Υποστηριξε το militaire
09/06/2021 | 22:41

“Επιστήμονες δέχτηκαν πιέσεις για τον κορονοϊό” δήλωσε ο καθηγητής Γ.Ιωαννίδης

Militaire News
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest

Ο καθηγητής Παθολογίας-Επιδημιολογίας και Πληθυσμιακής Υγείας του Πανεπιστημίου Stanford και μέλος της Αμερικανικής Εθνικής Ιατρικής Ακαδημίας, Γιάννης Ιωαννίδης, μίλησε στην εκπομπή του Γιώργου Σαχίνη στο ΚΡΗΤΗ TV και τα όσα είπε προκαλούν αίσθηση.

Ο διακεκριμένος στις ΗΠΑ καθηγητής έκανε αναφορά περί πιέσεων που δέχτηκαν παγκοσμίως αρκετοί επιστήμονες από κυβερνήσεις σχετικά με την διαχείριση της πανδημίας για να επιβληθούν συγκεκριμένες πολιτικές, ενώ μίλησε και για την σχέση ηθικής και επιστήμης.

Όπως υποστήριξε, αρκετοί επιστήμονες εμφανίζονται διστακτικοί να μιλήσουν για όσα βιώνουν τον τελευταίο χρόνο, με κάποιους από αυτούς μάλιστα -σύμφωνα πάντα με τον ίδιο- να δέχονται μέχρι και απειλές.

«Αμέτρητοι επιστήμονες που είχαν φτάσει στην κορυφή της ιεραρχίας  μου έστελναν μηνύματα πως “δεν μπορώ να κάνω τίποτα”, “δεν μπορώ να μιλήσω”, “φοβάμαι να μιλήσω”, “εάν βγω να μιλήσω θα με καταστρέψουν, θα με τελειώσουν, θα με ποδοπατήσουν”», σημείωσε χαρακτηριστικά, κάνοντας λόγο για συμβιβασμό αρκετών επιστημόνων.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης