Υποστηριξε το militaire
Υγεία
05/11/2020 | 12:48
Militaire News

Κορονοϊός:Ο πρωθυπουργός δεν βλέπει καμία ευθύνη στην απόφαση του για άνοιγμα του τουρισμού

Κορονοϊός:Ο πρωθυπουργός δεν βλέπει καμία ευθύνη στην απόφαση του για άνοιγμα του τουρισμού

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας σε σχετική ερώτηση, αφού είχε ανακοινώσει το δεύτερο lockdown μέσα σε λίγους μήνες, υποστήριξε ότι δεν βλέπει σύνδεση της αύξησης των κρουσμάτων από την απόφαση του να ανοίξει τον τουρισμό.

Προφανώς κατά την άποψη του δεν έπαιξε κανένα ρόλο η 100% πληρότητα που επέβαλαν στις πτήσεις οι μεγάλοι τουριστικοί πράκτορες, ούτε ότι δεν γίνονταν τεστ. Δεν έπαιξε ρόλο η αυξημένη πληρότητα των πλοίων, σύμφωνα με όσα λέει τουλάχιστον. Κατά την άποψη του τις τελευταίες ημέρες φάνηκε ότι υπάρχει σημαντικό πρόβλημα.

«Ο ιός κινείται με πολύ υψηλές ταχύτητες, με μια πολύ σημαντική μεταδοτικότητα τις τελευταίες ημέρες» υπογράμμισε ο Σωτήρης Τσιόδρας παρουσιάζοντας τα επιδημιολογικά δεδομένα που οδήγησαν την κυβέρνηση στην απόφαση να επιβάλει εκ νέου lockdown, από το πρωί του Σαββάτου 7 Νοεμβρίου.

«Εκ μέρους της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, που συνεδριάζει όλο αυτό το διάστημα, θα σας δείξω μερικά δεδομένα» ανέφερε ο καθηγητής κ. Τσιόδρας, τα οποία παρουσίασε σε διαφάνειες. Όπως εξήγησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αυτή είναι η παρουσίαση που λαμβάνει και ο ίδιος τρεις φορές την εβδομάδα.

Σύμφωνα με την επιδημιολογική καμπύλη, σε έναν μέσο όρο των τελευταίων 7 ημερών, ο ιός κινείται με πολύ υψηλές ταχύτητες, με μια πολύ σημαντική μεταδοτικότητα ανέφερε ο καθηγητής κ. Τσιόδρας, για να επισημάνει ότι η διασπορά παρουσιάζεται και ανά ηλικιακή ομάδα και δείχνει ότι ο ιός εξαπλώνεται επιθετικά και στις ηλικιακές ομάδες που κινδυνεύουν ακόμα περισσότερο από τον κορονοϊό.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης