Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άποψη
16/03/2020 | 09:41
Militaire News

Ο απλός τρόπος να νικήσουμε τον κορονοϊό και οι “καταστάσεις πολιορκίας” αν δεν τον τηρήσουμε

Ο απλός τρόπος να νικήσουμε τον κορονοϊό και οι

Όσα μέτρα κι αν λάβει η όποια κυβέρνηση σε καταστάσεις όπως αυτή που ζούμε, δεν θα ΄χουν απολύτως κανένα αποτέλεσμα αν ο καθένας από εμάς δεν συνεργαστεί. Η δικαιολογία του “ωραία απείθαρχου λαού”, δεν μας καλύπτει και όσα είδαμε το Σαββατοκύριακο δεν επιτρέπουν δυστυχώς αισιόδοξες σκέψεις για το άμεσο μέλλον, αν συνεχίσουμε την ίδια τακτική.

Δεν είχαμε εμπειρία από την αντιμετώπιση πανδημίας. Είναι αλήθεια ότι όλοι μας το είχαμε πάρει λίγο “ελαφριά”. Όμως η Ιταλία μας χτύπησε δυνατά την καμπάνα του κινδύνου και μετά απ΄ όσα είδαμε να γίνονται εκεί, δεν έχουμε καμία δικαιολογία.

Είναι προφανές ότι αν η κατάσταση δεν βελτιωθεί, η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε περισσότερα και πιο “σκληρά” μέτρα. Θα ΄πρεπε να το ΄χε κάνει ήδη στο θέμα των εκκλησιών όπου φοβούμενη το πολιτικό κόστος δεν τόλμησε. Ελπίζουμε η μαζική προσέλευση στους ναούς χθες ,όπου πλήθος κόσμου επέλεξε να μεταλάβει να μην έχει δυσάρεστα αποτελέσματα. Η πράξη νομοθετικού περιεχομένου δίνει τη δυνατότητα στην κυβέρνηση να λάβει μέτρα και για τις εκκλησίες.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι όλοι θα λογικευτούμε και θα ακολουθήσουμε την απλούστατη συμβουλή να μείνουμε σπίτι. Δεν είναι τόσο φοβερό, ούτε τόσο δύσκολο. Διαφορετικά θα ζήσουμε αναγκαστικά “σενάρια κινηματογραφικών ταινιών” με καταστάσεις πολιορκίας ,η αντιμετώπιση των οποίων προβλέπεται και από το Σύνταγμα μας.

 

Ο απλός τρόπος να νικήσουμε τον κορονοϊό from Militaire.gr on Vimeo.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης