Υποστηριξε το militaire
Αμυντική Βιομηχανία
21/09/2020 | 06:00 (ενημερώθηκε 4 έτη πριν)
Militaire News

“Η ΕΑΒ και οι αυτοπροσδιοριζόμενοι άριστοι”! Ο καθηγητής Νίκος Μαρκάτος γράφει

O Ομότιμος Καθηγητής ΕΜΠ, π.Πρύτανης  κ.Νίκος Μαρκάτος σχολιάζει με κείμενο του τα όσα γίνονται στην ΕΑΒ ,με αφορμή άρθρο του Militaire.gr για την φαρσοκωμωδία που εκτυλίσσεται…

Το κείμενο:

Αγαπητέ κ.Καρβουνόπουλε,

Διάβασα με πολύ ενδιαφέρον το άρθρο σας για την ΕΑΒ. Επιθυμώ λοιπόν να θέσω υπόψη σας κάποιες «μικρές-πικρές» σχετικές ιστορίες,

και σας παρακαλώ να δημοσιεύσετε το παρόν. Πιστεύω ,όπως και εσείς, ότι η χώρα αλλά και η οικονομία έχουν ανάγκη την ανάσταση και της αμυντικής ,μεταξύ και άλλων, βιομηχανίας.

Η Τουρκία παράγει από φορτηγά μέχρι τρακτέρ και σχεδόν τα περισσότερα απαιτούμενα στρατιωτικά υλικά ενώ η Χώρα μας «έκλεισε» τρείς βιομηχανίες όπλων!

Το επιλεγόμενο ανθρώπινο δυναμικό από τις εκάστοτε κυβερνήσεις για τη Διοίκηση (Πρόεδροι, Διευθύνοντες Σύμβουλοι ) των σχετικών βιομηχανιών , έχει υπάρξει πολύ κατώτερο των περιστάσεων και φέρει βαρεία ευθύνη για την κατάσταση . Βαρύτερη ευθύνη όμως φέρουν αυτοί οι υπουργοί που με «δήθεν» προκηρύξεις καλούν υποψηφίους για «δήθεν αξιοκρατική αξιολόγηση» ,ενώ έχουν ήδη επιλέξει κομματικούς φίλους τους μετρίων προσόντων (‘όπως και τα δικά τους !!). Προσωπικό μου παράδειγμα ήταν η προκήρυξη επί ανεκδιήγητου Μάρδα και ομοίου Καμμένου, όπου αφελώς (ειλικρινά αφελώς) υπέβαλα ,μου έκαναν μάλιστα και συνέντευξη , ενώ είχαν ήδη προεπιλέξει ,γνωρίζετε καλύτερα ποιόν. Να σας πληροφορήσω ότι έχω βραβείο ΝΑΣΑ για υπερηχητικές πτήσεις (σας το κοινοποιώ) ,σας στέλνω την τελευταία δημοσίευσή μου με μεταπτυχιακό μου σπουδαστή που είναι στην Πολεμική Αεροπορία και αφορά σε πρωτότυπους τρόπους σύνδεσης των φτερών και όσο από διοίκηση ,όταν έγινα Πρύτανης το ‘Ιδρυμα είχε έλλειμα 500 εκ.δρχ, το άφησα με 11.5 δις δρχ πλεόνασμα από την έρευνα. Συγκρίνατε παρακαλώ και βγάλτε τα συμπεράσματά σας.Τα ίδια δυστυχώς γίνονται παντού. Έτσι πρόσφατα ο άλλος «άριστος» Χατζηδάκης επέλεξε για τη ΡΑΕ ένα επίκουρο καθηγητή του Παν.Πειραιά που τον παρουσίασε σαν διάσημο επιστήμονα που θα λύσει τα ενεργειακά προβλήματα του τόπου.  Λέτε να μην υπήρχαν καλύτεροι? Είμαι βέβαιος ότι και ο Διευθύνων της ΕΑΒ είναι ήδη επιλεγμένος , η προκήρυξη είναι στάχτη στα μάτια, και οι απογοητευτικής στάθμης κατ’εμέ πολιτικοί μας ( Σταικούρας εν προκειμένω) καλά κρατούν. Μόνο μη περιμένουν σοβαρούς ανθρώπους να υποβάλλουν για τις θεσούλες τους γιατί κανένας σοβαρός δεν θα δεχτεί τις οδηγίες τους. Θυμηθείτε , η προηγούμενη κυβέρνηση ένα σοβαρό επιστήμονα βρήκε για το Κέντρο Διαστήματος  και αυτός εφυγε τρέχοντας σε 15 ημέρες! Ναι λοιπόν ΦΑΡΣΟΚΩΜΩΔΙΑ ,’όπως λέτε, και η ΕΑΒ για τους αυτοπροσδιοριζόμενους ‘άριστους’ με τα γνωστά φυσικά αποτελέσματα. Όμως κάτι πρέπει να γίνει αλλοιώς η χώρα θα ταλαιπωρείται διαρκώς με τα ίδια και τα ίδια.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ!

Με Εκτίμηση,

Νίκος Μαρκάτος. Ομότιμος Καθηγητής ΕΜΠ, π.Πρύτανης

Επισκέπτης Καθηγητής Παν.Texas A&M

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης