Οι ΗΠΑ υποβαθμίζουν το Ιντσιρλίκ με δύο νέες βάσεις στη κουρδική περιοχή της Συρίας

Της ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ

Σύμφωνα με πληροφορίες της Ιστοσελίδας Basnews.com  οι ΗΠΑ  κατασκευάζουν δυο αεροπορικές Βάσεις στην κουρδική περιοχή της Συρίας.   Οι Βάσεις θα κατασκευαστούν κοντά στα σύνορα της Τουρκίας στο Cizir και το Kobani της επαρχίας Rojava.

Επίσης, το γνωστό think tank του  Stratfor αναφέρει  ότι επιμηκύνεται ο αεροδιάδρομος του αεροδρομίου Haseke  στην περιοχή Rimelan, η οποία ελέγχεται πλήρως από τις κουρδικές δυνάμεις από τα 700 μ. στα 1300.

Οι πληροφορίες αυτές μας παραπέμπουν στο δημοσίευμα της WSJ (13.9.2014) που είχε τίτλο “Η Άγκυρα δεν είναι πια σύμμαχος των ΗΠΑ”  και το οποίο, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι οι ΗΠΑ πρέπει να αντικαταστήσουν την Βάση του Ιντζιρλίκ με μια άλλη στο Β.Ιράκ στα κουρδικά εδάφη.

Militaire.gr

                                                                                   

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016