Υποστηριξε το militaire
Άποψη
09/03/2020 | 06:12 (ενημερώθηκε 4 έτη πριν)
Militaire News

Ο διοικητής του 1ου Σχολείου Ελεύθερων Σκοπευτών γράφει για το πως θα “πετάξουμε 6 εκατομμύρια ευρώ”

Ο διοικητής του 1ου Σχολείου Ελεύθερων Σκοπευτών γράφει για το πως θα

Γράφει ο

Νικόλαος Σκιαδάς

Ανχης ε.α Ειδικών Δυνάμεων

Δυστυχώς κανείς μας δεν μπορεί να είναι αισιόδοξος με την επίδοση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας συνολικά, όταν γινόμαστε θεατές σε ένα έργο που έπαιζε πολύ και στο παρελθόν, χωρίς ποτέ να έχει επιτυχία, ή να έχει αποδώσει τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Διαβάζουμε ότι το ΥΠΕΘΑ έχει αναγγείλει διαγωνισμό για προμήθεια 119 τυφεκίων και 473.025 φυσιγγίων ειδικής ακριβείας (match) διαμετρήματος 0,338 Lapua Magnum με εκτιμώμενο ανώτατο συνολικό ποσό τα 6.124.360 € (1ο έτος 4.528.480 € – 2ο έτος 1.595.880 €) συμπεριλαμβανομένου κρατήσεων, φόρων, δασμών και τυχόν λοιπών δαπανών που επιβαρύνουν την προμήθεια.

Ας δούμε λοιπόν πως θα πεταχτούν τα περίπου 6.000.000 €.

Με την γνώση που έχω, τις εμπειρίες που απέκτησα επί σειρά ετών σε Μονάδες Ειδικών Δυνάμεων και ειδικά με τους ελεύθερους σκοπευτές, ως συμμετέχων σε ανάλογο όμοιου ενδιαφέροντος διαγωνισμό του παρελθόντος, αλλά και ως διοικητής του 1ου σχολείου ελεύθερου σκοπευτή στην Ελλάδα είμαι απόλυτα σίγουρος ότι θα πετάξουμε τα χρήματα χωρίς να έχουμε τα οφέλη που ονειρευόμαστε διότι:

• Ποτέ μέχρι σήμερα αλλά και στον παρόντα χρόνο ο Ελληνικός Στρατός δεν άφησε σε υπαξιωματικούς τον απαιτούμενο χώρο να χειριστούν θέματα με προσωπική τους πρωτοβουλία. Πάντα επικρατεί το μοντέλο «Ο αξιωματικός είναι υπεύθυνος και ο υπαξιωματικός εκτελεί πιστά οδηγίες – κατευθύνσεις».

• Οι υψηλόβαθμοι «φωστήρες» πιστεύουν ότι το καλό όπλο φέρνει και τις επιτυχίες, όπως πιστεύει και ο εντελώς αγράμματος τεχνίτης που λέει «το καλό εργαλείο κάνει τον τεχνίτη … μάστορα».

• Το επικρατούν σύστημα διοίκησης του Στρατού μας, αν και πολύ πετυχημένο ως μοντέλο στην επανάσταση του 1821, δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις προκλήσεις του σήμερα και αυτό φαίνεται στην υφέρπουσα νοοτροπία που επιθυμεί:

– Ο ελεύθερος σκοπευτής να κάνει ότι και όλοι οι άλλοι και όποτε του ζητηθεί … αρπάζει το τουφέκι του και μπαμ και κάτω στα 1000μ.

– Οι ικανότητες στην σκοποβολή είναι κάτι σαν τη μαγειρική. Όσο πιο πολύ μαγειρεύεις, γίνεσαι και πιο καλός μάγειρας. Άρα δεν τίθεται θέμα αρχικής επιλογής, γιατί όποιον και να διαλέξουμε θα ρίξει κάμποσες σφαίρες και νάτος ο ελεύθερος σκοπευτής.

– Η συμμετοχή σε σκοπευτικές ομάδες που θα συγκροτήσει ο Στρατός, με σκοπό την συνεχή ενασχόληση με την διαδικασία της σκόπευσης υπό συνθήκες άγχους για επιτυχία (αγώνες), αλλά και η καταγραφή ατομικών στοιχείων και δεδομένων κατά την διαδικασία, ακούγονται από ανωτάτους ως … Ημερολόγιο Εντερπράιζ, Αστρογαλαξιακή ημέρα 12.505 Στο πηδάλιο ο Λγος Σποκ …

– Η απαίτηση για συνεχή συμμετοχή σε αγώνες εσωτερικού – εξωτερικού για βελτίωση – διατήρηση σκοπευτικών ικανοτήτων, ανταγωνισμού με σκοπευτές ποιότητας, ακούγεται στα αυτιά της διοίκησης όμοια με αίτηση Ανθυπολοχαγών και μονίμων Λοχιών για συμμετοχή στη Ρεγγάτα Αιγαίου Αύγουστο μήνα με σκάφος του Ελληνικού Στρατού.

– Η ανάγκη για διαφορετικό πρόγραμμα εκπαίδευσης, με διαφορετικές ανάγκες και υποχρεώσεις για τους ελεύθερους σκοπευτές, σκόνταφτε πάντα στα ερωτήματα «υπηρεσίες, αγήματα, αντιπροσωπείες, επιθεωρήσεις Παρασκευής, καθαριότητες χώρων ευθύνης κλπ», οπότε τελικά επικρατούσε η παράδοση και όχι οι νεωτερισμοί που ισχύουν σε όλες τις χώρες παγκοσμίως – μέχρι και οι Ταλιμπάν ελεύθεροι σκοπευτές έχουν άλλο πρόγραμμα από τους βομβιστές Ταλιμπάν – με το δυνατό επιχείρημα που αναγράφεται στο παρακάτω χαρακτηριστικό κείμενο:

«Κάθε ὁμάδα Κλεφτῶν εἶχε τὸν ἀρχηγὸ της, ποὺ λεγὸταν καπετάνιος. Οἱ κλέφτες γυμνάζονταν στὸ πήδημα, στὸ τρέξιμο, στὸ λιθάρι καὶ στὴ σκοποβολή. Πολλοὶ ἀπ’ αὐτοὺς ἔγιναν ξακουστοὶ γιὰ τὴν ἐξαιρετικὴ ἱκανότητα ποὺ εἶχαν ἀποκτήσει. Σώζονται ὀνόματα κλεφτῶν ποὺ μποροῦσαν νὰ περάσουν τὴ σφαίρα μέσα ἀπὸ ἕνα δαχτυλίδι ἀπὸ μεγάλη ἀπόσταση ἢ ποὺ μποροῦσαν νὰ πηδήσουν ὁλόκληρη ἅμαξα φορτωμένη ξερό χόρτο ἢ νὰ ξεπεράσουν στὸ τρέξιμο καὶ τὸ γρήγορο ἄλογο. ᾽Εγύμναζαν ἀκόμα τὸ σῶμα τους γιὰ νὰ ἀντέχη στὶς στερήσεις, στὴν πείνα, στὴ δίψα, στὸ κρύο καὶ στὶς κακουχίες.»

Σύμφωνα με πληροφορίες μου, επίκειται και αγορά αλόγων και αμαξών για βελτίωση περαιτέρω των ικανοτήτων των Ελλήνων ελεύθερων σκοπευτών…!!!

Όσο για τα φυσίγγια, τις 473.025 που σκοπεύουν να προμηθευθούν, φαντάζομαι ότι θα υπάρχουν χώροι κατάλληλοι χωρίς υγρασία, χωρίς μεταβολές θερμοκρασίας κλπ ώστε να διατηρηθούν αμετάβλητα τα δεδομένα των πυρομαχικών. Απλά να αναφέρω ότι, σε κάθε αγώνα σκοποβολής 0.308 τα πυρομαχικά που χρησιμοποιεί ο σκοπευτής βγαίνουν από το ίδιο κιβώτιο και γίνεται διαδικασία μηδενισμού με βάση τις επιδόσεις της συγκεκριμένης παρτίδας γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι μεταβολές έχουν συμβεί. Κάποιοι στην Ελλάδα όμως έχουν υπολογίσει και αυτές….

Σε όλες τις άλλες χώρες του πλανήτη γη, οι ελεύθεροι σκοπευτές έχουν σε σχεδόν καθημερινή βάση την ενασχόληση με αεροβόλα τυφέκια ή υποδιαμετρήματα (0.22) σε κλειστά σκοπευτήρια για κέρδος χρόνου, κόστους πυρομαχικών κ.α. παράγοντες που θα ήταν ανώφελο να αναλύσω τώρα. Στην Ελλάδα ο ελεύθερος σκοπευτής όταν προπονείται μόνος του ή με άλλους ελεύθερους σκοπευτές, χωρίς βολή πολυβόλων σε διπλανό αναβαθμό, χωρίς κάποιο λόχο να εκτελεί βολή λίγα μέτρα πιο δίπλα, είναι τόσο σπάνιο όσο και το να δούμε Υπξκό σε ρόλο Αξκού Βολής ή εύζωνα στο Σύνταγμα με φραπεδιά στο χέρι.

Αν τελικά κάνει το μεγάλο βήμα ο Ελληνικός στρατός και αποφασίσει να δημιουργήσει ελεύθερους σκοπευτές – πιο πιθανό είναι να δούμε στις ειδήσεις ότι ο Κάπτεν Αμέρικα με το Θωρ θα βοηθήσουν τις ελληνικές δυνάμεις στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στον Έβρο – τότε το επόμενο πρόβλημα θα είναι με τον spotter (ζευγάρι του ελ. Σκοπευτή και καταδείκτης του) και το ποιος θα είναι (πάντα νεότερος του Ελ. Σκοπευτή για μη διατάραξη της ιεραρχίας) πως θα παίρνουν οι 2 αυτοί μαζί μετάθεση (θεωρώ πιθανό την αναγκαστική υπογραφή συμφώνου συμβίωσης γιατί οι υπάρχουσες διαταγές καλύπτουν θέματα μετάθεσης ζεύγους μόνο εφόσον είναι παντρεμένοι…!!!

Οπότε ετοιμαστείτε να ζήσουμε μεγάλες στιγμές, οι οποίες θα συνδυαστούν με τα δίχτυα του υφυπουργού Στεφανή Αλκιβιάδη, ο οποίος έχει εμπλοκή με το μεταναστευτικό γιατί κατάφερε να στείλει – προωθήσει 2 στελέχη μέσα στην Τουρκία όταν κανείς δεν το περίμενε. Άσσος λοιπόν στις προωθήσεις επί Τουρκικού εδάφους, αυτή τη φορά θα μας εκπλήξει με τα δίχτυα που θα παγιδεύουν τους λαθρομετανάστες αλλά ακόμα και τον κορωνοϊό. Τα 500.000 € που θα δαπανηθούν για 2.700 μ. είναι λίγα μπρος το αποτέλεσμα που θα εκπλήξει όλο τον πλανήτη. Θα δουλέψει καλά το δίχτυ πιστεύει η κυβέρνηση και εγώ επειδή ασχολήθηκε ο Άλκης, θεωρώ σίγουρη την επιτυχία και μάλιστα βλέπω και ευκαιρίες για τουριστική ατραξιόν αυτό το καλοκαίρι, με ατάκες όπως : Βρείτε που είναι το δίχτυ σήμερα το βράδυ και πόσους έχει πιάσει και κερδίστε, μονοήμερη κρουαζιέρα με μπάνιο κοντά στο δίχτυ, αγώνας σκαφών με αποφυγή διχτύου, θαλάσσιο σκι και άλμα πάνω από το δίχτυ και χιλιάδες άλλα. Να δείτε που θα παραγγείλει και γιγαντιαίους ξύλινους ευθύτονους καταπέλτες για άμεση επαναπροώθηση από τα νησιά μας στα απέναντι Τουρκικά εδάφη και μέχρι να πείτε κίμινο θα το λύσει το μεταναστευτικό. Θεωρώ αν όλα πάνε κατ’ ευχήν του δηλ. την τοποθέτησή του στη ΝΑΣΑ θα τρέξει το νέο διαστημικό πρόγραμμα «Ο πλανήτης γη με το φεγγάρι, μέσα σε δίχτυ ασφαλείας μέχρι τον Άρη»!!!

Θεωρώ τον εαυτό μου πολύ δυνατό, επειδή δεν έχω ακόμα μπει στον κόσμο των εξαρτησιογόνων ουσιών, παρά τα όσα αλλοπρόσαλλα συμβαίνουν γύρω μας, ακούμε και διαβάζουμε – όπως αυτά που σας περιέγραψα – και εξακολουθώ να αισιοδοξώ ότι, θα επέλθει η σωτηρία και καλύτερες ημέρες για την πιο όμορφη χώρα του πλανήτη, που λέγεται Ελλάδα και την ζηλεύουν όλοι.

Ο πάντα αισιόδοξος,

Νικόλαος Σκιαδάς

Ανχης ε.α Ειδικών Δυνάμεων

ΥΓ. Ερώτημα προς κ. Υπουργό & Υφυπουργό Εθν. Άμυνας

Τώρα με τον πόλεμο φθοράς που ξεκίνησε στην περιοχή Έβρου και δεν αποκλείεται να επεκταθεί και στις νήσους Αν. Αιγαίου και δεδομένης της υπάρχουσας δυναμικότητα του ΕΣ σε έμψυχο υλικό (κυρίως οπλίτες θητείας) και τις συνεχείς δηλώσεις σας αμφοτέρων ότι, «δεν απαιτείται αύξηση της θητείας» σε πόσο χρονικό διάστημα εκτιμάται ότι δεν θα έχετε οδηγούς, γραφείς και θα παρακαλάτε να εφευρεθεί η μηχανή ανθρώπινης κλωνοποίησης;

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης