Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Με ανεύθυνα ψεύδη μετατρέπουν την Ελλάδα σε hotspot της Ευρώπης! Τι είπε ο Φάϊμαν

Με ανεύθυνα ψεύδη μετατρέπουν την Ελλάδα σε hotspot της Ευρώπης! Τι είπε ο Φάϊμαν

Ανεύθυνοι και ψεύτες. Οι ηγέτες των ισχυρών ευρωπαϊκών χωρών και αυτοί των “χωρών δορυφόρων” τους αποδεικνύονται για ακόμη μια φορά κατώτεροι των περιστάσεων. Το προσφυγικό πρόβλημα και η διαχείρισή του είναι το τελευταίο δείγμα της ανικανότητάς τους.

Όλα δείχνουν ότι οι ισχυροί της Γηραιάς ηπείρου μη έχοντας το σθένος να πάρουν αποφάσεις και κυρίως να δράσουν ,αναλώνονται σε επικοινωνιακά τρυκ ,όπως αυτό της Γερμανίδας υπουργού Άμυνας που την Τρίτη έρχεται στην Λέσβο . Όλα δείχνουν ότι οι Ευρωπαίοι έχουν αποφασίσει να μετατρέψουν την Ελλάδα σε τεράστιο hot spots με αντάλλαγμα μερικά εκατομμύρια ευρώ.

Ενδεικτικά τα όσα λέει ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών, Βέρνερ Φάιμαν σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Έστεραϊχ:

• “Δεν κατανοώ πλέον την πολιτική των Ελλήνων. Δεν είναι δυνατόν η Ελλάδα να δρα σαν γραφείο ταξιδίων και να στέλνει αλλού όλους τους πρόσφυγες. Η Ελλάδα υποδέχθηκε τον τελευταίο χρόνο 11.000 πρόσφυγες, ενώ εμείς 90.000. Αυτό δεν επιτρέπεται να επαναληφθεί”.

  • “Δεν μπορούμε να υποδεχθούμε όλους τους πρόσφυγες και αυτό, ως επικεφαλής της κυβέρνησης, θα το πρεσβεύω με κάθε συνέπεια”.

    •”Η μεμονωμένη δράση μας είναι καθαρή άμυνα, και επίσης μία κραυγή για βοήθεια. Θέλουμε μία ευρωπαϊκή λύση, όμως υπάρχουν τόσο πολλές ανεφάρμοστες αποφάσεις στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που έχω πειστεί ότι πρέπει να δράσουμε οι ίδιοι”.

Δεν ξέρουμε σε ποια Ευρώπη ακριβώς ζει ο κ.Φάϊμαν ούτε ποιος του έχει δώσει αυτές τις πληροφορίες που παρουσιάζουν την Ελλάδα ως μια χώρα την οποία η προσφυγική κρίση την έχει αφήσει…ανέγγιχτη. Κάποιος ας τον προσκαλέσει στα νησιά του Αιγαίου για να δει τι συμβαίνει. Ας τον πάνε στα hotspots για να καταλάβει ότι αυτά που λέει είναι εκτός πραγματικότητας.

Προφανώς θα πείτε τα γνωρίζει. Κι αυτός και οι Γερμανοί για τους οποίους η άποψη που τους θέλει να “κρύβονται” πίσω από τις αυστριακές αντιδράσεις κερδίζει μέρα με τη μέρα έδαφος.

Το συμπέρασμα είναι ότι θα πρέπει η Ελλάδα να καταλάβει ότι απ΄ αυτούς τους “εταίρους” βοήθεια ουσιαστική δεν πρέπει να περιμένει. Θα ανοίξουν ίσως τα πορτοφόλια τους με πόνο ψυχής για να “επιδοτήσουν” την “αποθήκευση” ανθρώπων στην χώρα μας. Τίποτα άλλο. Αδιαφορώντας αν η Ελλάδα την οποία έχουν οδηγήσει σε οικονομική ανέχεια δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος. Κάνοντας πως δεν καταλαβαίνουν πως με την “αποθήκευση” μετανανστών και προφύγων στο έδαφός της καταστρέφουν και τον τελευταίο τομέα της οικονομίας της που είναι ο τουρισμός. Δεν τους ενδιαφέρει τίποτα απολύτως εκτός από το να παρουσίασουν στους πολίτες ψηφοφόρους τους…έργο στο θέμα του προσφυγικού!

Δυστυχώς φοβόμαστε ότι τα χειρότερα στο θέμα του προσφυγικού είναι μπροστά μας. Θα πρέπει η πολιτική ηγεσια μας στο σύνολό της να σταματήσει τις …κοκορομαχίες  και τις ανούσιες αντιπαραθέσεις για να βρεθεί ένα κοινό σχέδιο αντιμετώπισης του προβλήματος που μέρα με τη μέρα θα επιδεινώνεται. Θα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί στις …οικονομικές παροχές των Ευρωπαίων με ανταλλάγματα στο προσφυγικό Θα πρέπει η χώρα να εμφανιστεί με ενιαίο ,ισχυρό μέτωπο στη Σύνοδο Κορυφής και να είναι έτοιμη να πει όχι τα οποία θα τηρήσει ,όπου κριθεί ότι τα εθνικά μας συμφέροντα θίγονται.

Η αυταπάτη ότι υπάρχει ακόμη …ενωμένη Ευρώπη θα πρέπει να σταματήσει να μας…καταδιώκει. Δεν υπάρχει! Ο καθένας κοιτάει μόνο τα συμφέροντά του. Ώρα να κοιτάξουμε όσο και όπως μπορούμε τα δικά μας.

 Militaire.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης