Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΑ ΠΝ ΣΤΡΑΤΟΣ
25/02/2016 | 20:57 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

Το 90% της τροφοδοσίας των προσφύγων έχουν αναλάβει οι ΕΔ

Το 90% της τροφοδοσίας των προσφύγων έχουν αναλάβει οι ΕΔ

Χρήσιμη χαρακτήρισε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας την παρουσία του ΝΑΤΟ, «με βάση και την αποστολή που έχει αναλάβει, και συγχρόνως δίνει μια ένεση στο να μην κλείνουν για τους πρόσφυγες τα σύνορα».

«Είναι ένα επιπλέον πετραδάκι, ώστε η συνθήκη Σένγκεν να παραμείνει. Η συνθήκη Σένγκεν είναι ένα αναπόσπαστο στοιχείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και της Ευρώπης συνολικά», ανέφερε χαρακτηριστικά σε συνέντευξη του στον ραδιοσταθμό ΣΚΑΙ ο κ. Βίτσας. Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι «υπάρχουν τα νησιά και οι νησίδες που ανήκουν στην Ελλάδα – και αυτά ανήκουν στην Ελλάδα. Τελεία.»

Ο κ. Βίτσας επανέλαβε την ελληνική θέση για διαμοιρασμό των ανθρώπων στις άλλες χώρες της Ευρώπης, ώστε να μην πληρώνει την όλη διαδικασία η Ελλάδα, η Γερμανία, η Σουηδία και η Ιταλία. «Αυτό είναι το βασικό – και πάνω σε αυτό δουλεύουμε αλλά συγχρόνως επεξεργαζόμαστε όλων των ειδών τα σενάρια», πρόσθεσε.

Εξάλλου, σε συνέντευξή του στο ραδιοσταθμό «Πειραιάς – Κανάλι 1», ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας χαρακτήρισε «παρασυναγωγές και παρασυνάξεις» τις συναντήσεις της Αυστρίας με τις 4 βαλκανικές χώρες χωρίς να περιλαμβάνουν την Ελλάδα.

 «Το ζήτημα των πολιτικών και των ανθρώπινων αξιών δεν μετριέται με δημοσκοπήσεις, αναφορικά με τις επικείμενες εκλογές που έχει η κάθε χώρα. Οι αλλαγές στάσεων, ή η διαμόρφωση φρουρίων και τειχών εντός της Ευρώπης, δεν βάζουν σε κίνδυνο μόνο ολόκληρη την Ευρώπη, αλλά και τις χώρες που συμμετέχουν σε αυτή», επισήμανε.

Αναφερόμενος στη χθεσινή συνάντησή του με τον αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα, Ντέηβιντ Πιρς, ο κ. Βίτσας δήλωσέ ότι οι ΗΠΑ κατανοούν ότι:

– η Ελλάδα διαχειρίζεται ένα πολύ μεγάλο βάρος που την υπερβαίνει

– η Ελλάδα δεν πρόκειται να εμπλακεί σε πολεμικές ή στρατιωτικές ενέργειες στο χώρο της Μέσης Ανατολής. «Το θεωρούν σωστό και δίκαιο», παρατήρησε.

Επίσης, κατανοούν ότι μια τέτοια στάση της Ελλάδας θα βοηθήσει την Ελλάδα να παίξει την επόμενη μέρα ένα σταθεροποιητικό ρόλο στην περιοχή.

 Όσον αφορά στη συμβολή των Ενόπλων Δυνάμεων στο προσφυγικό, ο κ. Βίτσας στις συνεντεύξεις του επισήμανε ότι προσφέρουν το 90% των μερίδων φαγητού που δίνεται στους πρόσφυγες και μετανάστες.

Παράλληλα σε συνεργασία με τα υπουργεία Μεταναστευτικής Πολιτικής και Προστασίας του Πολίτη, παρέχονται ιατρικές και άλλες υπηρεσίες, ενώ έχουν προωθηθεί οι διαδικασίες για την αποδέσμευση πόρων από την Ε.Ε.. Το Κέντρο καταγραφής στην Κω θα είναι έτοιμο την επόμενη εβδομάδα.

Εμείς, σαν υπουργείο Εθνικής Άμυνας, κάνουμε προετοιμασία και για το πιο δύσκολο σενάριο», παρατήρησε.

Ο κ. Βίτσας κατέστησε σαφές, ότι «δεν υπάρχει καμία περίπτωση τα ανοιχτά κέντρα φιλοξενίας να γίνουν κλειστά».«Η Αμυγδαλέζα ήταν άλλο πράγμα Αν υπάρχει παραβατική πράξη που ορίζεται από κάποιου είδους δραστηριότητα, είναι φυσιολογικό να ακολουθηθούν οι νόμοι».

Τέλος απαντώντας σε ερώτηση για το λιμάνι του Πειραιά και το καθεστώς της COSCO, ο κ. Βίτσας επανέλαβε ότι «σε κάθε τετραγωνικό εκατοστό της ελληνικής επικράτειας, πρέπει να εφαρμόζονται το σύνταγμα, οι νόμοι και η εργατική νομοθεσία. Σε αυτή την κατεύθυνση κατατείνει η κυβέρνηση».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης