Υποστηριξε το militaire
Breaking News ΣΤΡΑΤΟΣ
21/05/2018 | 06:30 (ενημερώθηκε 6 έτη πριν)
Militaire News

Ευέλπιδες αποκομμένοι από την κοινωνία; Μια διαταγή στη ΣΣΕ που προκαλεί συζητήσεις

Ευέλπιδες αποκομμένοι από την κοινωνία; Μια διαταγή στη ΣΣΕ που προκαλεί συζητήσεις

Μια διαταγή που σίγουρα θα προκαλέσει συζητήσεις μας έχει προκύψει από την Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων. Σύμφωνα με τη διαταγή του Διοικητή Συντάγματος απαγορεύεται η χρήση των υπηρεσιακών λεωφορείων της Σχολής από τους σπουδαστές, με την αιτιολογία ότι οι Ευέλπιδες δεν πρέπει να βρίσκονται μαζί με τους αξιωματικούς-υπαξιωματικούς και τους πολιτικούς υπαλλήλους.

Η διαταγή αυτή, μάλλον δίνει λάθος μηνύματα στους σπουδαστές ότι δεν πρέπει να έρχονται σε επαφή με τους υπαξιωματικούς και το πολιτικό προσωπικό ωσάν να είναι αποκομμένοι από την κοινωνία. Επιπλέον οδηγεί στο γεγονός να πραγματοποιείται δρομολόγιο με λεωφορείο 50 θέσεων στο οποίο επιβαίνουν το πολύ 5 άτομα. Άραγε, μήπως το επόμενο βήμα είναι και η κατάργηση των δρομολογίων για εξοικονόμηση χρημάτων ;

Στη ΣΣΕ νομίζουμε ότι θα πρέπει να εστιάσουν στην παροχή ουσιαστικής ολοκληρωμένης εκπαίδευσης (στρατιωτικής και ακαδημαϊκής), βάζοντας στην άκρη πρακτικές και αντιλήψεις του παρελθόντος.

Οι Ευέλπιδες, όπως και οι λοιποί σπουδαστές των ΑΣΕΙ-ΑΣΣΥ, είναι μέρος της κοινωνίας και προέρχονται από όλα τα στρώματα αυτής, χωρίς διακρίσεις, θα κληθούν δε να διαχειριστούν και να διοικήσουν προσωπικό με δικαιοσύνη και αμεροληψία.

Επιπλέον θα ήταν καλό η διοίκηση της ΣΣΕ να εξετάσει εάν όλες οι υποδομές της Σχολής, που σκοπός λειτουργίας τους είναι η εξυπηρέτηση των σπουδαστών (πλυντήρια-καθαριστήρια-κουρείο-εστιατόρια κ.α.) λειτουργούν όπως πρέπει, ώστε να μην αναγκάζονται οι Ευέλπιδες στις λιγοστές ώρες εξόδου να τρέχουν να βρουν που θα κουρευτούν και που θα πλύνουν τα ρούχα τους πληρώνοντας χρήματα από την τσέπη τους.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης