Υποστηριξε το militaire
ΤΟΥΡΚΙΑ
07/03/2016 | 20:21
Militaire News

Άρθρο κόλαφος κατά του Ερντογάν: “Υποσχέθηκε τα πάντα δεν έκανε τίποτα”

Άρθρο κόλαφος κατά του Ερντογάν:

Ο γνωστός αρθρογράφος Ουγουρ Ντουνντάρ , στην τακτική του στήλη στην εφημερίδα Sozcu, σχολιάζει την κυβερνητική πολιτική του κ. Ερντογάν. Ειδικότερα, γράφει, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Έλεγε θα φέρει την αλλαγή. Ήταν φιλόδοξος. Δεν θα γίνει καμία διάκριση σε κανέναν κατά  τη διακυβέρνηση του. Δεν θα ασκηθεί πολιτική με βάση τη θρησκεία, το δόγμα, την εθνικότητα.

Θα αρθούν όλες οι απαγορεύσεις και θα ανοίξουν διάπλατα οι πόρτες της ελευθερίας. Η Τουρκία θα γίνει μια δακτυλοδεικτούμενη χώρα στον τομέα της ανεξιθρησκίας και της ελευθερίας σκέψης.

Όλος ο κόσμος θα επικαλείται την Τουρκία ως παράδειγμα σύγχρονης δημοκρατίας. Θα τηρηθούν τα κριτήρια της Ε.Ε.  Θ απαγορευτεί η πολιτική παρέμβαση στη Δικαιοσύνη.

Η Τουρκία θα έχει φιλικές σχέσεις με όλους τους γείτονες της.  Με την εφαρμογή της πολιτικής των μηδενικών προβλημάτων θα επιλυθούν τάχιστα οι υφιστάμενες διαφορές με τους γείτονες.

Η διαφθορά θα αποτελεί παρελθόν. Θα αυξηθεί η παραγωγικότητα, θα σημειωθεί έκρηξη στις εξαγωγές. Θα γίνει δίκαιη κατανομή του εθνικού πλούτου και δεν θα υπάρχουν πια φτωχοί πολίτες.

Θα λυθεί άμεσα το πρόβλημα της ανάπτυξης των Νοτιοανατολικών νομών. Οι πόλεις αυτών των περιοχών δεν θα έχουν καμία διαφορά από αυτέ της Δύσης. Θα τερματιστεί ανεπιστρεπτί η τρομοκρατία.

Η Τουρκία απαλλαγμένη από τη διαφθορά και τις απαγορεύσεις θα ενταχθεί στις δέκα πιο ανεπτυγμένες χώρες του πλανήτη.

Θα ενισχυθεί η ελευθεροτυπία και οι δημοσιογράφοι θα ζήσουν την πιο ευτυχισμένη και ελεύθερη περίοδο της ζωής τους.

Με τις υποσχέσεις αυτές κατέλαβε την εξουσία. Πόσες όμως από τις υποσχέσεις αυτές υλοποιήθηκαν στα 13 χρόνια;

Καμία!

Αντιθέτως, τελμάτωσε η παραγωγή, σταμάτησαν οι εξαγωγές, σημειώθηκαν τεράστιες αδικίες στην κατανομή του πλούτου. Το ατομικό χρέος έφτασε σε τεράστια  ύψη. Χάθηκε η εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη. Καταστρατηγήθηκε η υποχρεωτική τήρηση του Συντάγματος. Πολλαπλασιάστηκαν τα προβλήματα με τους γείτονες. Συκοφαντήθηκαν οι Ένοπλες Δυνάμεις και οδηγήθηκαν στα Δικαστήρια. Δημοσιογράφοι εκδιώχθηκαν ομαδικά. Όσοι εκφράζουν αντίθετες απόψεις οδηγούνται  στις Φυλακές. Καταρρίψαμε παγκόσμιο ρεκόρ στη διαφθορά και στις απαγορεύσεις. Όλες οι αποταμιεύσεις της Δημοκρατίας  χαρίστηκαν έναντι πινακίου φακής  σε ημέτερους.

Και το χειρότερο από όλα , η τρομακτική πόλωση των πολιτικών αντιθέσεων που συνυπήρχαν  ειρηνικά και σε κλίμα ηρεμίας, για ψηφοθηρικούς λόγους.

Η τρομοκρατία πλάκωσε τη χώρα και διέλυσε το σύμπαν. Αυτά τα ερείπια δεν θα αναστηλωθούν ούτε σε 90 χρόνια…» (Σημ.: Ο αρθρογράφος ειρωνεύεται τη δήλωση της συζύγου του Προέδρου κυρίας Εμινέ, η οποία αναφερόμενη στα επιτεύγματα του κ. Ερντογάν ισχυρίστηκε ότι αναστήλωσε τα ερείπια 90 χρόνων, δηλαδή της δημοκρατικής περιόδου που ίδρυσε ο Κεμάλ.)

ΛΙΑΝΑ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ

Militaire.gr

                                                                           

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης