Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα Απόστρατοι Πολιτική
30/01/2016 | 09:25 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

“Μιχάλη μπλέξαμε”! Αβραμόπουλος Κωσταράκος οι δυο Έλληνες της ΕΕ που κινδυνεύουν με παραίτηση λόγω προσφυγικού

Η φωτογραφία Αβραμόπουλου-Κωσταράκου είναι από την πρώτη τους συνάντηση ως Επίτροπος Μετανάστευσης ο πρώτος και ο ως πρόεδρος της στρατιωτικής επιτροπής της ΕΕ ο δεύτερος. Η Ελλάδα έχει την τύχη να έχει δυο δικούς της ανθρώπους στις πιο κρίσιμες θέσεις για το μεταναστευτικό. Κι όμως παρόλα αυτά γίνεται συζήτηση έστω για αποβολή της από την Συνθήκη Σένγκεν .

Το βέβαιο είναι ότι και οι δυο τους …έχουν μπλέξει άσχημα.

Τα ευρωπαϊκά αξιώματα δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να “σβήσουν” τις εθνικές προσδοκίες.Οι οποίες όσο οι Ευρωπαίοι επιτίθενται κατά της χώρας γίνονται και μεγαλύτερες.

Μπορεί να ακούγεται παράδοξο αλλά το μεγαλύτερο πρόβλημα στη διαχείριση της κατάστασης το έχει ο στρατηγός Κωσταράκος!

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ,έμπειρος στην πολιτική είναι βέβαιο ότι έχει στο μυαλό του ακόμη και την παραίτηση αν τα πράγματα εξελιχθούν πολύ άσχημα για την Ελλάδα. Δεν είναι μυστικό ότι θέλει να επιστρέψει στην Αθήνα και να είναι ενεργός στις πολιτικές εξελίξεις από τις οποίες θεωρεί ότι αποκόπτεται όσο παραμένει στις Βρυξέλλες. Από μία άποψη η όλη κατάσταση πιθανόν να τον εξυπηρετεί σ΄ ότι έχει να κάνει με τα πολιτικά του σχέδια.

Ο στρατηγός όμως τι μπορεί να κάνει; Μέχρι τον Αύγουστου Α/ΓΕΕΘΑ “μετακόμισε” στις Βρυξέλλες με πολλές φιλοδοξίες και όνειρα. Η δημιουργία ευρωστρατού ήταν το μεγάλο εγχείρημα που έβλεπε μπροστά του. Αλλά όλα αυτά τώρα καλύπτονται από το προσφυγικό.

Οι υποστηρικτές τους –λίγοι αλλά φανατικοί– θα σπεύσουν να πουν ότι ο στρατηγός δεν έχει καμία δουλειά με το προσφυγικό. Λάθος! Έχει και μάλιστα πολύ μεγάλη. Δεν είναι δυνατόν να είναι Έλληνας στρατηγός επικεφαλής της στρατιωτικής επιτροπής της ΕΕ και να έχουν ήδη ακουστεί όλες αυτές οι απίστευτες ανοησίες για το Αιγαίο και την φύλαξή του. Αν μη τι άλλο ο στρατηγός γνωρίζει το Αιγαίο και τις ιδιαιτερότητές του. Τέσσερα ολόκληρα χρόνια Α/ΓΕΕΘΑ ήταν!

Υποθέτουμε ότι ο Κωσταράκος θα έχει ενημερώσει τους προϊσταμένους του ότι όλα όσα λένε είναι ακατανόητα στην ελληνική κοινή γνώμη ,αλλά και σ΄ ένα μεγάλο μέρος της ευρωπαϊκής. Εδώ ο Ιταλός πρωθυπουργός Ρέντσι βγήκε και “έκραξε” τους ευρωπαίους για τους παραλογισμούς που εκστομίζουν για το Αιγαίο.

Προφανώς τα πράγματα στο μεταναστευτικό θα χειροτερέψουν. Και ο στρατηγός θα βρεθεί σε ακόμη πιο άβολη θέση. Όσο κι αν δεν του αρέσει θα κληθεί να δώσει εξετάσεις διπλές. Από τη μία στους ευρωπαίους προϊσταμένους του. Και από την άλλη στους Έλληνες πολίτες που άκουσαν με πολύ ευχαρίστηση την εκλογή του στη θέση του προέδρου της στρατιωτικής επιτροπής της ΕΕ. Αλλά χάρηκαν προφανώς επειδή πίστεψαν ότι θα έχουμε μια επιπλέον δυνατότητα παρέμβασης στα δύσκολα. Τα οποία ήρθαν πολύ γρηγορότερα απ΄ όσο ίσως να είχε πιστέψει ο στρατηγός.

Δυσάρεστο το ενδεχόμενο,αλλά ο κ.Κωσταράκος καλό θα είναι να συμπεριλάβει στα σχέδια του και το ενδεχόμενο να παραιτηθεί. Αν οι Ευρωπαίοι συνεχίσουν το ίδιο βιολί εναντίον της Ελλάδας και προχωρήσουν στην απομόνωσή της νομίζουμε ότι η κοινή λογική δεν αφήνει άλλα περιθώρια στο στρατηγό.

Militaire.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης