Υποστηριξε το militaire
ΤΟΥΡΚΙΑ
30/06/2019 | 06:20 (ενημερώθηκε 5 έτη πριν)
Militaire News

“Κόμμα Ελευθερίας και Δικαίου”! Ποιοι συμμετέχουν στην προσπάθεια αποδόμησης του Ερντογάν

Πρώην αξιωματούχοι του κυβερνώντος κόμματος , οι οποίοι σκοπεύουν να ιδρύσουν ένα νέο κόμμα τον Σεπτέμβριο, έχουν στόχο  να τερματίσουν την πόλωση στη χώρα, γράφει ο δημοσιογράφος Σ. Χουρτάς, στην ιστοσελίδα Ahval.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Αλί Μπαμπατζάν και ο πρώην πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιουλ έχουν εντείνει τις προσπάθειές τους για να ιδρύσουν το κεντροδεξιό κόμμα τους, αφού το κυβερνών κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) υπέστη τη μεγαλύτερη ήττα του σε 17 χρόνια χάνοντας πέντε από τις πολυπληθέστερες επαρχίες της Τουρκίας.

Ο Χουρτάς υποστηρίζει  ότι ο πρώην πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου δεν θα συμμετέχει στο κόμμα.

Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Beşir Atalay, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Sadullah Ergin, ο πρώην επικεφαλής του τουρκικού συνταγματικού δικαστηρίου Haşim Kılıç και ο παλαίμαχος δημοσιογράφος Φεχμί Κορού θα συμμετάσχουν επίσης σε μια επιτροπή που θα διαμορφώσει την πολιτική κατεύθυνση του νέου κόμματος, σύμφωνα με το Euronews.

Ο Μπαμπατζάν και η ομάδα του θέλουν επίσης να αποφύγουν να θεωρηθούν ότι προκαλούν διάσπαση  και, ως εκ τούτου, θα κλείσουν τις πόρτες τους σε άλλα μέλη του AKP που έχουν παραμεληθεί από τον Ερντογάν και θα ήθελαν να αποχωρήσουν.

Σύμφωνα με τον Nagehan Alçı, έ αρθρογράφο στο κυβερνητικό ιστότοπο ειδήσεων Habertürk, η νέα πρωτοβουλία θα ονομάζεται “Κόμμα Ελευθερίας και Δικαίου”.

Ο Ertuğrul Günay, ένας φιλελεύθερος πολιτικός και ο πρώην υπουργός πολιτισμού του ΑΚΡ, θα συμμετάσχει επίσης στο κόμμα, σύμφωνα με τον Artı Gerçek.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης