Υποστηριξε το militaire
ΚΥΠΡΟΣ
07/06/2021 | 08:31
Militaire News

Ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς στην Αίγυπτο

Ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς στην Αίγυπτο

Την περαιτέρω ενδυνάμωση στην αμυντική συνεργασία της Κύπρου με την Αίγυπτο, καταδεικνύει η σημερινή συνάντηση του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς της Κύπρου Αντιστράτηγου Δημόκριτου Ζερβάκη τόσο με τον Υπουργό ‘Αμυνας της Αιγύπτου Στρατηγό Μοχάμεντ Ζάκι όσο με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της Αιγύπτου, Αντιστράτηγο Μοχάμεντ Φαρίντ Χεγκάζι, μετά την επίσημη πρόσκληση του οποίου, πραγματοποιεί διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Αίγυπτο.

Κατά τις συναντήσεις του με τους υψηλούς Αιγυπτίους αξιωματούχους, ο Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης επιβεβαίωσε το υψηλό επίπεδο των σχέσεων των δύο χωρών στον αμυντικό τομέα.

Παράλληλα, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς της Κύπρου προβλέπεται να καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στο Κάιρο.

Αύριο, ο Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης θα μεταβεί στην Αλεξάνδρεια, όπου θα συναντήσει τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρο Β΄.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας, θα ολοκληρωθεί η επίσημη επίσκεψή του.

Σε όλες του τις συναντήσεις, τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς Κύπρου και το επιτελείο του, συνοδεύει ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αίγυπτο κ. Όμηρος Μαυρομάτης και ο Ακόλουθος ‘Αμυνας της Κύπρου στην Αίγυπτο Αντισυνταγματάρχης Κώστας Φωτίου.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης