Υποστηριξε το militaire
ΤΟΥΡΚΙΑ
02/02/2021 | 09:32
Militaire News

Η Τουρκία παρατείνει τη ζωή των F-16 της και επιμένει ότι θα πετάξει δικό της μαχητικό

Η Τουρκία παρατείνει τη ζωή των F-16 της και επιμένει ότι θα πετάξει δικό της μαχητικό

Θέλοντας να δείξει ότι δεν θα επηρεαστεί από οποιοδήποτε αμερικανικό εμπάργκο -αν ποτέ γίνει- η Άγκυρα ανακοινώνει “δομικές αναβαθμίσεις” των παλαιότερων F-16 που διαθέτει και επιμένει ότι μέχρι το 2029, θα πετάξει το “εθνικό μαχητικό”. Η πρώτη απόφαση δείχνει ότι η Άγκυρα προετοιμάζεται για τα χειρότερα. Όσο για το “εθνικό μαχητικό”; Οι δηλώσεις και οι προθέσεις απέχουν πολύ από την πραγματικότητα.

Ο επικεφαλής της διεύθυνσης Αμυντικής Βιομηχανίας (SSB) Ισμαήλ Ντεμίρ που ήδη είναι στόχος αμερικανικών κυρώσεων, δήλωσε ότι η Τουρκία θα “επεκτείνει τον κύκλο ζωής των F-16  Block 30 ,με απαραίτητες δομικές αναβαθμίσεις”.

Ο Ντέμιρ πρόσθεσε ότι οι εργασίες θα γίνουν  από την TUSAŞ Engine Industries (TEI),με στόχο  να αυξηθεί η διάρκεια ζωής των αεροσκαφών F-16 από 8.000 ώρες σε 12.000 ώρες.

Η Τουρκία έχει το σχέδιο για το “εθνικό μαχητικό αεροσκάφος” TF-X National Combat Aircraft (MMU) – ένα κοινό έργο των Τουρκικών Αεροδιαστημικών Βιομηχανιών (TAI) και SSB – ενεργό, με στόχο να πετάξει το 2029. Οι φιλοδοξίες των Τούρκων φθάνουν μέχρι και στην παραγωγή δικού τους κινητήρα.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης