Υποστηριξε το militaire
Άμυνα
20/08/2020 | 14:47 (ενημερώθηκε 4 έτη πριν)
Militaire News

Ζητείται Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας…

Ζητείται Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας...

Από χθες δεν έχουμε Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας, μετά από την παραίτηση του Αντιναύαρχου ε.α. Αλέξανδρου Διακόπουλου. Προς το παρόν, υποθέτουμε ότι χρέη ΣΕΑ, κάνει ο αναπληρωτής του Θ.Ντόκος, η επιλογή του οποίου είχε προκαλέσει πολλές αντιδράσεις…

Ερώτημα πρώτο: θα αντικατασταθεί ο κ.Διακόπουλος; Η λογική λέει πως ναι.

Ερώτημα δεύτερο: ποιος μπορεί να ΄ναι ο αντικαταστάτης του;

Υπάρχουν δεκάδες ονόματα που θα μπορούσαν άνετα να αναλάβουν αυτή τη θέση. Από καθηγητές με ευρύτατη γνώση των γεωπολιτικών εξελίξεων, μέχρι απόστρατους στρατιωτικούς ή διπλωμάτες. Από ικανούς ανθρώπους ποτέ δεν είχαμε έλλειμμα. Σχεδόν πάντα όμως δεν επιλέγουμε από τη δεξαμενή των ικανών κι αυτό είναι ένα από τα μεγάλα προβλήματα της χώρας.

Πολλά ονόματα γράφονται ,ακούγονται και διακινούνται. Το ερώτημα είναι ποιον…αντέχει η κυβέρνηση ως Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας; Όπως γράψαμε ο Αλέξανδρος Διακόπουλος ήταν ένας Αξιωματικός που είχε πάντα στη σκέψη του τη διπλωματική διαχείριση των κρίσεων. Παρόλα αυτά το κλίμα στο Μαξίμου …δεν τον σήκωσε!

Με αυτά τα δεδομένα προκαλεί πραγματικά απορία -αν όχι γέλιο- το γεγονός ότι είδαμε στο διαδίκτυο να γράφουν δημοσιογράφοι που χαρακτηρίζονται “φιλοκυβερνητικοί”, το όνομα του Επίτιμου Α/ΓΕΣ Στρατηγού Χρίστου Μανωλά!

Έχουν μιλήσει με τον κ.Μανωλά; Γνωρίζουν τις απόψεις του; Όχι δεν πρόκειται για Αξιωματικό που θα μας πάει ντε και καλά σε πόλεμο, αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να “παίζει κρυφτό” , παριστάνοντας ότι το Oruc Reis απλά …πλέει κάπου στη Μεσόγειο. Συνεπώς οι προτάσεις που γίνονται στο Μαξίμου θα πρέπει να ΄χουν σχέση με τη λογική της πρωθυπουργικής ομάδας.

Να σημειώσουμε πάντως ότι μετά από την τύχη του Αντιναύαρχου Διακόπουλου, παρατηρείται μια απροθυμία στους κύκλους των απόστρατων ,τα ονόματα των οποίων ακούγονται .

Συνεπώς ζητείται Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας…Βασικό προσόν να ΄ναι συνεργάσιμος.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης