Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ Πολιτική ΥΠΕΘΑ
03/02/2016 | 14:05 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ: Η Ελλάδα του Νόμπελ Ειρήνης και της “φόρτισης του κινητού μετανάστη για 5 ευρώ”!

ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ: Η Ελλάδα του Νόμπελ Ειρήνης και της

Σε κανέναν δεν είναι ευχάριστο να έχει ένα κέντρο φιλοξενίας, στρατόπεδο συγκέντρωσης ή όπως αλλιώς θέλετε πείτε το προσφύγων και μεταναστών…

Σε περιοχές της χώρας που εκ των πραγμάτων αναγκάστηκαν να σηκώσουν το μεγάλο βάρος των ανεξέλεγκτων προσφυγικών ροών, μόνοι και αβοήθητοι για πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα είναι απολύτως κατανοητή και η δυσαρέσκεια και οι διαμαρτυρίες…

Σε κανέναν δεν είναι ευχάριστο να του επιτάσσουν την γη του για να την χρησιμοποιήσουν έκταση που θα φιλοξενηθούν σε σκηνές πρόσφυγες και μετανάστες…

Όλα αυτά οι “πρωτευουσιάνοι” που δεν ζούμε στην Κυψέλη, στα Πατήσια και σε άλλα προάστια της Αθήνας ούτε που τα είχαμε πάρει χαμπάρι! Έπρεπε να φθάσουν οι χρυσαυγίτες στο 8% για να καταλάβουμε τι συνέβαινε… Ότι πρόβλημα είναι μακρυά από την πόρτα μας δεν μας απασχολεί ποτέ εγκαίρως!

Γιατί τα αναφέρουμε όλα αυτά;

Δεν είμαστε απ΄ αυτούς που πιστεύουμε ότι θα φτιάξουμε τα hotspots και τα στρατόπεδα θα λυθεί το θέμα των προσφύγων. Αυτό παριστάνουν ότι πιστεύουν οι Ευρωπαίοι,οι οποίοι έχουν μεταθέσει όλο το πρόβλημα στην Ελλάδα κι όχι στην χώρα διακινητή ,την Τουρκία! Αλλά είτε μας αρέσει ,είτε όχι οι Ευρωπαίοι “με τον παρά τους” μας έχουν βάλει στη γωνία. Ξανά…

Συνεπώς έχουμε αναλάβει την υποχρέωση μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου να έχουμε έτοιμα τα hotspots  στα ακριτικά νησιά του Αιγαίου. Αυτό ανακοίνωσαν ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος ,ο ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρης Βίτσας και ο Α/ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Βαγγέλης Αποστολάκης. Λέσβος,Χίος,Σάμος,Λέρος και Κως.

Σ΄ όλα τα νησιά υπήρξε δυσαρέσκεια,αλλά σ΄ όλα η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων συμπαρίσταται στους πρόσφυγες με όποιο τρόπο μπορεί. Το παρελθόν της προσφυγιάς μας είναι μέσα μας…

Στην Κω υπήρξαν και υπάρχουν και σήμερα οι πιο έντονες αντιδράσεις. Οι οποίες σε κάποιες περιπτώσεις ξεπέρασαν τα όρια και προκάλεσαν ερωτήματα για την έντασή τους.

Σήμερα ο Καμμένος μαζί με Ευρωπαίους πέταξε και προς την Κω. Για να τους δείξει την περιοχή που θα κατασκευαστεί το hotspot.  Κάποιοι κάτοικοι επιχείρησαν να μην επιτρέψουν την προσγείωση του ελικοπτέρου .Και προς στιγμή τα κατάφεραν.

Γιατί αυτή η αντίδραση;

Λόγω των δηλώσεων που έκανε ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος στην χθεσινή συνέντευξη Τύπου.

Τι είπε για την Κω:

“Στην Κω υπήρχε ένα πρόβλημα σε σχέση με διαμαρτυρίες. Κάποιοι ήθελαν να είναι στο κέντρο της πόλης, αλλά υπάρχουν πέντε προτάσεις του Δημάρχου, δεχόμαστε τη μια πρόταση που είναι πράγματι ικανοποιητική.

Μίλησα με τον Δήμαρχο, είναι για μια περιοχή 40 στρεμμάτων η οποία ανήκει κατά 50% στην Εκκλησία και κατά 50% σε δύο ιδιοκτήτες, ο ένας εκ των δύο ιδιοκτητών συμφωνεί. Πριν από λίγη ώρα με ειδοποίησαν ότι αυτός που συμφωνεί θα αρχίσει να διαφωνεί. Εδώ, όμως, δεν υπάρχει χρόνος να έχουμε την πολυτέλεια αυτή. Εμείς θέλουμε να ικανοποιήσουμε τις τοπικές ανάγκες. Αφού το ζήτησε, λοιπόν, ο Δήμαρχος, θα προχωρήσουμε σε επίταξη της περιοχής αυτής και στη δημιουργία του στρατοπέδου”.

Η επίταξη προφανώς δεν είναι ευχάριστη εξέλιξη για οποιονδήποτε ιδιοκτήτη.

Όμως θα μας επιτρέψετε να επισημάνουμε κι όσα είπε αμέσως μετά ο Καμμένος και δεν πρέπει να τα προσπερνάμε. Γιατί οι πολιτικοί μας δεν συνηθίζουν να λένε όταν πρέπει τα πράγματα ως έχουν.

Γιατί υπάρχει η Ελλάδα της υποψηφιότητας για Νόμπελ και υπάρχει και μια μικρή μειοψηφία που την κρατάει πίσω!

Τι είπε ο Καμμένος:

“Θέλω εδώ να ξεκαθαρίσω κάτι. Αντιλαμβάνομαι πολλές φορές τις ευαισθησίες των κατοίκων. Αυτό όμως που δεν πρόκειται να επιτρέψουμε και τελειώνει εδώ σήμερα – έχει γίνει τεράστια προσπάθεια από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, που όμως δεν είχε το απαραίτητο υπαλληλικό προσωπικό και τα μέσα για να το επιλύσει – να φορτίζουν έξω από τα κέντρα τηλέφωνα με πέντε ευρώ τη φόρτιση, αυτό τελειώνει εδώ.

Μαύρη αγορά νερών στα τέσσερα ευρώ, αυτό τελειώνει εδώ.

Μεταφορές σε ανθρώπους που κινδυνεύουν, με 80 ευρώ το κεφάλι, παράνομα, αυτό τελειώνει εδώ. Δεν θα συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Αυτά θα ελέγχονται απόλυτα. Κάποιοι, λοιπόν, που πιθανώς διαμαρτύρονται το κάνουν γιατί χάνουν αυτού του είδους τη «μπίζνα». Η «μπίζνα» αυτή τελειώνει, να το καταλάβουν και θα πάρουμε και μέτρα. Θέλουμε ο τοπικός πληθυσμός, ο οποίος πράγματι υπόκειται μια πίεση, να έχει τη δυνατότητα να δουλέψουν τα μαγαζιά, τα σούπερ μάρκετ, οι ταβέρνες, αλλά μέσα στα πλαίσια της λογικής και της νομιμότητας”.

Είναι προφανές ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων αντιπροσωπεύονται από τους κατοίκους της Λέσβου κι όχι από την αισχρή μειοψηφία της “μπίζνας”. 

Θα πρέπει όμως και η κυβέρνηση να κάνει την αυτοκριτική της για τα λάθη ,τις παραλείψεις και τις καθυστερήσεις στο θέμα των προσφύγων και των μεταναστών. Θα έπρεπε πολύ νωρίτερα να είχε αντιδράσει και να είχε “θωρακίσει” με αποτελεσματικό τρόπο τα νησιά μας. Για να μην δώσει την ευκαιρία στη θλιβερή μειοψηφίας της “πρίζας για τα κινητά” ,αφού εισπράξουν τα ευρώ των μεταναστών να πηγαίνουν μετά σε…διαδηλώσεις κατά των μεταναστών. Έχει συμβεί πολλές φορές.

Militaire.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης