Υποστηριξε το militaire
Πολιτική
30/01/2020 | 23:09
Militaire News

«Η συμφωνία δεν ενισχύει την ασφάλεια στη χώρα μας», δήλωσε η Σ. Σακοράφα

«Η συμφωνία δεν ενισχύει την ασφάλεια στη χώρα μας», δήλωσε η Σ. Σακοράφα

«Είναι οι ΗΠΑ που καλλιέργησαν την επιθετικότητα του Ερντογάν», είπε, κατά τη συζήτηση της συμφωνίας αμυντικής συνεργασίας, η ειδική αγορήτρια του ΜέΡΑ25, Σοφία Σακοράφα.
«Η συμφωνία δεν ενισχύει την ασφάλεια στη χώρα μας, δεν προστατεύει τα σύνορά μας. Είναι ετεροβαρής για τη χώρα μας η συμφωνία. Δεν έχει ούτε πρόνοιες ούτε εγγυήσεις κατά της απειλής της ασφάλειας της ελληνικής κυριαρχίας», είπε η βουλευτής και προειδοποίησε ότι οι ΗΠΑ δεν είναι διατεθειμένες να δώσουν κανένα αντάλλαγμα γι΄αυτά που παίρνουν με τη συμφωνία.
«Η Τουρκία, ως περιφερειακή υπερδύναμη, θέτει στις ΗΠΑ απαιτήσεις που οι ΗΠΑ δεν μπορούν και δεν θέλουν να ικανοποιήσουν. Οι ΗΠΑ όμως δεν θέλουν να δυσαρεστούν την Τουρκία με την αναβαθμισμένη γεωπολιτική της θέση και το τίμημα της αμερικανοτουρκικής διαπραγμάτευσης πληρώνεται με ελληνικά έξοδα. Παράδειγμα αποτελούν τα Ίμια και οι γκρίζες ζώνες», είπε η κ. Σακοράφα και τόνισε «ο Λευκός Οίκος δρα ως ταραχοποιός στην περιοχή».
Η κ. Σακοράφα αναφέρθηκε και στον ρόλο των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή και επέκρινε τις δηλώσεις του πρωθυπουργού για την δολοφονία του Σουλεϊμανί, κατά την επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον, όταν όλος ο κόσμος ζητούσε αυτοσυγκράτηση και αποκλιμάκωση. «Αυτή δεν είναι εικόνα πρωθυπουργού ανεξάρτητου κράτους», σχολίασε η βουλευτής του ΜέΡΑ 25, που τάχθηκε κατηγορηματικά κατά της συμφωνίας αμυντικής συνεργασίας.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης