Διαξιφισμοί
(Ειδησούλες και σχόλια ατάκτως ερριμμένα)
από τον Κων. Φράγκο


Μάντης δεν είμαι.
Άλλα απ’ αυτό εδώ το βήμα είχα προειδοποιήσει ότι σύντομα, θα μας την κάνουν, οι Τούρκοι. Τα γεγονότα και οι ενδείξεις εκραύγαζαν. Έρχονται χειρότερα αλλά η Πατρίς κοιμάται. Παρακολουθούμε τα γεγονότα, δηλώνουν. Αρκεί;
Για καλό και για κακό ας σπεύσουν οι κ. Παυλόπουλος και Καμμένος να φέρουν κάποια λείψανα που να τα υποδεχθούν με τιμές Αρχηγού Κράτους. Καλός ο αγιασμός αλλά…

Καθαρή Δευτέρα

Άντε, και σύντομα να έχουμε και Καθαρό Κράτος, Καθαρή Ελλάδα. Απαλλαγμένη κι’ αποτοξινωμένη από τους πορωμένους και παρηκμασμένους πολιτικούς και τις κλίκες τους, ουστ!

Τρόμος κατέλαβε τα λαμόγια!

Από την αποφασιστικότητα του Πρωθυπουργού να πατάξει τους υπόλογους του σκανδάλου NOVARTIS. Δήλωσε, «θα χυθεί άπλετο φως».
Όταν αποκαλύπτεται κάποιο σκάνδαλο οι φοβεροί και αδιάφθοροι πολιτικοί Ηγέτες μας ξεσπαθώνουν:
Ατιμωρησία τέλος.
Οι ένοχοι θα οδηγηθούν στο εδώλιο όσο ψηλά κι’ αν βρίσκονται.
Καθαρά χέρια.
Καμιά ανοχή στη διαφθορά.
Το μαχαίρι θα φθάσει στο κόκκαλο.
Σε λίγο, όλα αυτά εξατμίζονται! Κάτι παραγραφές, κάτι ανακρίσεις που διαρρέουν μερικές πενταετίες και το άπλετο φως καταντά ομίχλη. Τα ίδια δεν έλεγαν Σημιτο Καραμανλο Αντωνομπένηδες; Καραμπινάτα σκάνδαλα όπως Χρηματιστήριο, Πολιτιστικές Πρωτεύουσες, Εξοπλισμοί, Ολυμπιακοί, Βατοπέδια εξαχνώθηκαν…
Γράφει ο Π. Μπουκάλας στην Κ (14-02-18): «Νάτο και πάλι το άπλετο φως. Όλοι το απαιτούν και όλοι το υπόσχονται. Όταν όμως φθάσουμε στην ποθητή ολοφώτεινη ημέρα νοιώθουμε μέσα μας ένα άπλετο φως καθ’ υπερβολήν μέγα. Από αναβολή σε αναβολή, από καθυστέρηση σε καθυστέρηση…».

ΣΗΜ.: Η φαρμακερή πέννα του κ. Γ. Παπαχρήστου στα ΝΕΑ (12-02-18) τα οποία αποτελούν και τη «ναυαρχίδα» της αντιπολίτευσης, σχολιάζει «Ο Καραμανλής ως Πρωθυπουργός έβλεπε τις τιμές των φαρμάκων να περνούν από μπροστά του σαν τα τρένα που φύγαν, αγάπες που μείνανε. Και δεν έλεγε τίποτα. Ούτε έβλεπε ότι η φαρμακευτική δαπάνη σημείωσε αύξησε ρεκόρ του 139%, σε σχέση με την εποχή Σημίτη. Πού είναι ο κ. Καραμανλής;». Κάτι πάνω κάτω για τις σχέσεις Καραμανλή – Παπαγγελόπουλου. Αν θυμάστε, είχα γράψει σχετικά προ διμήνου.
Συσχετισμοί:
Στο «βρώμικο» ’89 (ΣΣ Δεν ήταν τόσο βρώμικο για μερικούς κ. Γεννηματά) είχε οργανωθεί μια ομάδα της ΝΔ υπό τους Παλαιοκρασσά και Βιργκω για να εμπλέξουν ανώτατους αξιωματικούς στην αγορά του αιώνα. Οι πολιτικοί ήσαν καθαροί. Συνέτασσαν κατηγορητήρια με τη βοήθεια ενός «ακέραιου» ανακριτή που σε ένα χρόνο έλαβε δύο προαγωγές! Κάποιος είχε την ιδέα «Δεν μπλέκουμε, λιγάκι, και τον Χαραλαμπόπουλο;». Το πληροφορήθηκε ο Μητσοτάκης και οργίσθηκε «Όχι και το διαμάντι τον Χαραλαμπόπουλο ρε παιδιά, θα μας πάρουν με τις πέτρες».
Μήπως ταιριάζει σήμερα να πούμε «Όχι και τον Πικραμένο ρε παιδιά».

Ανεπαρκείς, απαίδευτοι, αμελέτητοι.
Στο σπουδαίο πόνημα του καθηγητή κ. Γ. Δερτιλή «Επτά πόλεμοι – επτά πτωχεύσεις – 4 εμφύλιοι (1821 – 2011) διαβάζω: Αν οι Έλληνες πολιτικοί μελετούσαν θα γνώριζαν τα σφάλματα και παραλείψεις που οδήγησαν στις έξι πτωχεύσεις, θα απέφευγαν, οπωσδήποτε, την έβδομη του 2010». Βάλτε τους στη σειρά και πείτε μου ποιος από αυτούς ήταν σε θέση να γνωρίζει τέτοια πράγματα; Αυτοί έκαναν άλλες μελέτες. Κατάληψη, νομή της εξουσίας και καταλήστευση του κράτους.
Γιατί αφηνίασε ο Ερντογάν;
Γνώριζε καλά, πολύ καλά μάλιστα, την πτώση δυναμικού της Ελληνικής αποτροπής αλλά και τους ογκώδεις Τουρκικούς εξοπλισμούς.
Του δόθηκε η ευκαιρία, με την εντελώς άκαιρη και αψυχολόγητη πρόσκλησή του στην Ελλάδα, να διαπιστώσει από κοντά την ποιότητα της Ελληνικής Πολιτικής Ηγεσίας και την παντελή έλλειψη ενότητάς της.
Επιστρέφοντας, πείσθηκε ότι σήμερα έχουν δημιουργηθεί οι συνθήκες να μας χορέψει για τα καλά.

Μιά αντιγραφή.
Από την Καθημερινή (04-02-2018) και με την γραφίδα του κ. Α. Παπαχελά.
«…Αυτή η χώρα μεγάλωσε και κέρδισε όποτε δούλευαν ταυτόχρονα και το μυαλό και η ψυχή. Το σκεπτόμουν όταν έβλεπα το περίφημο βίντεο της κανονιοφόρου «Νικηφόρος» στην «κόντρα» της με μια τουρκική ακταιωρό στην περιοχή των Ιμίων. Δεν ήξερα τι να θαυμάσω πρώτα. Την αποφασιστικότητα που έδειχνε ο κυβερνήτης καθώς κρατούσε με πυγμή μια σταθερή πορεία; Ή την αυτοσυγκράτησή του, στην οποία προφανώς οφείλεται το γεγονός ότι υπήρξε μια ελαφρά σύγκρουση των δύο σκαφών, αλλά ούτε εμπλοκή ούτε σοβαρό ατύχημα; Είναι παρήγορο να βλέπεις ότι το ελληνικό κράτος, με όλες τους τις ταλαιπωρίες, διαθέτει ακόμη μια ραχοκοκαλιά μάχιμων ανθρώπων που το κρατούν όρθιο και ακέραιο. Ρώτησα και έμαθα με πόσα αμείβεται ο εν λόγω κυβερνήτης. Μου είπαν ότι πέρα από τον μισθό του, που είναι μικρότερος από αυτόν ενός υπαλλήλου ΔΕΚΟ, παίρνει και 17 ευρώ την ημέρα όταν βρίσκεται σε υπηρεσία.
Από τη μία, έχουμε ορισμένους παραδοσιακούς επαγγελματίες πατριώτες, που βρήκαν την ευκαιρία να μαζέψουν ψήφους στο συλλαλητήριο. Από την άλλη, όσους θυμήθηκαν ξαφνικά την συναίνεση και την πατριωτική ευθύνη ύστερα από μια πορεία ανευθυνότητας και απίστευτων ακροτήτων. Ευτυχώς που η χώρα διαθέτει πέρα από τους επαγγελματίες πατριώτες και πατριώτες επαγγελματίες, σαν τον κυβερνήτη του «Νικηφόρος», που δίνουν σιωπηλά τη μάχη εκεί όπου μετράει, μέρα – νύχτα…».
Δεν έχω να προσθέσω τίποτα παρά το ότι αφιερώνω αυτό το σχόλιο στον Πάγκαλο αλλά και στον Πρωθυπουργό που δεν ταράσσεται όταν βλέπει έναν υπεύθυνο μαχητή να αμείβεται λιγότερο από ένα υπάλληλο ΔΕΚΟ.

Σχολιασμοί της κ. Ελένης Αρβελέρ
Πώς είναι δυνατόν αυτή η Πατρίδα, με τα τεράστια πνευματικά αναστήματα να βιώνει χρεωκοπία; Η Ελλάδα κινδυνεύει από Έλληνες που ξέχασαν πως είναι Έλληνες… (27.01.18).
Σεβαστή Κυρία, των πνευματικών αναστημάτων επεβλήθησαν μεγαλύτερα λωποδυτικών αντιλήψεων, οικονομισάριων μη πατριωτών, βουλημικών περί την λεηλασία του Δημοσίου.

Ευτυχώς, που υπάρχουν ευεργέτες.
Οι δωρεές μας σώζουν, όπως π.χ. έσωσαν τον ανεπαρκή, αλλά μεγάλο τσαμπουκαλή, Πολάκη από τη λαϊκή οργή που άρχισε να προκαλεί η έλλειψη οχημάτων του ΕΚΑΒ. Αυτός ο «παραγωγικός» Υπουργός είχε στα χέρια του, από την ημέρα που ανέλαβε, μία σύμβαση, χρηματοδοτημένη ήδη από το ΕΣΠΑ, για προμήθεια 130 οχημάτων και την έβαλε στο… ψυγείο. Σώθηκε όμως γιατί ήλθε το Ίδρυμα Νιάρχου και δώρισε 135 οχήματα στο ΕΚΑΒ και ο ΤΑΠ ακόμη 30. Τα του ΕΣΠΑ, ακόμη στο ψυγείο!
Ο ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ δώρισε στο Λιμενικό πέντε (5) σύγχρονα, ταχύπλοα, σκάφη για την ακτοφυλακή προκειμένου να ενισχυθεί η δίωξη του λαθρεμπορίου σιγαρέτων. Κόστος 2,4 εκ. €. Απώλειες ανίκανου κράτους από λαθρεμπόριο 600 εκ. € ετησίως.
Γιατί οι μεγαλοεπιχειρηματίες του χώρου των καυσίμων κ. Βαρδινογιάννης, Μελισανίδης δεν κάνουν το ίδιο για ειδικά ταχύπλοα δίωξης του λαθρεμπορίου καυσίμων το οποίο «μασάει» κάθε χρόνο 3-4 δις €; Με αυτό το ποσόν θα εκσυγχρονίζαμε αεροπλάνα και βαπόρια.

Μια καλή ιδέα για προσφορά στις Ε.Δ.
Ο κ. ΠτΔ, ο οποίος, κάθε τόσο, εκφωνεί πύρινους λόγους για την προστασία της ακεραιότητας της χώρας και την ενότητα γιατί δεν ξεκινάει μια εκστρατεία στο χώρο της πολιτικής (η οποία ουδόλως θίγηκε από την κρίση) συγκέντρωσης ενός ποσού το οποίο θα διατεθεί για την αγορά 1-2 κανονιοφόρων ή τον εκσυγχρονισμό των MIRAGE; Ας ονομάσουν τα πλοία όπως θέλουν: Πάκης, Αλέξης, Ντόρα, Άδωνις…, Μιμή, δεν με ενδιαφέρει. Φρονώ ότι πρέπει, αρχίζοντας από τον εαυτό του να διαθέσει το ήμισυ της ετήσιας χορηγίας του που ξεπερνά τις 350.000€. Το ίδιο να κάνουν και οι σεβαστοί τ. Πρόεδροι που λαμβάνουν έκαστος ανά μήνα 14.000€ σύνταξη. Οι Βουλευτές και οι τ. Βουλευτές (που ζητούν αναδρομικά) να διαθέσουν το ήμισυ των αποδοχών τους επί ένα εξάμηνο κλπ., κ.λπ.
Επίσης ο αγαπητός μου Μίκης Θεοδωράκης, που είναι γνωστός για την γαλαντομία του, να πραγματοποιήσει 5 συναυλίες σε στάδια (Αθήνα –Θεσσαλονίκη – Κομοτηνή – Γιάννενα – Πάτρα) των οποίων τα έσοδα θα διατεθούν για τον σκοπό που προανέφερα …
Κατάλαβα. Γελάτε με την αφέλειά μου να προσδοκώ από τους παραγωγούς παχιών λόγων και ψευτοπατριώτες κάτι το θετικό.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016