Υποστηριξε το militaire
Πολιτική
26/07/2021 | 13:04
Militaire News

Πόθεν έσχες Μητσοτάκη: Το θέμα “φουντώνει” με τον Τσίπρα να ρίχνει το γάντι

Πόθεν έσχες Μητσοτάκη: Το θέμα

Η απάντηση του Μεγάρου Μαξίμου και της ΝΔ για όσα γράφει το Documento εδώ και τρεις εβδομάδες για το πόθεν έσχες του πρωθυπουργού είναι η ίδια: απειλεί με προσφυγή στη δικαιοσύνη, χωρίς να απαντά σε όσα αναφέρονται στα δημοσιεύματα.

Το θέμα δεν θα κλείσει έτσι απλά και αναμένεται να αποτελέσει σημείο τριβής με την αξιωματική αντιπολίτευση. Ο Α.Τσίπρας έδειξε τις διαθέσεις του, από τη Μυτιλήνη, προκαλώντας τον πρωθυπουργό να αλλάξει το νόμο για τις offshore, αν δεν τον βολεύει προσωπικά. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ εξαπέλυσε σφοδρά πυρά κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη ανεβάζοντας τους τόνους για το πρωθυπουργικό πόθεν έσχες.

Μιλώντας στον Ρ/Σ «Στο Νησί» 99 FM, κατά την επίσκεψή του στη Μυτιλήνη, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι αν το θέμα που έχει ξεσπάσει με το πόθεν έσχες του πρωθυπουργικού ζεύγους  «συνέβαινε σε άλλη χώρα της ΕΕ δε θα μπορούσε να σταθεί ούτε λεπτό ο πρωθυπουργός.Φανταστείτε να συνέβαινε σε εμένα…»

«Νοίκιασα ένα σπίτι και έγινε πρώτο θέμα στις ειδήσεις… Φανταστείτε να απέκρυπτα στοιχεία για την περιουσία μου ή να έδινα ψεύτικες δικαιολογίες…», πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ επισήμανε ότι «δημιουργείται ένα καθεστώς που αποκρύπτει θέματα. Εκτιμώ ότι είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα. Νομίζω ότι στον δημόσιο βίο πρέπει να υπάρχει ισονομία, δικαιοσύνη και δημοκρατία» και πρόσθεσε ότι το θέμα έχει δύο σκέλη:

«Υπάρχει ένας νόμος τον οποίο είχαμε ψηφίσει εμείς που αφορούσε τις εξωχώριες επιχειρήσεις. Για να μην υπάρχει δεύτερη σκέψη, κάποια πρόσωπα δεν θα έχουν δικαίωμα και τα συγγενικά τους πρόσωπα να είναι ιδιοκτήτες σε τέτοιες επιχειρήσεις … αυτοί είναι νόμοι του κράτους. Αν δεν τους αρέσουν, μπορούν να τους αλλάξουν. Αν τον κύριο Μητσοτάκη δεν τον συμφέρει, μπορεί να αλλάξει τον νόμο», αλλά να παρανομεί δεν είναι σωστό.

Το δεύτερο σκέλος είπε ο Αλέξης Τσίπρας είναι η απόπειρα να δημιουργήσει εντυπώσεις με ψευδή στοιχεία για να δείξει ότι δεν παρανόμησε.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης