Υποστηριξε το militaire
Διεθνή
15/11/2020 | 08:23
Militaire News

Νότια Κορέα: 208 κρούσματα του νέου κορονοϊού

Νότια Κορέα: 208 κρούσματα του νέου κορονοϊού

Στη Νότια Κορέα επιβεβαιώθηκαν 208 κρούσματα του SARS-CoV-2 ως τα μεσάνυχτα χθες Σάββατο, όγδοη συναπτή ημέρα τριψήφιας αύξησης των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό, ενημέρωσε σήμερα η Υπηρεσία Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών της Κορέας (KDCA).

Παράλληλα, άλλος ένας ασθενής υπέκυψε εξαιτίας της COVID-19.
Ο αριθμός των κρουσμάτων, ελαφρά αυξημένος σε σύγκριση με αυτόν της προηγουμένης (205), είναι ο υψηλότερος που έχει καταγραφεί στη χώρα αυτή από τις αρχές του Σεπτεμβρίου.

Ως προς την κατανομή των κρουσμάτων, τα 176 οφείλονταν σε εντόπια μετάδοση, ενώ 32 εντοπίστηκαν μεταξύ ταξιδιωτών που έφθασαν στη νοτιοκορεατική επικράτεια από το εξωτερικό. Σχεδόν το 70% των κρουσμάτων εντοπίζεται στην πρωτεύουσα Σεούλ και την πυκνοκατοικημένη επαρχία Κιόνγκι, που την περιβάλλει.

Χθες Σάββατο ο πρόεδρος της χώρας, ο Μουν Τζε-ιν, ζήτησε από τις αρχές και τις τοπικές αυτοδιοικήσεις να αυξήσουν το επίπεδο της επίγνωσής τους για την εξάπλωση της πανδημίας και να επιβάλλουν αυστηρότερα τη συμμόρφωση προς τις υγειονομικές συστάσεις, ιδίως την υποχρεωτική χρήση μασκών και την τήρηση της λεγόμενης κοινωνικής απόστασης.

Οι αρχές της Νότιας Κορέας άρχισαν την Παρασκευή να επιβάλλουν σε όσους δεν φορούν μάσκες σε δημόσιους κλειστούς χώρους πρόστιμα στην προσπάθειά τους να φρενάρουν την εξάπλωση.
Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα της ανατολικής Ασίας έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 493 νεκρούς επί συνόλου 28.546 μολύνσεων, σύμφωνα με τα δεδομένα της KDCA.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης