Υποστηριξε το militaire
Υγεία
05/05/2020 | 08:53
Militaire News

“Ο κορονοϊός δεν προτιμά τους καπνιστές” λένε Γάλλοι ερευνητές!

Οι καπνιστές έχουν 80% λιγότερες πιθανότητες να νοσήσουν σοβαρά από το νέο κοροναϊό από ό, τι οι μη καπνιστές, σύμφωνα με μια γαλλική μελέτη που ώθησε τους ερευνητές να ξεκινήσουν δοκιμές για την παροχή “τσιρότων”  νικοτίνης σε ασθενείς με COVID-19!
Οι ερευνητές στο νοσοκομείο Pitié-Salpêtrière στο Παρίσι νωρίτερα αυτό το μήνα παρατήρησαν ότι μόνο το 5% των 482 ασθενών με COVID-19 , μεταξύ 28 Φεβρουαρίου και 9 Απριλίου ήταν συστηματικοί καπνιστές .

Μέχρι τώρα ξέραμε ότι το  Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας υποστήριζαν, ότι οι καπνιστές, καθώς και όσοι πάσχουν από  διαβήτη, καρδιακή νόσο ή χρόνια πνευμονοπάθεια, διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης σοβαρών επιπλοκών.
Παλαιότερες έρευνες στην αρχή της επιδημίας του κοροναϊού έδειξαν ότι στο Γουχάν, την πόλη της Κίνας  απ΄ όπου ξεκίνησε ο κοροναϊός, οι καπνιστές που μολύνθηκαν  είχαν 14 φορές περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν πιο σοβαρά συμπτώματα.

Η νικοτίνη, όπως και τα μόρια του κοροναϊού, συνδέονται με τους υποδοχείς του σώματος. Οι ερευνητές εξετάζουν εάν η νικοτίνη εμποδίζει την αλληλεπίδραση των μορίων COVID-19 που προσπαθούν να προσκολληθούν στους ίδιους υποδοχείς.
«Φαίνεται να υπάρχει« προστατευτική επίδραση του καπνίσματος στον κίνδυνο μόλυνσης του Covid-19. Αυτό είναι ένα κάπως παράδοξο εύρημα που σε αυτό το στάδιο δεν είναι κατανοητό. Λόγω της επείγουσας ανάγκης για θεραπευτική αγωγή υπό τις τρέχουσες συνθήκες, δημοσιεύσαμε μαζί μια «υπόθεση» σχετικά με αυτήν », δήλωσαν οι δύο ερευνητές   σε συνέντευξη τους  στο Human Brain Project.

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης