Υποστηριξε το militaire
Άμυνα
17/12/2020 | 11:00
Militaire News

Άδωνις Γεωργιάδης περί εξοπλισμών! Τι είπε για τις αμερικανικές φρεγάτες καραβοφάναρα και τα F-35

Άδωνις Γεωργιάδης περί εξοπλισμών! Τι είπε για τις αμερικανικές φρεγάτες καραβοφάναρα και τα F-35

Δεν γνωρίζουμε με ποια ακριβώς αρμοδιότητα το έπραξε, πάντως ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε δημοσίως περί εξοπλισμών. Έκανε ανακοινώσεις για την ακρίβεια.

Μιλώντας στο «2nd South East Europe & East Med Forum», είπε για τις φρεγάτες των ΗΠΑ ,τις οποίες οι ίδιοι οι Αμερικανοί καλούν το ναυτικό τους να τις …βυθίσει λόγω των τεράστιων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, είπε:

 «Το πρόγραμμα των πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού βρίσκεται σε εξέλιξη, πιο πιθανό με τις ΗΠΑ κι αυτό έχει να κάνει και με το (αμερικανικό) ενδιαφέρον μέσω της ΟΝΕΧ για τα ναυπηγεία της Ελευσίνας και την προσφορά για τις εγκαταστάσεις του Σκαραμαγκά.

Η ONEX με ανακοίνωση της έκανε σαφές ότι η προσφορά που έκανε για τον Σκαραμαγκά ήταν συμβολική!

Αυτό όμως είναι το λιγότερο! Φαίνεται ότι στο υπουργείο Ανάπτυξης, όπου θέλουν να ΄χουν άποψη και για τα εξοπλιστικά δεν έχουν διαβάσει ή δεν έχουν ακούσει απολύτως τίποτα για το θέμα των αμερικανικών φρεγατών.  Δεν θα επαναλάβουμε το εντυπωσιακό άρθρο του Forbes με τίτλο “βυθίστε τις φρεγάτες μας”. Υπάρχουν “φρέσκα κουλούρια” για το τι ακριβώς πάνε να μας…φορτώσουν. Η αξιοπιστία των φρεγατών έχει αμφισβητηθεί με δηλώσεις του  Αρχηγού Ναυτικού (CNO) Ναυάρχου  Michael Gilday, στο defensenews.com . Ο Ναύαρχος παραδέχτηκε τα προβλήματα και δεσμεύτηκε να τα λύσει. Μία πρόταση που θα πρέπει ίσως να εξετάσει είναι αυτή του Forbes.

Στο θέμα έχουν αναφερθεί πολλοί και αξιοσέβαστοι αναλυτές που σίγουρα κάτι παραπάνω γνωρίζουν από το υπουργείο Ανάπτυξης.

Ο κ.Γεωργιάδης είπε ακόμη ότι μετά από την αναβάθμιση των F-16 -που ακόμη περιμένουμε ν΄ αρχίσει- η Ελλάδα θα εισέλθει και στο πρόγραμμα των F-35. Το πρόγραμμα αναβάθμισης των F-16 θα ΄χει ολοκληρωθεί το 2027, στην καλύτερη περίπτωση. Μέχρι τότε ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει. Δε σημαίνει απαραίτητα ότι θα γίνει κιόλας, γιατί μέχρι το 2027, το μόνο βέβαιο είναι ότι όλα θα ΄ναι πολύ διαφορετικά.

Βεβαίως δεν περνά απαρατήρητο το γεγονός ότι με τις δηλώσεις του ο κ.Γεωργιάδης έρχεται σε αντίθεση με όσα ο αρμόδιος υπουργός έχει πει. Ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος έχει δηλώσει με τον πιο επίσημο τρόπο ότι στο θέμα των φρεγατών ακόμη όλα είναι ανοιχτά.

Θα κλείσουμε με μία επισήμανση: δεν θέλουμε να αγοράσουμε πλοία δισεκατομμυρίων μόνο για να σώσουμε τα ναυπηγεία! Θέλουμε πλοία για να επιβεβαιώσουμε τη ναυτική μας κυριαρχία στο Αιγαίο, αλλά και να ενισχύσουμε τη ναυτική μας παρουσία στη Μεσόγειο. Αυτός είναι ο πρώτος και κύριος στόχος. Όλα τ΄ άλλα  ακολουθούν…

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης