Υποστηριξε το militaire
11/04/2021 | 09:14

“Ο Σύμβουλος Ασφαλείας οφείλει να ΄ναι γεράκι, όχι λευκό περιστέρι”! Ο Δ.Δρόσος μιλά για τη “σχολή σκέψης ΕΛΙΑΜΕΠ”

Militaire News

Για τη “σχολή σκέψης” που προσπαθεί από το 1996 και μετά να επιβληθεί στην Ελλάδα μιλά ο Υποπτέραρχος ε.α Δημήτρης Δρόσος. Και το κάνει με τρόπο ξεκάθαρο: είναι η “σχολή σκέψης” που εκφράζεται κυρίως μέσω του ΕΛΙΑΜΕΠ, το οποίο πολύ απασχόλησε -ξανά- τις τελευταίες ημέρες με την αποστολή έκθεσης του στην τουρκική πρεσβεία στις Βρυξέλλες.

Η κυβέρνηση απ΄ ότι φαίνεται έχει επιλέξει αυτή τη “σχολή σκέψης” στα ελληνοτουρκικά. Είναι πασιφανές:

•Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας ο Θ.Ντόκος ο οποίος υπήρξε Γενικός Διευθυντής στο Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ). 

Ο κ.Δρόσος λέει: “Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας οφείλει κατά τεκμήριο να είναι το γεράκι κι όχι το περιστέρι της εξωτερικής πολιτικής”…

•Λουκάς Αποστολίδης πρέσβης ε.τ : Επικεφαλής της ελληνικής αποστολής στις διερευνητικές με τους Τούρκους , μέλος του ΕΛΙΑΜΕΠ. Απορεί εύλογα ο κ.Δρόσος με την παρουσία του ΕΛΙΑΜΕΠ και σ΄ αυτή την πολύ σοβαρή “αναμέτρηση” με την Τουρκία. Προς επιβεβαίωση του προβληματισμού του, αναφέρει πολλά, μεταξύ των οποίων και δημόσιες παρεμβάσεις του αντιπροέδρου του ΕΛΙΑΜΕΠ κ.Θάνου Βερέμη.

Η συνέντευξη με τον κ.Δρόσο, ξεκινά όμως με την υγειονομική κρίση που πλήττει όλο τον πλανήτη. Με την ευρύτητα γνώσεων που τον διακρίνει ο κ.Δρόσος κάνει μια εξαιρετική ανάλυση για τις επιπτώσεις που έχει ο κορονοϊός όχι μόνο στο αγαθό της υγείας αλλά και σ΄ ένα δεύτερο αγαθό για το οποίο η ανθρωπότητα έχει παλέψει πολύ: την ελευθερία μας. Ο κ.Δρόσος μιλά για την “σύγκρουση” αυτών των δύο αγαθών τονίζοντας ότι δεν πρέπει η προσπάθεια της αντιμετώπισης του κορονοϊού να βάλει στην “κατάψυξη” ατομικά δικαιώματα και ελευθερίες των πολιτών. Δυστυχώς κάτι τέτοιο έχει αρχίσει να συμβαίνει. Εξαιρετικά ενδιαφέροντα όσα λέει για την υπόθεση του κορονοϊού ,τα εμβόλια και τις αντιφάσεις των “συμβουλών” που δίνονται στους πολίτες.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης