Υποστηριξε το militaire
Κοινωνία
20/02/2024 | 13:10 (ενημερώθηκε 3 μήνες πριν)
Militaire News

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα σήμερα (20/2) για τους αγρότες – LIVE

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα σήμερα (20/2) για τους αγρότες - LIVE

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα σήμερα 20/2 για τις κινητοποιήσεις των αγροτών. Η Αστυνομία έχει ανακοινώσει έκτακτα μέτρα και κλειστούς δρόμους στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Δήλωση σχετικά με κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω των αγροτικών κινητοποιήσεων έκανε ο προϊστάμενος Θαλάμου Επιχειρήσεων Παρακολούθησης και Ελέγχου Κυκλοφορίας (Θ.Ε.Π.Ε.Κ.), Αστυνομικός Υποδιευθυντής Θεοφάνης Αναγνώστου:

 «Λόγω των τροχονομικών μέτρων που λαμβάνουμε σήμερα, με έμφαση στο κέντρο της Αθήνας, θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους πολίτες να αποφύγουν τη μετακίνησή τους στους κεντρικούς οδικούς άξονες και συγκεκριμένα περιμετρικά της πλατείας Ομονοίας και της πλατείας Συντάγματος, ιδίως μετά τη μία το μεσημέρι έως και την ολοκλήρωση των κινητοποιήσεων.

 Όπως σας έχουμε ήδη ανακοινώσει η κίνηση των αγροτών θα πραγματοποιηθεί μέσω της Λεωφόρου Κηφισού ώστε να εισέλθουν με τη συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων στη Λεωφόρο Αθηνών με προορισμό το Σύνταγμα.

 Στο πλαίσιο αυτό θα υπάρξουν κατά περίπτωση διακοπές και εκτροπές κυκλοφορίας, με σκοπό την καλύτερη διαχείριση της κίνησης.

Υπενθυμίζουμε ότι οι πολίτες σε περίπτωση ύπαρξης εξαιρετικού λόγου μετακίνησης μπορούν να επικοινωνούν με το τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης για τη λήψη οδηγιών».

Ο χάρτης με τους κλειστούς δρόμους στην Αθήνα

αγροτικεσ κινητοποιησεισ, αθηνα, κυκλοφοριακεσ ρυθμισεισ, κλειστοι δρομοι

Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, από το μεσημέρι της Τρίτης (20/2) λόγω της συγκέντρωσης – διαμαρτυρίας των αγροτών στο κέντρο της Αθήνας, η τροχαία εφαρμόζει κατά περίπτωση κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και συγκεκριμένα:

  • Προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας κατά μήκος του δρομολογίου με τα αγροτικά οχήματα: Λεωφόρος Αθηνών, Αχιλλέως, πλατεία Καραϊσκάκη. Θα κινηθούν αντίθετα στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, την πλατεία Ομονοίας και την οδό Πανεπιστημίου, προκειμένου να φθάσουν στο Σύνταγμα. Θα υπάρξει προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας πέριξ της πλατείας Ομονοίας.
  • Διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων στη Λεωφόρο Αμαλίας, την οδό Πανεπιστημίου, τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας και σε όλες τις κάθετες σε αυτές οδούς.
  • Διακοπή κυκλοφορίας στη Βασιλίσσης Σοφίας από το ύψος της Βουλής και η κυκλοφορία στην κάθοδο θα γίνεται μέχρι και την οδό Σέκερη.
  • Τα οχήματα στην οδό Ακαδημίας: Κίνηση μόνο προς την άνοδο της Βασιλίσσης Σοφίας.

Συνεχής πληροφόρησης για περαιτέρω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από την ΕΛΑΣ (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ).

Εκπρόσωπος Τύπου Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνόμος Β’ Κωνσταντία Δημογλίδου:

Για οποιαδήποτε πληροφορία οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με το τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης, ενώ συστήνεται στους οδηγούς να αποφύγουν την κίνηση με οχήματα στη διαδρομή της πορείας και στους χώρους των εκδηλώσεων, τόσο για την εξυπηρέτησή τους, όσο και για την αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων.

Συνεχής ενημέρωση για τις ισχύουσες κάθε φορά κυκλοφοριακές ρυθμίσεις υπάρχει σε ειδικό μπάνερ στην ιστοσελίδα (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) καθώς και στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης της Ελληνικής Αστυνομίας.

Δείτε σε LIVE ΧΑΡΤΗ την ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΡΑ

κινηση τωρα, κινηση στους δρομους, αθηνα, κηφισοσ, κινηση εθνικη οδος

ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΡΑ στην Αθήνα – Δείτε σε live χάρτη την κίνηση στους δρόμους τώρα στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Η κυκλοφορία στον Κηφισό και στις Εθνικές Οδούς.

Οι χάρτες της Google παρουσιάζουν την κίνηση στους δρόμους με τρία διαφορετικά χρώματα:

  • Το πράσινο υποδηλώνει ότι η κυκλοφορία διεξάγεται απρόσκοπτα δίχως καθυστερήσεις,
  • το πορτοκαλί ότι υπάρχουν κάποιες μικρές καθυστερήσεις, και
  • το κόκκινο ότι η κυκλοφορία διεξάγεται μετ’ εμποδίων και τα αυτοκίνητα κινούνται σημειωτόν.

Πατήστε πάνω στον χάρτη (ή ΕΔΩ) για να δείτε LIVE την ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΡΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ στην ΑΘΗΝΑ και σε άλλες πόλεις της ΕΛΛΑΔΑΣ, στον Κηφισό και στις Εθνικές Οδούς Αθηνών – Λαμίας και Αθηνών – Κορίνθου, μέσω του GOOGLE MAPS LIVE.

Επίσης, μπορείτε να δείτε την τελευταία ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο από την Αστυνομία για την κίνηση στους δρόμους της Αττικής (πατήστε ΕΔΩ) και κίνηση στη  Θεσσαλονίκη (πατήστε ΕΔΩ).

Ενημέρωση για την κίνηση στους δρόμους στο GOOGLE MAPS LIVE

Αναρωτιέστε από πού αντλούν τα Google Maps τις πληροφορίες για την ενημέρωση για την κίνηση στο οδικό δίκτυο;

Ας δούμε πώς φτάσαμε εδώ: Χρονιά σταθμός ήταν το 2009. Τότε η Google αποφάσισε να στραφεί στον πληθοπορισμό (crowdsourcing). Τι είναι αυτό; Η συλλογή των δεδομένων για την κίνηση στους δρόμους γίνεται εθελοντικά από τους χρήστες smartphone.

Δηλαδή, πηγή δεδομένων για τη Google σήμερα είμαστε όλοι εμείς. Πώς γίνεται, λοιπόν, αυτό; Εφόσον χρησιμοποιούμε το Google Maps στο smartphone μας και έχουμε ενεργοποιημένη τη λειτουργία «Τοποθεσία», τότε η εφαρμογή είναι σε θέση να στέλνει σε real time ανώνυμες πληροφορίες στην Google για το ακριβές σημείο στο οποίο βρισκόμαστε.

Έτσι, η Google αξιοποιεί τις πληροφορίες προκειμένου να υπολογίσει:

  • πόσα αυτοκίνητα βρίσκονται στον συγκεκριμένο δρόμο
  • την ταχύτητα με την οποία κινούνται, σε πραγματικό χρόνο.

Η ακρίβεια των μετρήσεων εξαρτάται από το πλήθος των χρηστών. Όσο περισσότεροι άνθρωποι, δηλαδή, χρησιμοποιούν την εφαρμογή, τόσο πιο ακριβή είναι τα δεδομένα για την κυκλοφορία οχημάτων στους δρόμους.

Σημειώστε, επίσης, ότι η Google κρατά ένα ιστορικό για τον κυκλοφοριακό φόρτο σε συγκεκριμένους δρόμους. Γιατί το κάνει; Για να μπορεί να εκτιμήσει κάθε φορά πώς θα είναι η κυκλοφορία σε μία συγκεκριμένη χρονική στιγμή σε αυτούς τους δρόμους. Έτσι, βγάζει ποια ώρα αναμένεται να φτάσουμε στον προορισμό μας.

Σύμφωνα με τη Google η κοινή χρήση της τοποθεσίας του smartphone των χρηστών είναι εντελώς ανώνυμη. Κατά συνέπεια, Η εταιρεία δεν γνωρίζει την ακριβή πηγή των εισερχόμενων πληροφοριών για να μας δείξει στον χάρτη ποια είναι η κίνηση στους δρόμους.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης