Υποστηριξε το militaire
ΚΥΠΡΟΣ
20/08/2021 | 09:26
Militaire News

Αποκαλυπτικός Ακιντζί: “Προσάρτηση κατεχόμενων είναι το σχέδιο”

Αποκαλυπτικός Ακιντζί:

Ο τέως Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, σε συνέντευξή του  στη δημοσιογράφο Αϊσού Μπασρί Ακτέρ, που δημοσίευσε  η τουρκοκυπριακή εφημερίδα Yeni Düzen,ανέφερε ότι ο στόχος της Άγκυρας είναι η προσάρτηση των κατεχομένων και ως εκ τούτου, η παρουσία του ιδίου στην ηγεσία της τουρκοκυπριακής ηγεσίας δεν θα βοηθούσε στην υλοποίηση του στόχου της. Πέραν αυτών, ο τέως Τουρκοκύπριος ηγέτης προβαίνει επίσης σε σημαντικές αποκαλύψεις ως προς τον τρόπο δράσης των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών στα κατεχόμενα και τις πιέσεις που δεχόταν τόσο ο ίδιος όσο και οι συνεργάτες του κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης  στα κατεχόμενα για τη νέα τουρκοκυπριακή ηγεσία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Yeni Düzen, όπως αναφέρεται στο ενημερωτικό δελτίο του ΓΤΠ, ο τέως Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί δήλωσε ότι υπάρχει μια διαδικασία μετατροπής [της κατεχόμενης Κύπρου] σε επαρχία [της Τουρκίας] που γίνεται ολοένα και πιο εμφανής στις συνθήκες της μη λύσης.

Επεσήμανε ότι αυξάνεται πιο πολύ η εξάρτηση της κατεχόμενης Κύπρου από την Τουρκία και σημείωσε ότι η διαφωνία του με την κυβέρνηση της Τουρκίας βρίσκεται στην ουσία και όχι στις λεπτομέρειες.

Περιέγραψε ως καταστροφικό σενάριο το παράδειγμα της Κριμαίας απαντώντας σε ερώτηση αν θα προσαρτηθεί η «τδβκ» στην Τουρκία, ο Ακιντζί ανέφερε ότι «αυτό είναι που επιθυμείται ουσιαστικά, αυτός είναι ο στόχος στο πίσω μέρος του μυαλού».

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης