Υποστηριξε το militaire
Militaire News

“Βλακώδης η πολιτική Μέρκελ για τους πρόσφυγες”, λέει ο Μεντβέντεφ

O πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ χαρακτήρισε «πολύ απλά βλακώδη» την ευρωπαϊκή πολιτική υποδοχής των προσφύγων και μεταναστών που ενσαρκώνει η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt η οποία θα δημοσιευθεί αύριο.

«Ήταν πολύ απλά βλακώδες να ανοίξουν διάπλατα τα σύνορα της Ευρώπης και να προσκαλέσουν όλους εκείνους που επιθυμούσαν να έρθουν στις πατρίδες σας» επισήμανε ο Ρώσος πρωθυπουργός.

«Η ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική είναι απόλυτη αποτυχία, όλο αυτό είναι απόλυτα τρομακτικό. Ωστόσο δεν θα μπορούσαμε να το φανταστούμε πριν από κάποια χρόνια; Είχατε τόσο κακούς αναλυτές;» κατά το ρητορικό ερώτημα που έθεσε ο Μεντβέντεφ.

«Στις πατρίδες σας υπάρχουν ήδη Σύροι και άνθρωποι από χώρες που γειτνιάζουν με τη Συρία» συνέχισε ο ίδιος.

«Ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι; Ανάμεσά τους υπάρχουν σίγουρα φτωχοί νέοι που έφυγαν καταδιωκόμενοι από τον πόλεμο. Τι θέλουν; Να επιβιώσουν αλλά επίσης να αποκτήσουν πρόσβαση στα οικονομικά επιδόματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Σύμφωνα με τον Μεντβέντεφ, ο οποίος υπογράμμισε ότι θεωρεί «πως η ανθρωπιά έχει πολύ μεγάλη αξία» και ότι κι εκείνος θέλει επίσης «να βοηθήσει τους πρόσφυγες», «μεταξύ αυτών των ανθρώπων, υπάρχουν πολλοί – ενδεχομένως εκατοντάδες ή και χιλιάδες – κακοποιά στοιχεία που έχουν μεταβεί στην Ευρώπη με μία «αποστολή αντίστροφης μέτρησης». Τώρα περιμένουν να τους καλέσουν και κατόπιν θα ενεργήσουν ως ρομπότ» εναντίον της Ευρώπης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης