Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ Πολιτική
24/02/2016 | 23:20 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ: “Αυτοκριτική” τέλος για την Ελλάδα ,ανοιχτό το ενδεχόμενο βέτο από τον Τσίπρα

ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ:

Επί μήνες μας κατηγορούσαν ότι δεν μπορούμε να φυλάξουμε τα σύνορά μας.Τα οποία ανακάλυψαν ότι είναι και σύνορά τους. Μετά μας κατηγόρησαν ότι δεν είχαμε φτιάξει τα hotspots.Μας έβαλαν να τα φτιάξουμε μέσα σε δυο εβδομάδες…Και αφού τα κάναμε όλα μόνοι τους οι Ευρωπαίοι διέλυσαν επί της ουσίας αυτό που ακόμη ονομάζεται Ενωμένη Ευρώπη… Η αυτοκριτική είναι πάντα χρήσιμη. Στην Ελλάδα έχουμε κάνει πολύ τα τελευταία 6 χρόνια. Στο θέμα του προσφυγικού όμως αυτοκριτική ΤΕΛΟΣ. Ίσως να ήρθε η ώρα για βέτο.

Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ο πρωθυπουργός μιλώντας στη Βουλή.Αλλά νομίζουμε ότι θα πρέπει να γίνει πιο σαφές και ξεκάθαρο ότι αυτό το ευρωπαϊκό θέατρο του παραλόγου πρέπει να τελειώσει άμεσα! Οι βορειοευρωπαίοι θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας,δεν απέκλεισε το βέτο:  “Προκειμένου η Ελλάδα να μην μετατραπεί σε αποθήκη ψυχών, προκειμένου να υπάρξει πλέον αναλογικός διαμερισμός της ευθύνης σε όλες τις χώρες της ΕΕ και να τηρηθούν όλα όσα έχουν συμφωνηθεί. Η Ελλάδα προσέρχεται με σκληρή στάση στη Σύνοδο Κορυφής της 7ης Μαρτίου και ζητεί απόφαση για υποχρεωτική αναλογική συμμετοχή στο relocation και στο resettlement των προσφύγων από όλες τις χώρες της Ένωσης”.

Ο πρωθυπουργός, από το βήμα της Βουλής, ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει τη σύγκληση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προκειμένου, πριν από την Σύνοδο Κορυφής της 7ης Μαρτίου, να υπάρξει η μέγιστη δυνατή συναίνεση για τη θέση με την οποία θα προσέλθει η Ελλάδα στην κρίσιμη αυτή Σύνοδο. Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε ντροπή για την Ευρώπη να ανατρέπονται και να ακυρώνονται οι αποφάσεις των ηγετών της από παρασυνάξεις μελών της αστυνομίας κάποιων χωρών, και έκανε ρητή αναφορά στην Αυστρία καταγγέλλοντας ότι συνιστά απαράδεκτη συμπεριφορά η σύγκληση παρασυνάξεων χωρίς μάλιστα τη συμμετοχή άμεσα των ενδιαφερομένων χωρών.

«Πρέπει να παραδεχθούμε ότι μέχρι στιγμής η διαχείριση της κρίσης από την Ευρώπη είναι απογοητευτική. Σήμερα φαίνεται καθαρά ότι κάποιοι δεν κατανοούν ότι οι κοινοί μας κανόνες, είτε ισχύουν για όλους είτε δεν υπάρχουν κανόνες. Κάποιοι δεν κατανοούν ότι οι συμφωνίες, οι κοινές μας συμφωνίες, είτε τηρούνται από όλους είτε δεν υπάρχουν συμφωνίες», δήλωσε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στην προσφυγική κρίση και την αδυναμία διαχείρισης αυτής της κρίσης από το σύνολο της Ευρώπης. «Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε ότι το καλοκαίρι η Ελλάδα βρέθηκε στο απόσπασμα στο όνομα των κοινών κανόνων και στο όνομα της αρχής ότι οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται», είπε ο Αλέξης Τσίπρας για να υπογραμμίσει ότι ξαφνικά σήμερα αποδεικνύεται πως η πίεση για εφαρμογή των κανόνων είναι κάτι που αφορά ορισμένους και όχι όλους…

«Η Ελλάδα δεν μπορεί παρά να απαιτήσει από εδώ και στο εξής, από τους εταίρους μας, να συμπεριφέρονται υπεύθυνα, ακριβώς όπως υπεύθυνα συμπεριφερόμαστε κι εμείς σε μια κρίση η οποία έχει φορτώσει μια μικρή χώρα με βάρος μεγαλύτερο από αυτό που της αναλογεί. Και πρέπει λοιπόν να απαιτήσουμε άμεσα να εφαρμοστούν χωρίς χρονοτριβή άλλη, και χωρίς παρεκκλίσεις το σύνολο όσων συμφωνήθηκαν», είπε ο πρωθυπουργός και υπογράμμισε για τις προθέσεις της κυβέρνησης: «Από εδώ και στο εξής, δύο μέτρα και δύο σταθμά δεν μπορεί να γίνονται αποδεκτά. Ή θα βρισκόμαστε σε μια Ένωση με κοινούς κανόνες για όλους που όλοι θα τους τηρούμε ή ο καθένας θα κάνει του κεφαλιού του αδιαφορώντας για τις συνέπειες. Εμείς δεν είμαστε διατεθειμένοι να ανεχθούμε το δεύτερο ενδεχόμενο. Και θέλω από σήμερα να ξεκαθαρίσω από το βήμα της Βουλής ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να συναινέσει από εδώ και στο εξής σε συμφωνίες αν δεν κατοχυρωθεί ο υποχρεωτικός διαμερισμός των βαρών και της ευθύνης αναλογικά στα κράτη μέλη».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης