Παρουσία του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, αντιπτέραρχου (Ι) Γεώργιου Μπλιούμη, πραγματοποιήθηκε σήμερα η τελετή εορτασμού της επετείου συμπλήρωσης 60 χρόνων από την ίδρυση της 130 σμηναρχίας μοίρας (130ΣM), στην αεροπορική βάση Λήμνου.

 

Στην τελετή παραβρέθηκαν ο αρχηγός τακτικής αεροπορίας, αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, διατελέσαντες διοικητές της μονάδας, αντιπροσωπείες αξιωματικών των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και το εν ενεργεία και εν αποστρατεία προσωπικό, το οποίο έχει υπηρετήσει στην 130ΣΜ.

 

Οι εορταστικές εκδηλώσεις συνεχίστηκαν το απόγευμα στην πόλη της Μύρινας, όπου πραγματοποιήθηκε στο κινηματοθέατρο «Μαρούλα», ιστορική οπτικοακουστική αναδρομή της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας στη Λήμνο, καθώς και επίδειξη της ομάδας αεροπορικών επιδείξεων μεμονωμένου αεροσκάφους F-16 «ΖΕΥΣ» στον Ρωμέικο Γιαλό.

 

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016