Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ σε νέα επίδειξη “τουρκολαγνείας”: “Σημαντική η Τουρκία για τη Συμμαχία”

Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ σε νέα επίδειξη

Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλντεμπεργκ δεν είχε ακούσει ποτέ για τις παραβιάσεις των Τούρκων στο Αιγαίο… Δεν έχει πιθανόν ακούσει ή διαβάσει από τα πολλά που έχουν γραφτεί και ειπωθεί για τα εγκλήματα πολέμου των τουρκικών ΕΔ ή για τις υποψίες συνεργασίας του τουρκικού καθεστώτος με τον ISIS. Ο κ.Στόλντεμπεργκ θεωρεί ότι το ΝΑΤΟ δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς την Τουρκία και δε διστάζει να το επαναλαμβάνει σε κάθε ευκαιρία!

Επιπλέον επανέλαβε ότι με το φοβερό μηχανισμό “αποσυμπίεσης” που δημιούργησε η Ελλάδα και η Τουρκία προχώρησαν σε ακύρωση ναυτικών ασκήσεων! Πιθανόν δεν έχει πάρει χαμπάρι ότι επί 4 μήνες ένα τουρκικό ερευνητικό σκάφος αλώνιζε σε ύδατα ελληνικών συμφερόντων.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι γιατί η Ελλάδα δεν εκφράζει δημόσια και δυνατά τη δυσαρέσκεια της για τον ΓΓ του ΝΑΤΟ, γιατί δεν απαξιώνει τις δηλώσεις του και γιατί δεν τον εκθέτει για την τουρκολαγνεία του.

Τι δήλωσε λοιπόν ο κ.Γενικός:

«Πολλά κράτη μέλη του  ΝΑΤΟ ανησυχούν για τις πράξεις της Τουρκίας, αλλά η χώρα συνεχίζει και αποτελεί σημαντικό εταίρο της συμμαχίας…Η Τουρκία είναι σημαντικός σύμμαχος του ΝΑΤΟ. Ξέρω ότι υπάρχουν ανησυχίες για διαφορετικά θέματα από κάποιες χώρες και εγώ έχω εκφράσει τις ανησυχίες μου για τους S400, για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Συρία. Και τις εξέφρασα και στην Άγκυρα, όταν την επισκέφθηκα…Όμως η Τουρκία είναι σημαντική. Συνορεύει με τη Συρία και έχει συμβάλει στην αντιμετώπιση του ISIS, των τζιχαντιστών. Επίσης, φιλοξενεί 4 εκατομμύρια πρόσφυγες, το μεγαλύτερο αριθμό προσφύγων παγκοσμίως… Πρέπει να βρεθεί μια ισορροπία μεταξύ των ανησυχιών, αλλά και του να παραμείνουμε μαζί. Αυτό προσπαθώ να κάνω, να δώσω μια θετική προσέγγιση, όπως έκανα στην Ανατολική Μεσόγειο με τον μηχανισμό αποκλιμάκωσης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, που κατάφερε να ακυρώσει ναυτικές ασκήσεις και να περιορίσει τον κίνδυνο περιστατικών και ατυχημάτων. Η διαμεσολάβηση του ΝΑΤΟ δε λύνει το πρόβλημα, αλλά βοηθά στο άνοιγμα του δρόμου για τις πολιτικές διαπραγματεύσεις”…

Αυτός είναι ο ΓΓ του ΝΑΤΟ…

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης