Υποστηριξε το militaire
Διεθνή
16/11/2020 | 19:58
Militaire News

Ο ΥΠΕΞ του Μπαχρέιν μεταβαίνει στο Ισραήλ για πρώτη φορά

Ο ΥΠΕΞ του Μπαχρέιν μεταβαίνει στο Ισραήλ για πρώτη φορά

Ο υπουργός Εξωτερικών του Μπαχρέιν Αμπντελατίφ αλ-Ζαγιάνι θα πραγματοποιήσει την πρώτη επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ την Τετάρτη, μετά τη συμφωνία εξομάλυνσης των σχέσεων μεταξύ αυτής της μοναρχίας του Κόλπου και του εβραϊκού κράτους, μετέδωσε σήμερα το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων του Μπαχρέιν BNA.

Το Μπαχρέιν και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ήταν οι πρώτες χώρες του Κόλπου που σύναψαν τον Σεπτέμβριο συμφωνίες εξομάλυνσης των σχέσεων με το Ισραήλ, μια πρωτοβουλία που οι Παλαιστίνιοι χαρακτηρίζουν “προδοσία” καθώς η επίλυση της ισραηλινο-παλαιστινιακής σύγκρουσης ήταν μέχρι τώρα απαραίτητη προϋπόθεση για μια εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ του Ισραήλ και των αραβικών κρατών.

“Αντιπροσωπεία υψηλού επιπέδου του Μπαχρέιν υπό τον υπουργό Εξωτερικών Αμπντελατίφ αλ-Ζαγιάνι μεταβαίνει στο Τελ-Αβίβ την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020 για επίσημη επίσκεψη”, μετέδωσε το Bahrain News Agency.

Στόχος της επίσκεψης είναι τόσο να “επιβεβαιώσει τη σταθερή και μόνιμη θέση του Μπαχρέιν υπέρ της υποστήριξης της ειρηνευτικής διαδικασίας” όσο και να “αναδείξει τις οικονομικές ευκαιρίες και τις διμερείς συμφωνίες με το Ισραήλ”, πρόσθεσε.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο αναμένεται επίσης να επισκεφθεί το Ισραήλ την προσεχή εβδομάδα.

Αραβική μοναρχία του Κόλπου όπου έχει την έδρα του ο 5ος Αμερικανικός Στόλος, το μικρό βασίλειο του Μπαχρέιν έγινε η τέταρτη αραβική χώρα που εξομάλυνε τις σχέσεις της με το Ισραήλ, μετά τα Εμιράτα, την Αίγυπτο, το 1979 και την Ιορδανία, το 1994.

Τα τελευταία χρόνια, το Ισραήλ πλησίασε αραβικές χώρες του Κόλπου, όλες σύμμαχοι των Ηνωμένων Πολιτειών, και κυρίως αυτές όπως το Μπαχρέιν και τα Εμιράτα που τρέφουν την ίδια εχθρότητα απέναντι στο Ιράν.

Η εξομάλυνση των σχέσεων με το εβραϊκό κράτος θεωρείται επίσης μια οικονομική ευκαιρία για τις μοναρχίες του Κόλπου, οι οποίες εξαρτώνται σε πολύ μεγάλο βαθμό από το πετρέλαιο και θέλουν να αναπτύξουν άλλους τομείς, όπως ο τομέας των τεχνολογιών.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης