Υποστηριξε το militaire
Breaking News Διεθνή
12/01/2020 | 23:54 (ενημερώθηκε 4 έτη πριν)
Militaire News

Που το πάει η Ιταλία; Όλο και πιο κοντά στην Τουρκία συζητά μαζί της για τη Λιβύη

Που το πάει η Ιταλία; Όλο και πιο κοντά στην Τουρκία συζητά μαζί της για τη Λιβύη

Η Ιταλία δείχνει να προσεγγίζει όλο και περισσότερο την Τουρκία, όσο κάποιοι σε Ελλάδα και Κύπρο, ανέμεναν τη “ναυτική της παρουσία” στην κυπριακή ΑΟΖ!

Ο Πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζ.Κόντε  , θα πραγματοποιήσει σήμερα Δευτέρα, επίσκεψη εργασίας στην Τουρκία κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Σε ανακοινώση της, η Διεύθυνση Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, αναφέρει ότι “οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν τις διμερείς σχέσεις και τα βήματα που μπορούν να γίνουν για τη βελτίωση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών”.
Στη συνάντηση, Ερντογάν και Κόντε  “αναμένεται να ανταλλάξουν απόψεις για τις τρέχουσες, περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις, ιδιαίτερα για τη Λιβύη”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Είναι η πρώτη επίσκεψη του Κόντε στην Τουρκία μετά την ανάληψη των καθηκόντων του το 2018.

Πληροφορίες για τριμερή Ρωσίας-Τουρκίας-Ιταλίας για τη Λιβύη

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας IlFattoQuotidiano οι ΥΠΕΞ Ιταλίας και Τουρκίας συζήτησαν το ενδεχόμενο συγκρότησης  τριμερούς συνεργασίας Ιταλίας, Ρωσίας, Τουρκίας για την κρίση στη Λιβύη. Αυτό  ήταν το θέμα τηλεφωνικής συνομιλίας που είχαν  ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Λουίτζι Ντι Μάιο με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο Ντι Μάιο είχε επισκεφθεί στις 7 Ιανουαρίου, την Άγκυρα όπου είχε συνομιλίες με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

 

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης