Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα
26/01/2021 | 07:18 (ενημερώθηκε 3 έτη πριν)
Militaire News

Γαλλικές Φρεγάτες: Η Παρλί βάζει στο “κόλπο” και τα ελληνικά ναυπηγεία

Γαλλικές Φρεγάτες: Η Παρλί βάζει στο

Η υπουργός Άμυνας της Γαλλίας Φλοράνς Παρλί, βάζει στο “κόλπο” των γαλλικών φρεγατών και τα ελληνικά ναυπηγεία, δηλώνοντας ότι θα πρέπει να εξεταστεί η παραγωγή ενός μέρους των φρεγατών να γίνει στην Ελλάδα.

Η γαλλική κυβέρνηση είναι έτοιμη για την πώληση της νέας γενιάς φρεγατών στην Ελλάδα συζητώντας μάλιστα ένα μέρος τους να παράγεται στη χώρα μας υπογραμμίζει η Γαλλίδα υπουργός Αμυνας Φλοράνς Παρλί σε συνέντευξή της στην Καθημερινή .

Λίγες ώρες μετά την υπογραφή της σύμβασης για την προμήθεια των 18 μαχητικών αεροσκαφών Ραφάλ η κ. Παρλί περιγράφει τη στρατηγική εταιρική σχέση μεταξύ των δύο χωρών και σημειώνει ότι οι συζητήσεις για διμερή συμφωνία ασφαλείας συνεχίζονται ώστε να είμαστε έτοιμοι να την επισημοποιήσουμε μόλις θα είναι δυνατό. Αναφερόμενη στην Τουρκία τονίζει ότι η ρητορική πρέπει να επιβεβαιώνεται και από γεγονότα και προσθέτει: “Θα είμαστε άτεγκτοι ως προς το θέμα του σεβασμού του διεθνούς δικαίου”.

Για τις φρεγάτες είπε:

Πιστεύω ότι η απόκτηση αυτών των φρεγατών (Belharra)  από την Ελλάδα θα ήταν πολύ καλό νέο για τις χώρες μας . Ενα ακόμα.  Για αυτό βέβαια η Γαλλία και η ναυπηγική της βιομηχανία θα ανταποκριθούν σε κάθε αίτημα του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού. Επιπλέον είμαι βέβαιη θα χρειαστεί να εξετάσουμε με ποιον τρόπο θα μπορούσαμε να προγραμματίσουμε ένα μέρος της παραγωγής στην Ελλάδα. Αυτό θα συνέβαλε στην ενίσχυση της βιομηχανικής και τεχνολογικής βάσης της ευρωπαϊκής άμυνας πράγμα που υποστηρίζω σταθερά.

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης