Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Ο “φίλος” μας ο Γιούνκερ μας δίνει πάλι “μια τελευταία ευκαιρία”

Ο

Ο κ.Γιούνκερ που κατά τον Αλέξη Τσίπρα “είναι φίλος της Ελλάδας” -από πότε;- μας έδωσε μια “τελευταία ευκαιρία”! Μιλώντας στη γενική συνέλευση του ΣΕΒ ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ,μίλησε για “ευρεία πολιτική υποστήριξη, «ιδιοκτησία» του προγράμματος και σεβασμό της συμφωνίας από όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις”  τονίζοντας παράλληλα ότι η τωρινή είναι «ίσως η τελευταία ευκαιρία να γίνει αυτό που είναι καλό για την Ελλάδα».

Ο Γιούνκερ  απέρριψε τις θεωρίες συνωμοσίας κατά της Ελλάδας, λέγοντας ότι αντίθετα βλέπει καλή θέληση και γι αυτό θα ήθελε να δει τις ελληνικές κυβερνήσεις να σεβαστούν τη συμφωνία.

Οι σχέσεις με την ελληνική κυβέρνηση; Όπως προκύπτει και από τις αγκαλιές με τον Τσίπρα άψογες.Στην ομιλία του ο Γιούνκερ τις χαρακτήρισε ως τις καλύτερες δυνατές τις σχέσεις προσθέτοντας ότι “ξεκινήσαμε,στο σκοτάδι αλλά τώρα βρισκόμαστε στο φως.Είπε ακόμη ότι   η κυβέρνηση αποφασίζει το μείγμα πολιτικής και δεν το κάνει για τις Βρυξέλλες ή τους πιστωτές αλλά για τους Έλληνες πολίτες και το ευρωπαϊκό μέλλον της χώρας.

Ο κ. Γιούνκερ έκανε εκτενή αναφορά στα ευρωπαϊκά κονδύλια που είναι διαθέσιμα μέσω των διαρθρωτικών ταμείων, του αγροτικού και του επενδυτικού σχεδίου («Γιούνκερ plan») και στην πρόκληση του μεταναστευτικού χαιρετίζοντας την ανταπόκριση των Ελλήνων πολιτών. Επίσης αναφέρθηκε στο Βρετανικό δημοψήφισμα , λέγοντας ότι η ιστορία μας έχει διδάξει ένα απλό μάθημα, ότι μαζί είμαστε ισχυρότεροι και πιο ασφαλείς, επιτεύγματα που θα τεθούν σε κίνδυνο αν υπάρξει έξοδος από την ΕΕ.

tsipras_gia_juncker

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης