Υποστηριξε το militaire
Άμυνα
20/04/2021 | 06:30 (ενημερώθηκε 3 έτη πριν)
Militaire News

“Μαύρα σύννεφα” για τους εξοπλισμούς από την Καλαμάτα! Η “σκανδαλώδης σύμβαση” και η “μπάλα που χάθηκε”

“Σύννεφα στην Καλαμάτα”! Το ΚΙΝΑΛ χαρακτηρίζει σκανδαλώδη τη συμφωνία για το Αεροπορικό Κέντρο Εκπαίδευσης στην Καλαμάτα και κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή. Αναμένεται με ενδιαφέρον η απάντηση για να μάθουμε πως δικαιολογεί η κυβέρνηση το “καπέλο” εκατοντάδων δις που προέκυψε από την ανακοίνωση της συμφωνίας τον Δεκέμβριο μέχρι τον Απρίλιο. Από το 1,3 δις έχουμε φθάσει στο 1,8 και ακόμη δεν ξεκίνησε το πρόγραμμα που έχει δοθεί με απ΄ ευθείας ανάθεση στην ισραηλινή Elbit!

Η συμφωνία έτσι κι αλλιώς είχε προκαλέσει πολλά ερωτήματα από τη πρώτη στιγμή της ανακοίνωσης της. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη του στο militaire.gr δήλωνε στις 23 Δεκεμβρίου, τότε που ακόμη ξέραμε για κόστος 1,3 δις!

 

Παρόλα αυτά η κυβέρνηση χωρίς να δώσει καμία εξήγηση προχώρησε αποδεχόμενη απ΄ ότι φαίνεται το επιπλέον τεράστιο κόστος και παρουσιάζοντας στα ΜΜΕ τη συμφωνία ως τη “μεγαλύτερη αμυντική συμφωνία Ελλάδας-Ισραήλ”. Είναι αλήθεια σ΄ ότι αφορά στο κόστος της!
Να υπενθυμίσουμε ότι μέχρι στιγμής το Ισραήλ έχει πάρει την ΕΛΒΟ με τίμημα πολύ χαμηλό -3 εκατομμύρια ευρώ- παίρνει τη συντήρηση των ελληνικών C-130 την οποία θα την κάνουν στην ΕΑΒ (!!!) και πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι κοντά στο να πάρει και το συμβόλαιο για το νέο τυφέκιο του ελληνικού στρατού. Η απάντηση σ΄ όλα αυτά είναι κάποιες διαβεβαιώσεις για “γεωπολιτικά οφέλη” τα οποία όμως θα πρέπει κάποια στιγμή και να τα δούμε. Μέχρι στιγμής το Ισραήλ είναι κερδισμένο όχι μόνο οικονομικά. Έχει εξασφαλίσει τον “εκπαιδευτικό ζωτικό χώρο” που θέλει για τις ΕΔ του.

Η υπόθεση της Καλαμάτας δεν είναι η μόνη που έχει προκαλέσει “σούσουρο” για τους κυβερνητικούς χειρισμούς. Γράψαμε για τους “χρυσούς αγωγούς” καυσίμων για την ΠΑ για τους οποίους έργο “ηλεκτρονικής παρακολούθησης” έχει εκτοξευθεί από τα 2,5 στα 12 εκατομμύρια και άλλα πολλά. Θέμα υπάρχει βεβαίως και με την απόφαση νέων φρεγατών του ΠΝ.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης

01/05/2024 | 14:04

Μάιος στην COSMOTE TV