21 Απριλίου 1967: 50 χρόνια από το πρωϊνό που μας ήρθε …το πουλί! ΒΙΝΤΕΟ

Πριν από 50 χρόνια το πρωϊνό της 21ης Απριλίου στην Αθήνα ήταν “παγωμένο”. Οι ερπύστριες των αρμάτων μάχης ακούστηκαν στην άσφαλτο. Κάποιοι πολίτες βρέθηκαν χωρίς να το καταλάβουν σε μπουντρούμια και η χώρα έμπαινε σε μια επτάχρονη περιπέτεια η οποία έκλεισε με την τραγωδία της Κύπρου.

Μισός αιώνας πέρασε. Οι πρωταίτιοι της χούντας μπήκαν στη φυλακή και σχεδόν όλοι δεν βρίσκονται πια στη ζωή. Οι πλήγές της χούντας τους παραμένουν ανοιχτές. Με πρώτη τη Κύπρο.

Υπάρχουν ακόμη και σήμερα κάποιοι λίγοι “νοσταλγοί”. Τα χρόνια της κρίσης βρήκαν ευκαιρία για “προσηλυτισμό” και νεότερων πουλώντας το “παραμύθι” του …πόσο καλά “περνούσαμε επί Γιωργάκη Παπαδόπουλου”. Δεν λένε ποτέ γιατί ο “Γιωργάκης” πήρε τη μεραρχία από τη Κύπρο ,ούτε απαντούν στα πραγματικά στοιχεία που αποδεικνύουν ότι δεν υπήρξε κανένα … “οικονομικό θαύμα” επί χούντας όπως με θράσος υποστηρίζουν.

Το βίντεο στιγμές από εκείνο το πρωϊνό.

Militaire.gr

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016