Υποστηριξε το militaire
Άποψη
28/04/2019 | 12:39
Militaire News

Τα “ταραταζούμ” για το Άγιο Φως και τι δεν έχουν καταλάβει κάποιοι ιεράρχες

Τα

Μέγα θέμα πήγε να προκύψει με το που και γιατί προσγειώθηκε το Άγιο Φως! Η επιλογή να προσγειωθεί το αεροσκάφος που το μετέφερε στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας, κρίθηκε από ιεράρχη της Εκκλησίας μας …υποτιμητική και ο ίδιος αρνήθηκε να συμμετάσχει στην επιχείρηση μεταφοράς του!!!

Μερικές παρατηρήσεις αν και η μέρα θα επέβαλλε ίσως να τις αποφύγουμε. Όμως αύριο το θέμα θα ΄χει ξεχαστεί όπως όλα στην Ελλάδα:

•Οι ιεράρχες θα πρέπει ίσως να καταλάβουν ότι η πιο ιερή και συγκλονιστική στιγμή ακόμη και για ανθρώπους που δεν πάνε συχνά -ή καθόλου- στην Εκκλησία, είναι η στιγμή που βλέπεις το πρώτο κεράκι να ανάβει κάπου ανάμεσα στον κόσμο που περιμένει την Ανάσταση. Σε κάθε ενορία αυτής της χώρας…

•Δεν συγκινεί κανέναν πλέον το “ταρατατζούμ” της υποδοχής του Αγίου Φωτός σε όποιο αεροδρόμιο, εκτός από τους επισήμους που σπεύδουν κάθε χρόνο να …φωτογραφηθούν στο όποιο αεροδρόμιο!

•Το αεροδρόμιο της Ελευσίνας όπως και κάθε στρατιωτικό αεροδρόμιο χθες βράδυ είχε κόσμο που βρισκόταν σε ετοιμότητα κι έτσι παρέμεινε και στην Ανάσταση. Συνεπώς το να πάει εκεί το Άγιο Φως, δεν καταλαβαίνουμε γιατί είναι υποτιμητικό! Κάθε άλλο…Εκεί θα ΄πρεπε να το μεταφέρουμε πάντα και προσωπική μας άποψη χωρίς “ταρατατζούμ” και επίσημους που χαλάνε όλο το κλίμα κατάνυξης.

Η ταπεινότητα της Ορθοδοξίας είναι που την κάνει να ξεχωρίζει. Ας μην το ξεχνάμε αυτό. Όπως δεν πρέπει να ξεχνούν οι ιεράρχες μας ότι δεν πρέπει να μπλέκουν τα θρησκευτικά με οποιαδήποτε συμπάθεια ή αντιπάθεια έχουν.

Χρόνια Πολλά.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης