Υποστηριξε το militaire
13/12/2020 | 06:30

“Να μη γίνουμε Ιφιγένεια των ΗΠΑ για να μείνει η Τουρκία στη Δύση”! Ο Αλ. Δεσποτόπουλος επισημαίνει τον κίνδυνο

Militaire News

O διεθνολόγος Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος δεν είχε καμία αμφιβολία για το τι θα συνέβαινε στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών. Πριν καν ολοκληρωθεί , μιλώντας στο Militaire είπε ότι οι αποφάσεις θα είναι “λαϊτ κυρώσεις” . Οι Ευρωπαίοι θα αναμένουν τον Μπάϊντεν και τις ΗΠΑ…

Αυτά αποφασίστηκαν στις Βρυξέλλες κι έχει σημασία όσα λέει ο κ.Δεσποτόπουλος για τον τρόπο με τον οποίο η Τουρκία έχει εκμεταλλευθεί την αντιπαλότητα ΗΠΑ-Ρωσίας. Η Ουάσινγκτον θα την πιέσει να σταματήσει αυτό το “διπολικό παιχνίδι” και  σ΄ αυτή τη προσπάθεια των ΗΠΑ υπάρχει ένας μεγάλος κίνδυνος για την Ελλάδα. Κι αυτός δεν είναι άλλος από το να μετατρέψουν οι ΗΠΑ την Ελλάδα σε Ιφιγένεια , ικανοποιώντας τουρκικές θέσεις. “Θα πρέπει να διασφαλίσουμε ότι οποιαδήποτε εξομάλυνση των σχέσεων ΗΠΑ-Τουρκίας δεν θα γίνει σε βάρος των ελληνικών συμφερόντων”, λέει ο κ.Δεσποτόπουλος.

Το πως θα πρέπει να κινηθεί η Ελλάδα το περιγράφει ο κ.Δεσποτόπουλος. Αναφέρεται στην σχέση με τη Γαλλία ,την οποία θα μπορούσαμε να είχαμε αξιοποιήσει πολύ περισσότερο.

Για τους Ευρωπαίους λέει ότι αν συνεχίσει την ίδια μικροπολιτική αντιμετώπιση της κατάστασης, τότε η Ευρώπη θα καταντήσει μια “παρηκμασμένη ζώνη ελεύθερου εμπορίου”.

Απαντά για το βέτο που θα μπορούσε να ασκήσει η Ελλάδα, εξηγώντας ότι δεν είναι πανάκεια. Επισημαίνει ότι η Ελλάδα θα ΄πρεπε και πρέπει να τονίσει στην ΕΕ πόσα έχει χάσει από αποφάσεις της για άλλα ζητήματα, όπως οι κυρώσεις στη Ρωσία. “Η Ελλάδα έχει υποφέρει από αποφάσεις της ΕΕ”, λέει ο κ.Δεσποτόπουλος.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης