Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα
12/01/2021 | 19:42
Militaire News

“Κόλαση” στη Βουλή για τα Rafale με καταγγελία της διαδικασίας από βουλευτή της ΝΔ!

Η κριτική για την σύμβαση των Rafale ήταν αναμενόμενη και αναγκαία θα λέγαμε, από την αντιπολίτευση. Δεν περίμενε ουδείς όμως κριτική από κυβερνητικό βουλευτή και μάλιστα πρόεδρο της επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων. Ο κ. Θανάσης Δαβάκης, μίλησε για απαράδεκτη και πρωτοφανούς διαδικασίας που δεν έχει καλύψει τα τεχνικά ζητήματα του όπλου συμπεριλαμβανομένων «κρίσιμων παραμέτρων».

Ο κ.Δαβάκης αντέδρασε επειδή  δεν θα συνεδριάσει ξανά για τα Rafale η επιτροπή εξοπλιστικών προγραμμάτων . Ο κ. Δαβάκης έκανε λόγο για απαράδεκτη και πρωτοφανή διαδικασία και , διαψεύδοντας τον υπουργό Άμυνας είπε ότι δεν έχουν καλυφθεί τα τεχνικά ζητήματα.

Η αντίδραση του κ.Κ.Γκιουλέκα επίσης βουλευτή της ΝΔ, ήταν να κλείσει τα μικρόφωνα και αυτό “άναψε τα αίματα”. Χρειάστηκε η παρέμβαση του  Προέδρου της Βουλής, Κώστα Τασούλα,για να ηρεμήσουν τα πνεύματα και να συμφωνηθεί να διεξαχθεί αύριο η επόμενη συνεδρίαση της επιτροπής όχι στη Βουλή αλλά στην αίθουσα Καποδίστριας του υπουργείου Άμυνας προκειμένου να διασφαλιστεί το απόρρητο της διαδικασίας!

Ο κ Δαβάκης υποστήριξε ότι “συζητείται ένα κρίσιμο οπλικό σύστημα το οποίο ως πρόεδρος της επιτροπής λέω ότι δεν αναλύθηκε όπως έπρεπε στην επιτροπή. Πρέπει να συγκληθεί αύριο η επιτροπή Εξοπλιστικών να συζητηθούν τα απόρρητα και να προχωρήσουμε. Δεν μπορεί να υπάρχει αυτή η διαδικασία να μπαίνει η μια επιτροπή στα χωράφια της άλλης. Δεν καλύφθηκαν τα τεχνικά ζητήματα του όπλου και πρέπει να συζητηθούν. Δεν είναι δυνατόν να ρωτάει ο κάθε συνάδελφος τον άλλο τι θα ειπωθεί. Τι είναι αυτά τα πράγματα;”

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης