Υποστηριξε το militaire

Για “ελληνοτουρκικό πόλεμο στο Αιγαίο” γράφουν οι Ρώσοι

Militaire News

Μέχρι πρόσφατα οι καθημερινές προκλήσεις των Τούρκων στο Αιγαίο αντιμετωπίζονταν με παγερή αδιαφορία από τις “μεγάλες δυνάμεις”. Όλοι γνώριζαν αλλά κανείς δεν έπαιρνε θέση για τα όσα έκανε η Άγκυρα εναντίον χώρας κράτους μέλους της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Έπρεπε να προχωρήσει η Τουρκία και το καθεστώς Ερντογάν σε ακραίες κινησεις για να υπάρξει δημόσια αντίδραση.

Από την ημέρα κατάρριψης του ρωσικού Su 24 από τουρκικά F 16  τα ρωσικά ΜΜΕ δίνουν μεγάλη σημασία σ΄ όσα κάνει η Τουρκία στο Αιγαίο.

Το Sputnik σε  άρθρα του αναφέρεται όλο και συχνότερα στις τουρκικές αλητείες στο Αιγαίο.

Τώρα επανέρχεται παρουσιάζοντας τις απόψεις του

στρατιωτικού αναλυτή Αλεξέϊ Κυπριάνοφ ο οποίος  κάνει μια αναδρομή στον “πόλεμο του Αιγαίου”.

Ο Κυπριάνοφ παρουσιάζει τα στοιχεία των παραβιάσεων στο Αιγαίο για το 2015. Τα αριθμητικά στοιχεία δείχνουν ότι η Τουρκία είναι ένα κράτος-τρομοκράτης:

1.375 παραβιάσεις με αεροσκάφη σε πάρα πολλές περιπτώσεις οπλισμένα.

Ο Ρώσος αναλυτής υπενθυμίζει ότι η Τουρκία έχει αρνηθεί  να υπογράψει τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας του 1982, η οποία δίνει δυνατότητα  επέκτασης των χωρικών υδάτων της Ελλάδας στα 12 ναυτικά μίλια.

xartis_aegean

Ο Κυπριάνοφ αναφέρεται σ΄ όλη την ιστορία των παραβιάσεων των Τούρκων από το 1974 αλλά στέκεται στην πτώση τουρκικού F 16 κοντά στη Χίο ,τον Οκτώβριο του 1996. Αναφέρεται στους τουρκικούς ισχυρισμούς περί κατάρριψης του από ελληνικό μαχητικό αεροσκάφος Mirage 2000 με πύραυλο  Magic II .

Από την άλλη κάνει αναφορά και στην εν ψυχρώ δολοφονία του Έλληνα πιλότου Κώστα Ηλιάκη κατά τη διάρκεια αναχαίτισης.

Το συμπέρασμα του Ρώσου αναλυτή είναι ότι η κατάσταση στο Αιγαίο,δυστυχώς θυμίζει όλο και περισσότερο μέρες 1995. Τότε που η ένταση στα ελληνοτουρκικά διαρκώς αυξανόταν για να φθάσουμε στην κρίση των Ιμίων τον Ιανουάριο του 1996.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης