Υποστηριξε το militaire
Breaking News ΤΟΥΡΚΙΑ
06/05/2019 | 06:20 (ενημερώθηκε 5 έτη πριν)
Militaire News

Ο Πορθητής στην Κύπρο και ο ΓΓ του ΝΑΤΟ στην Τουρκία την οποία ΑΠΟΘΕΩΝΕΙ ως “καλή σύμμαχο”!

Ο Πορθητής στην Κύπρο και ο ΓΓ του ΝΑΤΟ στην Τουρκία την οποία ΑΠΟΘΕΩΝΕΙ ως

Την ώρα που οι Τούρκοι προκαλούν με το γεωτρύπανο Πορθητής στην κυπριακή ΑΟΖ, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, επισκέπτεται σήμερα και αύριο την Άγκυρα, όχι για να της “τραβήξει το αυτί”, αλλά για να συμμετάσχει σε σύσκεψη του Βορειοατλαντικού Συμβουλίου με τους εταίρους του Μεσογειακού Διαλόγου (MD). Ο Στόλντεμπεργκ απαντώντας σε ερωτήσεις του Anadolu μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τη “σύμμαχο Τουρκία”.

“Είμαι πολύ χαρούμενος που επισκέπτομαι και πάλι την Τουρκία, έναν σημαντικό και πολύτιμο σύμμαχο του ΝΑΤΟ. Είμαι ευγνώμων στην Τουρκία για τη διοργάνωση ειδικής συνάντησης του Βορειοατλαντικού Συμβουλίου, του ανώτατου οργάνου λήψης αποφάσεων του ΝΑΤΟ, με τις επτά χώρες εταίρους μας στο Μεσογειακό μας Διάλογο…Εκτός από αυτή τη σημαντική συνάντηση στην Άγκυρα, θα μιλήσω με τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον υπουργό Εξωτερικών . Είμαι σε τακτική επαφή μαζί τους και χαιρετίζω την ευκαιρία να συζητήσω προσωπικά την κατάσταση ασφαλείας στην περιοχή και την ισχυρή συνεισφορά της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ.
Το κύριο μήνυμα μου είναι ότι οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ στέκονται αλληλέγγυοι στην Τουρκία καθώς αντιμετωπίζει σοβαρές προκλήσεις ασφάλειας”. Αυτά είπε για τη σύμμαχο Τουρκία…

Απαντώντας σε ερώτηση για τους S-400 ήταν πολύ προσεκτικός:

“Οι αποφάσεις για τις στρατιωτικές προμήθειες πρέπει να γίνονται από τις χώρες μέλη. Όμως, όπως είπα, η διαλειτουργικότητα των ενόπλων δυνάμεών μας είναι θεμελιώδους σημασίας για το ΝΑΤΟ για τη διεξαγωγή των επιχειρήσεων και των αποστολών μας”.

Αυτά τα ωραία είπε ο κ.Στόλντεμπεργκ και για τον Πορθητή κουβέντα…

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης