Υποστηριξε το militaire
ΤΟΥΡΚΙΑ
27/01/2021 | 17:46
Militaire News

Ερντογάν κατά VW! Τι εντολή έδωσε στους υπουργούς του

Ερντογάν κατά VW! Τι εντολή έδωσε στους υπουργούς του
Η τουρκική Προεδρία διέταξε τα υπουργεία να αντικαταστήσουν τα Volkswagen που χρησιμοποιούνται ως επίσημα αυτοκίνητα λόγω της  απόφασης της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας να εγκαταλείψει τα σχέδια για την κατασκευή ενός νέου εργοστασίου στην Τουρκία λόγω του πολιτικού κλίματος στη χώρα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της τουρκικής καθημερινής εφημερίδας Sözcü.
Πιο συγκεκριμένα, το γραφείο του Ερντογάν έστειλε ειδοποίηση στα υπουργεία δίνοντας εντολή να αντικαταστήσουν σταδιακά τα αυτοκίνητα Volkswagen Passat και Audi που χρησιμοποιήθηκαν ως επίσημα αυτοκίνητα με τα γαλλικά αυτοκίνητα Renault.
Τα αυτοκίνητα Ford και Toyota μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν καθώς και το Τalisman της Renault αλλά και το Mondeo της Ford, τα οποία θα προτιμηθούν σε καταστάσεις που απαιτούν πολυτελή οχήματα όπως αναφέρεται στην εφημερίδα.
Η κίνηση αυτή της κυβέρνησης Ερντογάν έρχεται μετά την απόφαση της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας να κλείσει την «Ανώνυμη Εταιρεία Βιομηχανίας και Εμπορίου Volkswagen Τουρκίας» στην πόλη της Manisa που βρίσκεται στην δυτική Τουρκία αλλά και να ακυρώσει το νέο εργοστάσιο το οποίο είχε ανακοινωθεί το 2018 ως μια επένδυση πολλών εκατομμυρίων.
Η κίνηση Ερντογάν να αντικατασταθούν τα γερμανικά αυτοκίνητα με αντίστοιχα γαλλικά δεν είναι τυχαία επιλογή, καθώς εδώ και καιρό ο Τούρκος πρόεδρος προσπαθεί να επαναπροσδιορίσει τις σχέσεις του με τη Γαλλία και πιο συγκεκριμένα με τον Γάλλο πρόεδρο Μακρόν.
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης