Υποστηριξε το militaire
Breaking News Διεθνή
26/07/2019 | 06:00 (ενημερώθηκε 5 έτη πριν)
Militaire News

Η Γερμανία σε ύφεση και η ΕΚΤ σπεύδει να βοηθήσει

Η Γερμανία σε ύφεση και η ΕΚΤ σπεύδει να βοηθήσει

Στο σχεδιάγραμμα ο ZEW,ο δείκτης οικονομικού κλίματος της Γερμανίας. Που πάει από το κακό στο χειρότερο από τον Μάρτιο του 2018, μαζί με την βιομηχανική παραγωγή, την μεταποίηση και τις νέες παραγγελίες.  Λίγο οι ΗΠΑ, λίγο η Κίνα που δεν απορροφά πλέον τόση γερμανική παραγωγή, λίγο το Brexit, μαζί η αναδιάρθρωση της τεχνολογίας σε ηλεκτρική των Γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών που τις βρήκε απροετοίμαστες και μια χαρά ήσυχες όταν εξαπατούσαν τους πάντες με το Diesel gate, οι οικονομολόγοι μιλούν πλέον για αναταράξεις και ύφεση στη Γερμανική οικονομία. Η ΕΚΤ ετοιμάζεται πάλι με νέα μείωση επιτοκίων, QE με μεγαλύτερα όρια αγοράς ομολόγων ανά χώρα .

Γι΄ αυτό και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο νέας μείωσης των επιτοκίων, οδηγώντας τα σε αρνητικό επίπεδο αν κριθεί αναγκαίο, και επανέναρξης του προγράμματος αγοράς ομολόγων (γνωστό και ως ποσοτική χαλάρωση) τον Σεπτέμβριο.

Ο ίδιος δικαιολόγησε τις αποφάσεις αυτές, στην εντεινόμενη αβεβαιότητα η οποία έχει ως αποτέλεσμα να επιδεινωθεί δραματικά η προοπτική ανάκαμψης της ευρωπαϊκής οικονομίας. Ταυτοχρόνως, ο πληθωρισμός παρά την άνοδο που έχει σημειώσει φαίνεται να αποκλίνει από το στόχο του «πλησίον 2%».

Στους κινδύνους που ελλοχεύουν από το εξωτερικό περιβάλλον, όπως το νέο κύμα προστατευτισμού και ο αρνητικός αντίκτυπος του στο διεθνές εμπόριο, η αστάθεια των αναδυομένων αγορών, προστίθεται πλέον, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΚΤ, και το ενδεχόμενο ενός σκληρού Brexit.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης