“Απολύτως παράνομες” οι επιθέσεις του τουρκικού πυροβολικού στη βόρεια Συρία κατά τη Ρωσία. Η Μόσχαμ μέσω της εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών  Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε ότι  “αυτό που συμβαίνει τώρα στα τουρκο-συριακά σύνορα είναι απολύτως παράνομο… Η Τουρκία βομβαρδίζει οικισμούς κατά μήκος των συνόρων, μεταφέρει χρήματα, ανθρώπους και όπλα εκεί”.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός στη Ρωσία

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι είναι πιθανό να βρεθεί στη Ρωσία για το οικονομικό φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, τον Ιούνιο, σύμφωνα με τον Ιταλό πρεσβευτή στη Μόσχα, μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο RIA.

Η είδηση αυτή, δημοσιοποιείται σε μια περίοδο επικίνδυνης κλιμάκωσης της πολεμικής έντασης στη Συρία, με χαρακτηριστικά γενικευμένης κρίσης, ενώ οι σχέσεις της Ρωσίας με την ΕΕ και το ΝΑΤΟ έχουν τουλάχιστον παγώσει, παρά το γεγονός της αποκλιμάκωσης των πολεμικών συγκρούσεων στην Ουκρανία, από τις αρχές του φθινοπώρου.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016