Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Οργή Πούτιν κατά ΗΠΑ για τις κατηγορίες για διαφθορά του! “Αναμένουμε εξηγήσεις”

Οργή Πούτιν κατά ΗΠΑ για τις κατηγορίες για διαφθορά του!

Το Κρεμλίνο δήλωσε ότι οι κατηγορίες του Λευκού Οίκου για διαφθορά εναντίον του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν είναι απαράδεκτες και προσβλητικές. Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε στους δημοσιογράφους νωρίτερα χθες ότι τέτοιες αβάσιμες δηλώσεις έχουν ως στόχο να κάψουν το χαρτί του Βλαντιμίρ Πούτιν στις επερχόμενες εκλογές, τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και στη Ρωσία.

 Μάλιστα ο Ρώσος ΥΠΕΞ Σ.Λαβρόφ σε συνομιλίες με τον ομολογό του, Τ.Κέρι εξέφρασε την αγανάκτησή για τις αμερικανικές κατηγορίες για διαφθορά για τις οποίες η Μόσχα περιμένει εξηγήσεις.

“Θεωρούμε τις δηλώσεις του συναδέλφου μου στο Λευκό Οίκο απαράδεκτες τόσο από την άποψη της γενικής πρακτικής των διεθνών σχέσεων όσο και των διμερών σχέσεων Ρωσίας-ΗΠΑ. Τις θεωρούμε εξωφρενικές και προσβλητικές », δήλωσε ο Πεσκόφ σχολιάζοντας τις ΗΠΑ και τις κατηγορίες ττους περί διαφθοράς εναντίον της ρωσικής ηγεσίας. “Φυσικά, θα περιμένουμε περαιτέρω εξηγήσεις από τους υψηλόβαθμους αξιωματούχους των ΗΠΑ. Μοιάζει πραγματικά να χρειαζόμαστε περαιτέρω εξήγησεις, διότι τέτοιου είδους δηλώσεις είναι απολύτως άνευ προηγουμένου”, πρόσθεσε.

Ο εκπρόσωπος του Πούτιν είπε ότι οι ΗΠΑ παραδέχεονται την αδυναμία τους κάνοντας τέτοιου είδους δηλώσεις. «Είμαστε βέβαιοι ότι αυτό δεν είναι μια επίδειξη δύναμης, αλλά μάλλον της αδυναμίας τους. Αυτό δεν θα επηρεάσει ούτε τον Πούτιν ούτε τηη Ρωσία με κάποιο τρόπο», σημείωσε ο Πεσκόφ και πρόσθεσε ότι «οι πρωτοφανείς υβριστικές δηλώσεις προβάλλονται αυτόματα σε τουλάχιστον 100 εκατομμύρια ανθρώπους που ζουν στη χώρα του και έχουν υποστηρίξει πλήρως τον Πρόεδρο Πούτιν.”

Ο εκπρόσωπος υπενθύμισε ότι η προεκλογική εκστρατεία προχωράει στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ θα εκλεγεί τον Νοέμβριο, και η νέα διοίκηση θα αρχίσει θητεία του στον Λευκό Οίκο τον Ιανουάριο του 2017. Σύμφωνα με τον Πεσκόφ, το θέμα του Πούτιν χρησιμοποιείται σε αυτήν την καμπάνια, με σκοπό οι αντι πλαοι να δείξουν ποιος θα είναι σκληρότερος απέναντι στους Ρώσους

Ο προεδρικός υποψήφιος τοων ρεπουμπλικανών  Donald Trump επιβεβαίωσε την προθυμία του να συναντηθεί και να μιλήσει με τον Πούτιν. Παράλληλα ο Πεσκόφ επισήμανε ότι «οι λεγόμενοι εταίροι μας δεν είναι ευχαριστημένοι με την πάγια θέση της Ρωσίας στις ουκρανικές υποθέσεις και τα θέματα της Συρίας, με την ενεργό θέση της Ρωσίας στις διεθνείς υποθέσεις εν γένει”. 

Το Κρεμλίνο εκτιμά ότι μια εκστρατεία σπίλωσης εναντίον του Πούτιν είναι επίσης, «προετοιμασία» για τις προεδρικές εκλογές στη Ρωσία το 2018, συνέχισε ο Πεσκόφ. “Σε γενικές γραμμές βλέπουμε ότι άρχισαν να προετοιμάζονται για τις εκλογές μας. Οι προεδρικές εκλογές στη Ρωσία είναι πολύ μακριά, πάνω από δύο χρόνια μακριά, αλλά μοιάζει προετοιμασίες έχουν ήδη αρχίσει. Είναι σαφές ότι συσσωρεύουν αρνητικό κλίμα προς τον αρχηγόςτου Κράτους μας κάτι που χρησιμοποιείται για να ασκήσουν πίεση και επιρροή στις μελλοντικές προεκλογικές εκστρατείες στη Ρωσία. Εμείς δεν παραδοσιακά μιλάμε για εκλογές δύο χρόνια πριν, χωρίς καν να γνωρίζουν αν ο Πούτιν σκοπεύει να θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος ή όχι. Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι ο Ρώσος πρόεδρος πήρε οποιεσδήποτε αποφάσεις” για τις  εκλογές,του 2018 είπε. “

ΠΗΓΗ: ellada-russia.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης