Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα ΠΑ
26/08/2016 | 07:16 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

Γιατί αλλάζει ο διοικητής της 110 ΠΜ μέσα στο καλοκαίρι;

Γιατί αλλάζει ο διοικητής της 110 ΠΜ μέσα στο καλοκαίρι;

Σε αντικατάσταση του διοικητή της 110 Πτέρυγας Μάχης προχωρά η ηγεσία του ΓΕΑ μέσα στο καλοκαίρι και με αφορμή η οποία είναι συζητήσιμη.

Το  Militaire.gr  είχε θίξει το θέμα με άρθρα του,προσπαθώντας να μην αναφερθεί σε ονόματα με την ελπίδα ότι θα μπορούσε το θέμα να επιλυθεί προς όφελος της ΠΑ,πρώτα απ΄ όλα.

Η αντικατάσταση του διοικητή της 110 ΠΜ ο οποίος θεωρείται επιτυχημένος στην 17μηνη  θητεία του και για τις διαθεσιμότητες που έχει εξασφαλίσει αλλά και για τις σημαντικές οικονομίες που έχει κάνει στην μονάδα,αποδίδεται στην απόφασή του να αναθέσει σε αγρότη της περιοχής της Λάρισας να καθαρίσει από τα χόρτα που είχαν γίνει ζούγκλα τους χώρους πλάϊ από τους διαδρόμους.

Μια ανώνυμη καταγγελία έφθασε στο ΓΕΑ κι έγραφε πολλά και διάφορα.Τα περισσότερα συκοφαντικά. Η μοναδική “κατηγορία” που θα μπορούσαμε να δεχτούμε ότι ευσταθεί δεν αναφερόταν καν στην καταγγελία.Κι αυτή ήταν ότι ο διοικητής δεν ενημέρωσε εγκαίρως τους ανωτέρους του για την πρωτοβουλία του.

Με βάση όλα αυτά έγινε ΕΔΕ την οποία η ηγεσία του ΓΕΑ αποφάσισε να προχωρήσει.Και κάπως έτσι έχουμε φθάσει Αύγουστο μήνα να συζητάμε για αλλαγή ενός επιτυχημένου διοικητή σε μια πολύ κρίσιμη για την ΠΑ μονάδα.

Ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο; Δεν είμαστε εμείς οι δημοσιογράφοι που αποφασίζουμε πως θα διοικούνται οι ΕΔ.Αυτά τα έχουν αναλάβει …άλλοι “δημοσιογράφοι” .Θα θέσουμε με ψυχραιμία νομίζουμε τα γεγονότα που γνωρίζουμε από τα οποία προκύπτουν ερωτήματα και προβληματισμοί…

Με το γράμμα το νόμου η ηγεσία του ΓΕΑ μπορεί να επικαλεστεί την “απειθαρχία” του διοικητή,ο οποίος δεν ενημέρωσε εγκαίρως για την πρωτοβουλία του να “καθαρίσει” το αεροδρόμιο.

Η πλευρά του διοικητή μπορεί να υποστηρίξει άνετα ότι με μηχανήματα χαλασμένα και τον καθαρισμό των διαδρόμων να επείγει έπρεπε να βρεθεί άμεσα λύση.

Και θα του ανταπαντήσουν ότι θα έπρεπε να έχει ενημερώσει.

Για να μην μακρυγορούμε ας συμφωνήσουμε όλοι ότι πριν γίνει οποιαδήποτε ενέργεια θα έπρεπε να έχει υπάρξει ενημέρωση.

Από τη στιγμή που όλοι αποδέχονται ότι δεν υπάρχει άλλο ζήτημα μήπως θα πρέπει να υπάρξει μια πιο ψύχραιμη προσέγγιση:

•Έχουμε την πολυτέλεια να αντικαθιστούμε εκτάκτως έναν επιτυχημένο διοικητή με αφορμή την κοπή των χόρτων;

•Ειδικά αυτή τη περίοδο που η κατάσταση και εντός της χώρας αλλά κυρίως στο περίγυρό της “κοχλάζει” μπορούμε να κάνουμε με ευκολία τέτοιες κινήσεις;

•Μήπως θα πρέπει να προσμετρήσουμε όλοι μας το άγχος και την πίεση που ασκείται σε κάθε διοικητή που πρέπει να λύσει άμεσα θέματα χωρίς να έχει …μία;Προσμετράμε όπως πρέπει τον βαθμό δυσκολίας που έχουμε βάλει στους διοικητές μας;

Και τελικά μήπως η τήρηση του “γράμματος του νόμου” σε τέτοιες περιπτώσεις προκαλεί μεγαλύτερα προβλήματα απ΄ όσα επιχειρεί να λύσει;

Επαναλαμβάνουμε ότι εμείς δεν αποφασίζουμε για το τρόπο που κάθε Αρχηγός διοικεί και αποφασίζει. Απλά γνωρίζοντας και πρόσωπα και πράγματα λόγω της ενασχόλησης με το χώρο προτείνουμε να πρυτανεύσει ψυχραιμία και λογική.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης