Υποστηριξε το militaire
Πολιτική
29/06/2021 | 12:34 (ενημερώθηκε 3 έτη πριν)
Militaire News

Σε ειδικό δικαστήριο πάνε τον Νίκο Παππά αλλά όχι για δωροληψία

Σε ειδικό δικαστήριο πάνε τον Νίκο Παππά αλλά όχι για δωροληψία

Την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του Νίκου Παππά για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση προτείνει το πόρισμα της πλειοψηφίας της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής που εξέτασε το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών του 2016.

Αυτό είναι το ένα από τα δύο αδικήματα που είχε περιληφθεί στην αρχική πρόταση, το δεύτερο ήταν η δωροληψία πολιτικού προσώπου, για το οποίο δεν υπάρχει καμία ένδειξη.

Πλέον αναμένεται να κατατεθεί ένα συνολικό κείμενο το οποίο θα περιλαμβάνει το πόρισμα της πλειοψηφίας και τις πορισματικές εκθέσεις της αντιπολίτευσης, ενώ μέχρι τις 15 Ιουλίου αναμένεται να μπει προς συζήτηση στην Ολομέλεια το πόρισμα της πλειοψηφίας.

 

Τι απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ

«Στη διερευνώμενη υπόθεση δεν υπάρχουν καν ενδείξεις για την τέλεση οποιασδήποτε εγκληματικής πράξης από τον ελεγχόμενο, Νίκο Παππά» υπογραμμίζουν κοινοβουλευτικές πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης αμέσως μετά την κατάθεση του πορίσματος του ΣΥΡΙΖΑ στην Προανακριτική Επιτροπή.

«Οι καταθέσεις των μαρτύρων στην Επιτροπή, τα έγγραφα που κατατέθηκαν κατά τη διαδικασία ή είδαν το φως της δημοσιότητας την ίδια περίοδο «αποκάλυψαν το σαθρό των επιχειρημάτων της Ν.Δ., καθώς και την πολιτική στόχευση της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

 Τσίπρας: Πήγαν για μαλλί, βγαίνουν κουρεμένοι

«Πήγαν για μαλλί, βγαίνουν κουρεμένοι», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter o Αλέξης Τσίπρας με αφορμή το πόρισμα της πλειοψηφίας στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τις άδειες το οποίο αποσύρει την κατηγορία της δωροληψίας για τον Νίκο Παππά.

«Άνθρακες ο θησαυρός. Η κυβέρνηση προσέκρουσε με φόρα στην αλήθεια, έσπασε τα μούτρα της και ανέκρουσε πρύμναν. Η βασική κατηγορία περί δήθεν δωροληψίας για το Νίκο Παππά αποσύρεται υπό το φόβο ότι θα τους εξέθετε βαρύτατα η ίδια η δικαιοσύνη. Πήγαν για μαλλί, βγαίνουν κουρεμένοι», έγραψε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης