Υποστηριξε το militaire
Άμυνα ΥΠΕΘΑ
25/03/2016 | 07:44 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

Τι λέει στην Ημερήσια Διαταγή για την 25η Μαρτίου ο Καμμένος

Τι λέει στην Ημερήσια Διαταγή για την 25η Μαρτίου ο Καμμένος

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΓΗ ΤΟΥ ΥΕΘΑ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, Στρατιώτες, Ναύτες, Σμηνίτες, Εθνοφύλακες, Έφεδροι και Πολιτικό Προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων,

Η 25η Μαρτίου 1821, ημέρα έναρξης του Αγώνα της Εθνικής Ανεξαρτησίας, ξυπνά σε κάθε Έλληνα μνήμες Εθνικής υπερηφάνειας που εκπορεύονται από την εποποιία των ηρωικών αγωνιστών της εθνικής παλιγγενεσίας και τη διαχρονική σύζευξη των δύο ακρογωνιαίων πόλων του ελληνισμού, της Πατρίδας και της Ορθοδοξίας.   

Η σημερινή επέτειος εκτός από τον θρησκευτικό συμβολισμό με τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου που αποτελεί διαχρονικά μήνυμα χαρμόσυνο, σηματοδοτεί και το χαρμόσυνο μήνυμα της «ανάστασης» του Έθνους μετά από 400 χρόνια σκλαβιάς και διωγμών από τους Τούρκους. Ο ξεσηκωμός των Ελλήνων το 1821 είναι η κορυφαία στιγμή της νεότερης ιστορίας μας, μια νέα αφετηρία για τον Ελληνισμό και το λαό μας. 

Το έπος της εθνικής μας παλιγγενεσίας είναι μια ξεχωριστή στιγμή και στην παγκόσμια ιστορία, ως σύμβολο πηγαίας αντίστασης, ανεκτίμητο κεφάλαιο αγωνιστικής έμπνευσης και υπέροχο παράδειγμα αυτοθυσίας ενός λαού. Ήταν μια πανεθνική εξέγερση, στην οποία πήραν μέρος όλοι οι Έλληνες, ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας, επαγγέλματος, μορφώσεως και κοινωνικής θέσεως. Όλοι οι Έλληνες έδωσαν τα πάντα σε αυτόν τον «υπέρ των πάντων αγώνα». Το σκλαβωμένο τότε έθνος μας, ανταποκρίθηκε σύσσωμο.

Η γενέθλια μέρα του σύγχρονου ελληνικού κράτους αποτελεί επίσης ημέρα εθνικής υπερηφάνειας και συγκίνησης, λειτουργώντας ταυτόχρονα και ως αφετηρία μνήμης και περισυλλογής. Όλοι γνωρίζουν ότι Έλληνας και σκλαβιά είναι δυο πράγματα τελείως αντίθετα, τελείως ασυμβίβαστα. Η ελληνική ψυχή δεν είναι δυνατόν να ζήσει ποτέ σκλαβωμένη. Το αίμα το ελληνικό κυλά σε φλέβες ανθρώπων ελεύθερων και η ιαχή των ηρώων του 1821 «Ελευθερία ή Θάνατος», κρατά πάντα στις καρδιές μας  άσβεστη τη φλόγα της λευτεριάς.

        Εμείς οι Έλληνες, δεν ξεχνάμε ποτέ την ιστορία μας ούτε τους ήρωες μας. Στο πρόσωπο τους και στην μνήμη τους, τιμούμε όλους αυτούς που συνεχίζουν ανά τους αιώνες την παράδοση γενναιότητας και αυτοθυσίας του λαού μας. Να ξέρετε ότι αυτή η χώρα ποτέ δεν πεθαίνει γιατί είχε και θα έχει ήρωες. Άλλωστε όπως έλεγε ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης: «Το Γένος μας και άλλες φορές σταυρώθηκε, αλλά ιδού ζώμεν».

        Άνδρες και γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων,

        Σήμερα η χώρα μας δοκιμάζεται σε συνθήκες δημοσιονομικής κρίσης και παράλληλα λόγω των παρατεταμένων συγκρούσεων σε χώρες της Μέσης Ανατολής, έχουμε αναλάβει το υπέρογκο και δυσανάλογο βάρος της διαχείρισης των μεγάλων μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών προς την Ευρώπη.

         Τ​​ο μεταναστευτικό πρόβλημα αναδεικνύεται σήμερα στο υπ’ αριθμόν ένα ζήτημα για την Ευρώπη. Όχι μόνο για τη βαθιά ανθρωπιστική του διάσταση, αλλά για την πολιτική του υπόσταση, αφού επί της ουσίας θέτει στη δομή και στη συνοχή της Ευρώπης, νέα δεδομένα.

         Η χώρα μας προσπαθεί να αντιμετωπίσει την τρέχουσα κατάσταση, όπως  επιβάλλεται από τις μακραίωνες παραδόσεις μας και τις ανθρωπιστικές μας αξίες. Δίνει μια σκληρή και πολύπλευρη μάχη, την οποία οφείλουμε να διαχειριστούμε με στρατηγική επάρκεια και προοπτική.

         Και εδώ θα ήθελα εκ μέρους όλης της Κυβέρνησης, να σας συγχαρώ και να σας ευχαριστήσω, διότι οι  Ένοπλες Δυνάμεις, από την πρώτη στιγμή ανταποκρίθηκαν άμεσα και συνεχίζουν να συνεισφέρουν, στο πλαίσιο του θεσμικού τους ρόλου, στην αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος. Σε μία δύσκολη συγκυρία, μη φειδόμενοι κόπου και χρόνου παράλληλα με την υλοποίηση της αποστολής σας, φέρατε σε πέρας με απόλυτη επιτυχία το έργο ανθρωπιστικής υποστήριξης των προσφύγων, έχοντας αποσπάσει τον θαυμασμό κρατών και διεθνών οργανισμών.

          Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως, ότι η Ελλάδα οφείλει να αναπτύξει όλους εκείνους τους παράγοντες, αμυντικούς, διπλωματικούς, οικονομικούς για να εφαρμόσει τις αναγκαίες πολιτικές που θα της επιτρέψουν να διατηρήσει την ειρήνη, τη σταθερότητα και την ευημερία του ελληνικού λαού και του Έθνους, για τα επόμενα χρόνια.

          Με οδηγό λοιπόν τις παρακαταθήκες του 1821, με την περηφάνια που τρέφει η ιστορική μνήμη και το χρέος προς την πατρίδα, πρέπει με αποφασιστικότητα να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις και να δώσουμε σε ολόκληρη τη χώρα την προοπτική και το δυναμισμό που της αξίζει.

          Ως ελάχιστο φόρο τιμής και σεβασμού, υποκλινόμαστε ευλαβικά  στους αθάνατους νεκρούς των αγώνων του 1821 και καλώ όλους μας να θυμηθούμε τον στίχο του ποιητή που λέει: «ΘΕΛΕΙ ΑΡΕΤΗΝ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗΝ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ».

       

Είμαι απόλυτα βέβαιος, ότι με τη βοήθεια του Θεού και της Θεοτόκου Υπερμάχου Στρατηγού, θα κρατήσουμε τις σημαίες μας ψηλά, όπως τις κράτησαν οι πρόγονοι μας και θα τις υπερασπιζόμαστε σύμφωνα με τον όρκο που δώσαμε στην πατρίδα, δηλαδή «με πίστη και αφοσίωση, μέχρι της τελευταίας ρανίδος του αίματος μας».

Ζήτω η 25η Μαρτίου 1821.

Ζήτωσαν οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Ζήτω το Έθνος.

Militaire.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης