Υποστηριξε το militaire
ΤΟΥΡΚΙΑ
12/04/2021 | 06:05 (ενημερώθηκε 3 έτη πριν)
Militaire News

Ο φόβος του πρόεδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ,Σαρλ Μισέλ έναντι του Ερντογάν

Ο φόβος του  πρόεδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ,Σαρλ Μισέλ έναντι του  Ερντογάν

Τον φόβο απέναντι στον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ομολόγησε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ,Σαρλ Μισέλ , κληθείς να σχολιάσει το σκάνδαλο sofagate σε βάρος της προέδρου της Κομισιόν, Ουρσουλα φον ντερ Λάιεν.

« Ο φόβος μου ήταν ότι αν είχα αντιδράσει με οποιονδήποτε τρόπο, θα είχα προκαλέσει ένα πολύ πιο σοβαρό συμβάν», ισχυρίζεται ο προεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ,Σαρλ Μισέλ κληθείς να σχολιάσει την απαράδεκτη στάση του έναντι της προέδρου της Κομισιόν, κατά τη συνάντησή τους με τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν την περασμένη Τρίτη στην Άγκυρα .

Σε συνέντευξή του στην γερμανική Handelsblatt,ο Μισέλ λέει μαλιστα οτι δεν μπορεί να βγάλει απο το μυαλό του τη σκηνή που άφησε την πρόεδρο της Κομισιόν να κάτσει στον καναπέ , καθήμενος ο ίδιος δίπλα στον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν . “Αν ήταν δυνατόν, θα επέστρεφα για να επιλύσω το ζήτημα”, δήλωσε ο Βέλγος προεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλιου . “Δεν κρύβω ότι δεν κοιμάμαι καλά τις νύχτες από τότε”, πρόσθεσε.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας στο τουρκικό προεδρικό παλάτι, ο Μισέλ κάθισε στην μοναδική πολυθρόνα δίπλα στον Ερντογάν , αφήνοντας την πρόεδρο της Επιτροπής της ΕΕ, φον ντερ Λάιεν να καθίσει τελικά σε έναν καναπέ, λίγο μακριά από τον Ερντογάν και τον Μισέλ και απέναντι απο τον υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου .

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης