Υποστηριξε το militaire
Militaire News

“Προβλέψιμοι είμαστε, προβλεπτικοί όχι;” – Το ερώτημα από τον Κων.Φράγκο στους Διαξιφισμούς

Διαξιφισμοί 

(Ειδησούλες και σχόλια ατάκτως ερριμμένα)

                                                              από τον Κων. Φράγκο

Είμαστε προβλέψιμοι;

  • Βεβαίως και είμαστε…

Είμαστε προβλέψιμοι φίλοι δήλωσε ο Πρωθυπουργός μας κ. Κυρ. Μητσοτάκης στον Πρόεδρο κ. Ν. Τραμπ, έμπλεος χαράς την οποία προσπάθησε να μεταδώσει στον απαθή συνομιλητή του.

  • Τι σημαίνει προβλέψιμος; Είναι το πρόσωπο ή ο Λαός που μπορεί να προβλέψουμε τη συμπεριφορά του  είτε γνωρίζοντας το χαρακτήρα του, τις μέχρι τούδε τακτικές του ή την ανικανότητα των ηγητόρων του.

Αντίθετη έννοια: Απρόβλεπτος. Η λέξη έχει δανεισθεί από τη γαλλική previsible.

  • Υπάρχει και ένα σουξέ της Δέσποινας Βανδή (2007).

Μην κρύβεσαι και μη μου λες τα παραμύθια σου

μοναδικούς όρκους γιατί βλέπω την αλήθεια σου.

Το ξέρω πως θα μου την κάνεις, είσαι έτοιμος

αγάπη μου είσαι, στο ’χω πει, τόσο προβλέψιμος.

  • Η δήλωση Μητσοτάκη έχει δύο όψεις, ερμηνείες: 1) Είμαστε προβλέψιμοι, δηλαδή αξιόπιστοι, σταθεροί, φιλότιμοι και μπεσαλήδες φίλοι, κι’ αυτό πρέπει να το εκτιμήσετε και να μας συμπεριφέρεστε ανάλογα και όχι το ίδιο μ’ αυτούς που δεν είναι συνεπείς, είναι ασταθείς και απρόβλεπτοι. 2) Είμαστε καλά και φρόνιμα παιδιά και το ξέρετε. Είμαστε, ολίγον ή πολύ yes-men και ενίοτε σφουγγοκωλάριοι. Το ξέρετε κι’ αυτό. Λαός μουνούχων, που έλεγε ο αείμνηστος Βάρναλης. Κοιτάξτε μας λοιπόν με κατανόηση και συμπάθεια. «Λίγα ψίχουλα αγάπης σου γυρεύω κι’ ως την άλλη μου ζωή. Θα σε λατρεύω…» όπως τραγουδούσε ο αξέχαστος Χιώτης.
  • Φίλος Αντιναύαρχος ε.α. μου θύμισε μερικά γεγονότα της πρόσφατης ιστορίας.
  • Συμφωνίες Ζυρίχης-Λονδίνου 1959.
  • «Συμφωνία» Ιωαννίδη-CIA (Γκας Αβρακώτος).
  • «Συμφωνία» (παγίδευση) Ελλάδας – Τουρκίας για το Κυπριακό (Κίσιγγερ – Καραμανλής – Ινονού).
  • Ίμια 1996 (Σημίτης – Πάγκαλος).
  • Μαδρίτη 1998 (Σημίτης – Πάγκαλος – Ντεμιρέλ – Ολμπράιτ).
  • Απεμπόληση εθν. κυριαρχίας (Μνημόνια Κυβέρνησεων 2010-2016).

Μεταξύ των κρατών δεν υπάρχουν φιλίες αλλά μόνο συμφέροντα.

Ελ. Βενιζέλος

Το σώφρον των ανάνδρων πρόσχημα εστί.

Θουκυδίδης

Προβλέψιμοι είμαστε, προβλεπτικοί όχι;

  • Στο βασικό κείμενο των Δ της προηγουμένης εβδομάδος είχα υποβάλλει, ταπεινά, το ερώτημα: Μακροπρόθεσμα εξοπλιστικά προγράμματα κάνουμε, μεσοπρόθεσμα ομοίως αλλά βραχυπρόθεσμα δεν ακούω.
  • Τα βραχυπρόθεσμα είναι αυτά που θα «μπαλώσουν» τις αδυναμίες μας, θα αυξήσουν, άμεσα, την αποτρεπτική μας ισχύ. Ανέφερα μερικά.
  • Οι, μη διασταυρωμένες, πληροφορίες μου με απογοητεύουν.

Όλα είναι ωραία και έχουμε παρέα

τον ξανθό τον ήλιο και τον ουρανό

που έλεγε παλιό ασματίδιο.

  • Μερικοί, που θέλουν να παραστήσουν ότι έχουν μάτι στα βάθη των παρασκηνίων, με διαβεβαιώνουν: Τι γράφεις; Το μελάνι σου χαλάς. Όλα είναι ρυθμισμένα. Πάμε για συζητήσεις, διαπραγματεύσεις, συμβιβασμό. Αυτό συνιστούν οι ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ ακόμη και ο Πρόεδρος Σουσι.
  • Τελικά θα συμφωνήσω. Ποιος θέλει πόλεμο; Μόνο οι κενοκέφαλοι, επιπόλαιοι, υπερπατριώτες της Κεντρικής Αγοράς, οι κρετίνοι. Ηρεμία λοιπόν, και αναμονή καλύτερων ημερών. Ας το γλεντήσουμε.

Βάλε κι’ άλλο πιάτο στο τραπέζι

  • Στριμωγμένοι, έκοντες – άκοντες, μετά από «τυχαίο» επεισόδιο  ή πριν καθόμαστε στο τραπέζι όπως μας υποδεικνύουν. Όχι μόνοι μας με τους γείτονες, φυσικά. Με παρατηρητές φίλους που θα σημειώνουν τυχόν παρεκτροπές μας ή υπερβολικές απαιτήσεις.

Οι διαπραγματεύσεις θα γίνουν, φυσικά, με τους όρους που περιγράφει ο Θουκυδίδης στην ανάλογη περίπτωση Αθηναίων-Μηλίων. Ο Λέων από τη μια μεριά (Αθηναίοι) και ο σεμνός αμνός από την άλλη. Οι Αθηναίοι κατάπιαν «αμάσητη» τη Μήλο.

  • Ο μέγας Μπίσμαρκ είχε αποφανθεί: Το πεπρωμένο των αδυνάμων είναι να καταβροχθίζονται από τους ισχυρούς.
  • Το ότι θα είμαστε αδύναμοι μπροστά στο θηρίο που λέγεται Τουρκία είναι βέβαιο. Πόσο θα είμαστε, όμως, αδύναμοι; Μήπως πρέπει ν’ αρχίσουμε, καλπάζοντας, την πραγματοποίηση του βραχυπρόθεσμου προγράμματος η οποία θα μας κάνει να έχουμε μια αξιόλογη και υπολογίσιμη δύναμη αποτροπής, ώστε να μπορούμε να συζητάμε τους όρους και όχι να τους καταπίνουμε απνευστί; Λέω…

Τρία σκίτσα σπουδαίων σκιτσογράφων που  περιγράφουν πως διαπραγματεύονται οι Έλληνες.

Ένα μύθο (κλασικής ανικανότητας) θα σας πω

  • Στα γρήγορα για να μην σας ζαλίζω.
  • Περί τα Χριστούγεννα του 2014 ένας άξιος και έντιμος Ναύαρχος ο κ. Παπαγιαννίδης, Πρόεδρος του ΕΚΑΒ, είχε περατώσει πλήρως, με πάσα λεπτομέρεια και διαφάνεια, ένα διαγωνισμό προμήθειας 120 οχημάτων ΕΚΑΒ με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2014-2020. Κλήθηκε το ΔΣ του ΕΚΑΒ για να υπογράψει τις αναθέσεις, αφού ο φάκελος είχε ελεγχθεί πλήρως από το ΝΣΚ. Στη συνεδρίαση δεν προσήλθε κάποιος σύμβουλος, πρόσωπο πολιτικό, εκ προθέσεως, για να μην υπογραφούν οι συμβάσεις.
  • Αυτές δεν υπογράφησαν και ο φάκελος παραδόθηκε στο νέο Υπουργό Υγείας κ. Π. Κουρουπλή ο οποίος περιέργως και ανεξηγήτως προέβη σε ανάθεση μέρους των οχημάτων σε ορισμένη εταιρία η οποία είχε και εκκρεμότητες με τελωνεία. Για τα υπόλοιπα, δήλωσε, ότι θα το ξανασκεφθεί ή θα επαναλάβει το διαγωνισμό. Υπουργός είναι, ό,τι θέλει κάνει… Τον ελέγχει κανείς; Ο φάκελος μπήκε στο ψυγείο…
  • Πέρασε κάμποσος καιρός και ο Π.Κ. παρέδωσε στον κ. Π. Πολάκη, ο οποίος παρέλαβε και τον «κατεψυγμένο» φάκελο. Και οι μήνες περνούσαν χωρίς τον κ. Υπουργό ν’ απασχολεί το θέμα.
  • Προ 20 μηνών διάβασα ότι το Ίδρυμα Νιάρχου επρόκειτο να χρηματοδοτήσει το ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ για αγορά 80 νέων νοσοκομειακών οχημάτων. Οι πιστώσεις θα όδευαν στο ΥΠ.ΥΓ. για τα περαιτέρω. Πρόλαβα και μίλησα σε ένα  του κύκλου του ΙΣΝ λέγοντάς του «Που πάνε αυτοί οι αφελείς πατριώτες; Στο ΥΠ.ΥΓ. θα δώσουν λεφτά για οχήματα; Αυτοί έχουν λεφτά στο συρτάρι του ΕΣΠΑ από τριετίας και δεν τους απασχολεί το θέμα. Αν τους δώσετε χρήμα τα οχήματα που προορίζονται για να εξυπηρετήσουν τους πολίτες πιθανόν να αγορασθούν το… 2030».
  • Φαίνεται ότι το ΙΣΝ πήρε και απ’ αλλού μηνύματα, έκανε μόνο του το διαγωνισμό, και σε  … 6 μήνες τα οχήματα παραδόθηκαν στο ΕΚΑΒ!!
  • Στην Καθημερινή της 08/01/2020 διάβασα ότι το πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014-2020 λήγει, κλείνει το καλοκαίρι. Και απ’ αυτό, άκουσον-άκουσον, οι ελληνικές υπηρεσίες έχουν απορροφήσει μόνο το 30%.
  • Λήγει λοιπόν και στα προς λήξη είναι και τα 80 αυτοκίνητα του ΕΚΑΒ τα οποία ο κ. Κικίλιας ακολουθών την παράδοση των οικτρών προκατόχων του τα έχει βάλει κι’ αυτός στο ψυγείο.
  • Αν τα οχήματα αυτά δεν θα αγορασθούν, λόγω αβελτηρίας, αδιαφορίας και ανικανότητας Υπουργών και αν νομίζετε ότι απ’ αυτούς θα ζητηθούν ευθύνες, πλανάσθε πλάνην οικτράν. Στην Ελλάδα, από το αδελφάτο των πολιτικών, δεν διώκεται κανείς. Υγείαν έχομεν και υγείαν δι’ ημάς ποθούμεν.

Υπάρχει μια αρχή διοίκησης, αυτή του Μάρκου Αυρηλίου: Ο άρχοντας είναι υπεύθυνος για ότι πράττει και ότι παραλείπει να πράξει. Μήπως ελέχθηκε ο Βενιζέλος που δεν εκσυγχρόνισε, αδικαιολόγητα, τα Ε/Π ΑΠΑΤΣΙ, διώκεται ο Μεϊμαράκης που έθαψε την Άμυνα και πετσόκοψε τη θητεία, διώκεται ο Καμμένος που εγκατέλειψε ασυντήρητα τα πανάκριβα Ε/Π ΝΗ-90;

Αφιέρωση

  • Αφιερώνω αυτή τη φωτογραφία της Πρωθυπουργού της Φιλανδίας κ. Σάνα Μαρίν (34) και τεσσάρων, βασικών, Υπουργών της στις ημέτερες κυρίως  (παρωχημένες, στέρφες και μαραγκιασμένες, πανταχού αποτυχούσες) Ντόρα Μπακογιάννη, Φώφη Γεννηματά, Λούκα Κατσέλη, Νίκη Τζαβέλα, Ρεμ. Βαρτσελή, κ.ά.

Η κ. Μαρίν ηγείται ενός Υπουργικού Συμβουλίου 17 Υπουργών (12 γυναίκες και 5 άνδρες). Υπενθυμίζω ότι και το Υ.Σ. των ΗΠΑ μετράει ακριβώς 18 Υπουργούς, σταθερά, εκ των οποίων ένας είναι Υπουργός Βετεράνων.

  • Μετρήστε τους αμέτρητους τους δικούς μας. Κάθε επίδοξος Πρωθυπουργός μιλάει για  ένα μικρό κι’ αποτελεσματικό σχήμα. Μετά το ξεχνάει… Πώς να πάμε μπρος;

Κουβαρνταλίκια και γαλαντομίες

  • Με δήλωση του κ. Πρωθυπουργού (6 Ιαν. 2020 Τάρπον Σπρίγκς –ΗΠΑ) το πάμφτωχο και χρεωκοπημένο Ελληνικό Κράτος (που δεν έχει ν’ αγοράσει ανταλλακτικά ελικοπτέρων) θα χρηματοδοτήσει, ετησίως, αρχής γενομένης το 2019, με 2 εκ. € τη Θεολογική Σχολή Βοστώνης!
  • Σώσον Κύριε τον Λαόν σου  και ευλόγησον την κληρονομίαν σου.

  Οι ανάγκες χρηματοδότησης Ελληνικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων ικανοποιούνται, έστω και μερικώς;

  Χάθηκε το πάμπλουτον Φανάριον, η ομοίως πάμπλουτη Ελληνική Εκκλησία να προσφέρει τον όβολόν της για τη Σχολή;

  Η Αρχιεπισκοπή Β. και Ν. Αμερικής με τους τεράστιους πόρους;

  Αυτή η περίφημη Ομογένεια η οποία συμπεριλαμβάνει οικονομικά μεγαθήρια που διακρίνονται, κυρίως, για τους «μεγάλους σταυρούς» στις λειτουργίες και τις πληθωρικές «πατριωτικές» δηλώσεις τους;

  • Μια ανακοίνωση του Μαξίμου στις ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν πανταχόθεν για την πρωθυπουργική γαλαντομία ήταν εντελώς ρηχή και αστεία.
  • Αρχίσαμε να ρίχνουμε δολώματα ψήφων στο χριστεπώνυμο πλήρωμα.

Βαριές δηλώσεις.

  • Μέχρι 15 Σεπτ. θα έχει λήξει η υπόθεση πώλησης της ΕΛΒΟ (Υπουργός Ενέργειας κ. Άδωνις Γεωργιάδης).
  • Μπαίνουμε στο Φεβρουάριο 2020 και το θέμα υπνώττει. Είναι μεσάνυχτα κι’ όλη η φύσις ησυχάζει.

Μπαμ ηκούσθη στον αέρα

  • Για την υπόθεση NOVARTIS έχω δημοσιεύσει ολόκληρη πραγματεία απ’ αυτή εδώ τη στήλη. Είναι ένα σκάνδαλο που αφορά μόνο τα κόμματα εξουσίας. Μυρίζει από μακριά. Να είστε βέβαιοι ότι θα κουκουλωθεί.
  • Την κ. Ελένη Ράικου, εξέχουσα δικαστικό, την γνωρίζω από την εποχή που ως επικεφαλής των άξιων δικαστικών – ανακριτών συνεργατών της είχε αναλάβει την διερεύνηση εξοπλιστικών σκανδάλων. Ενεργούσε, κατά τη γνώμη μου, άψογα και ακούραστα. Προχθές κατέθεσε για την υπόθεση NOVARTIS. Η κατάθεσή της είναι υπόθεση της δικαιοσύνης και δεν θα ασχοληθώ. Το να βγαίνουν όμως να την κατηγορούν ότι βρέθηκαν στον κοινό λογαριασμό αυτής και του συζύγου της γιατρού 2.000 € από τη NOVARTIS (η κατάθεση δικαιολογείται πλήρως), δηλαδή ότι «λαδώθηκε» με το ευτελές αυτό ποσό είναι απλά  μια χυδαία απόπειρα τραυματισμού του κύρους της. Γελοιοποίηση των καταγγελλόντων. Αυτά.

Αναμνήσεις και αναπολήσεις

  • Το 1985, το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, Πρωθυπουργός ο μακαρίτης Ανδρέας Παπανδρέου και ΠτΔ ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ο Α’. Ήταν χρονιά επιλογής Προέδρου. Ο Ανδρέας έστειλε στον Καραμανλή τον Άκη, δεξί του χέρι, με ανθοδέσμη, να τον διαβεβαιώσει ότι θα τον προτείνει για β’ θητεία. Τον Σερραίο προβλημάτισαν τα νούφαρα, οι γλαδιόλες και το χαμόγελο του Άκη. Ήταν δύσπιστος.
  • Όντως, αιφνιδίως, ο Μεγάλος αλλάζει απόφαση και προτείνει ως Πρόεδρο τον εξέχοντα δικαστικό Χρήστο Σαρτζετάκη που τον είχε κάνει ταινία ο Γαβράς (Ζ) όπως τώρα το Βαρουφάκη.
  • Αναστάτωση, οργή Καραμανλή και πρόωρη παραίτησή του. Αναλαμβάνει, ως προσωρινός Πρόεδρος, ο αείμνηστος κυρ Γιάννης Αλευράς, Πρόεδρος Βουλής. Δεν θα αναφερθώ στα συνταγματικά προβλήματα που δημιουργήθηκαν αλλά το πλαφόν ήσαν 180 ψήφοι που δύσκολα μπορούσαν να συγκεντρωθούν γιατί δε πολλούς βουλευτές του Ανδρέα δεν άρεσε η ασυνέπειά του. Μύλος…
  • Κάποιος είχε τη δημοκρατική και έντιμη έμπνευση. «Χρωματιστά ψηφοδέλτια και διαφανείς φάκελοι. Τα μπλε ψηφοδέλτια του ΝΑΙ, άσπρα του ΟΧΙ». Η είδηση κυκλοφόρησε παγκοσμίως γι’ αυτό το «δημοκρατικό» αίσχος της πολυχρωμίας και η δύστυχη Ελλάδα έγινε για μια ακόμη φορά, ρεντίκολο των σκυλιών και των πιθήκων. Δύο «κολλητοί» της κορυφής ανέλαβαν τον έλεγχο των ψηφιζόντων ιστάμενοι  εγγύς της κάλπης.  Εξελέγη, τελικά, ο κ. Χρήστος Σαρτζετάκης εφαπτόμενος του ορίου των 180 ψήφων.
  • Δεν θα σας ψυχαγωγούσα με αυτά τα φαιδρά της χώρας μας αν δεν διάβαζα στα ΝΕΑ (12/01/2020) κάτι, που, ως κερασάκι, έκανε πιο γελοία και φαιδρή την εικόνα: Γράφουν ότι πίσω από την κάλπη και σε επιλεγμένο σημείο είχε τοποθετηθεί ένα λαμπατέρ με εστιασμένο το φως του στην κάλπη! Έτσι οι δύο «παρατηρητές» έλεγχαν απόλυτα το χρώμα των ψηφοδελτίων των ψηφιζόντων Πασόκων. Μιλάμε για προϊόν ενός μίξερ δημοκρατικής, σοσιαλιστικής και ηθικής διαδικασίας  που πρόδιδε την ποιότητα του Ελληνικού Κοινοβουλίου αλλά έδιδε και μηνύματα στο εξωτερικό της πολιτικής κυνικότητας των Ελλήνων πολιτικών.
  • Βέβαια, θα διερωτηθεί κανείς: Πώς ένα κορυφαίος δικαστικός, θεωρούμενος θεματοφύλαξ της αξιοπρέπειας, του ήθους και της Δικαιοσύνης καταδέχθηκε να αναδειχθεί Πρόεδρος με τέτοιες διαδικασίες και δεν είπε «Ουστ ρε κοπρίτες. Δεν θ’ αφήσω κανέναν να με αμφισβητήσει. Δεν αποδέχομαι». Μέγα βάθος η ψυχή του ανθρώπου, άβυσσος. Και μέγιστη έλξη το χαμόγελο της Κίρκης, η εξουσία. Το ήδιστο που είχε πει ο Μέγας Αριστοτέλης. Δεν είδατε τον Παυλόπουλο που δεν ήθελε να ξεκολλήσει; Ζήτω το έθνος.

Τους σύγχυσε ο Αποστολάκης;

  • Τώρα έχουμε πια Πρόεδρο της Δημοκρατίας με κύρος και έξωθεν καλή μαρτυρία και συγχαρητήρια στον κ. Κ. Μητσοτάκη για την επιλογή του. Άφησε πολλές σαβούρες, κλαίουσες, εκτός νυμφώνος.
  • Τις προηγούμενες ημέρες, όμως, συνέβαιναν πολλά φαιδρά από τους υποψηφίους και την ηλικία τους που παράλληλα με την υποστήριξη της υποψηφιότητός τους, λάσπωναν τους ανταγωνιστές.
  • Περί την προηγούμενη εβδομάδα ακούστηκε ως υποψήφιος και ο Ναύαρχος κ. Ε. Αποστολάκης, τ. Α/ΓΕΕΘΑ-ΥΕΘΑ; Κάποιος το ’ριξε για να θολώσει τα νερά και να μετρήσει τις αντιδράσεις.
  • «Τσίμπησε» ο σημαιοφόρος  της εκστρατείας προεδροποίησης του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, αρχιαρθογράφος των ΝΕΩΝ κ. Γ. Παπαχρήστος: Σήμανε «πρόσω ολοταχώς» στην γραφίδα του και επετέθη στον Ναύαρχο: Ποιος είναι ο Αποστολάκης; Αυτός που στήριξε όσο κανένας κατά την θητεία του τον αλήστου μνήμης ΥΕΘΑ Καμμένο ο οποίος άνευ Ε.Α. δύσκολα θα κατάφερνε στις πολλαπλές δραστηριότητές του; Παρακάτω απειλεί ότι θα επανέλθει με πολλά.
  • Στη συνέχεια ο διαπρεπής δημοσιογράφος πρόβαλλε τον κ. Ε. Βενιζέλο. Το τι έγραφε για τον ΒΕΝΙ επιφυλάσσομαι στο επόμενο, για να ευθυμήσουμε…
  • Δεν παριστάνω τον συνήγορο του Ναυάρχου, δεν με έχει ανάγκη αλλά, μετά 6μηνο της διακυβέρνησης της Χώρας από την ΝΔ, θα όφειλε κάποιος, πιθανότατα και δημοσιογράφος να καταγγείλει τις «δραστηριότητες»» του Καμμένου και την συνδρομή Αποστολάκη ώστε να ακολουθήσει δίωξη. Ο κ. Καμμένος, βέβαια, δεν υπήρξε άγιος, αλλά εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσών, ο Αποστολάκης όμως τι σχέση έχει; Ας τεκμηριωθεί κάτι και τότε θα του ρίξω κι’ εγώ το ανάθεμα.

Καλώς τους….

  • Κι’ άλλο Υπουργείο προστέθηκε στα δεκάδες υπάρχοντα. Άντε και να τα εκατοστίσουμε. Γιατί δεν αυξάνουμε και τον αριθμό των βουλευτών; Καλλίτερα να βολεύουμε τα φιλαράκια μας με το βουλευτιλίκι παρά να τα χώνουμε να διοικήσουν το Δημόσιο.
  • Πολλά λοιπόν τα Υπουργεία και τα Υφυπουργεία. Κανείς εθνικόφρων όμως δεν σκέφθηκε ότι πρέπει οπωσδήποτε να ιδρυθεί Υφυπουργείο Αντιμετώπισης Υπογεννητικότητας. Δεν το έχουν πάρει χαμπάρι το πρόβλημα.
  • Η Σερβία, από πάνω μας, που έχει μικρότερο πρόβλημα από εμάς, διαθέτει τέτοιο Υφυπουργείο που αποδίδει εξαιρετικά… Ζήτω το έθνος.
  • Στη Γαλλία, εξάλλου, εντοπίζεται το μεγαλύτερο ποσοστό γεννήσεων στην Ευρώπη, κατά το 2019, χάρη στις γενναιόδωρες πολιτικές πρόνοιας και στο χαμηλό κόστος φροντίδας παιδιών. Έχουν ενισχυθεί οι παιδικοί σταθμοί και έχουν δοθεί γενναία προνόμια στις  μέλλουσες μητέρες. Εδώ κι’ ενταύθα προηγούνται στα προνόμια οι βουλευτές. Ακολουθεί στις γεννήσεις η Σουηδία. Στη Χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας οι θάνατοι προηγούνται σαφώς των γεννήσεων που κάθε χρόνο λιγοστεύουν.

Πολιτικός πολιτισμός

Έστω καθυστερημένα, οργανώθηκε από τον Υπουργό κ. Ν. Παναγιωτόπουλο η τελική – διαδικασία παράδοσης – παραλαβής την ΓΔΑΕΕ από τον κ. Κυριάκο Κυριακίδη στον κ. Θ. Λάιο. Πολιτισμένα πράγματα. Ο Ναύαρχος με τους συνεργάτες του Πτέραρχο Βούρη και Στρατηγό Δ. Μπαλαφούτη έγραψαν ιστορία. Γιατί δεν κλήθηκε ο ΣΕΚΠΥ; Παράληψη.

Το Ταμείο Εθνικής Άμυνας

(Δικαίωση του Militaire.gr και της στήλης)

  • Νομίζω θα θυμάστε ότι όντας ρομαντικός και αιθεροβάμων, είχα προτείνει, τουλάχιστον τετράκις, το 2019 απ’ αυτή εδώ την «ηρωική» στήλη, την συγκρότηση ενός Ταμείο Εθνικής Άμυνας για την συγκέντρωση, εγχωρίως και διεθνώς, χρημάτων για την χωλαίνουσα αποτροπή.
  • Είδα κι’ απόειδα το επίσημο Κράτος, ο πολιτικός κόσμος, με πρώτο και καλλίτερο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Πάκη Παυλόπουλο, να διακηρύσσουν ότι η άμυνά μας καλά κρατεί αφού έχουμε στο πλευρό μας το Διεθνές Δίκαιο, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ, αέρα κοπανιστό δηλαδή, αλλά και όλους τους Αγίους της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.
  • Ως γνωστόν δεν δίνονται πιστώσεις για τη συντήρηση του παρόντος εξοπλιστικού και όσες πενιχρές δόθηκαν αφορούν το … 2028!! Ουδείς φιλοτιμείται  να προτείνει κατάργηση αχρήστων θέσεων εξουσίας, παχυλών μισθών κορυφών της κ.ά. (τα έχω αναφέρει ένα προς ένα) για να στηριχθούν οι άμεσες, βραχυπρόθεσμες ανάγκες της άμυνας.
  • Δεν νοιώθουν το χνώτο του Σουλτάνου στο σβέρκο τους, δεν τους ενοχλούν τα απειλητικά ουρλιαχτά του, δεν ιδρώνει τ’ αυτί τους για τις επιθετικές του ενέργειες; Ένας ορθολογιστής, ξένος, παρατηρητής θα μας έλεγε: Βρε αδιάφοροι Έλληνες, αυτοκτονικοί και βραδύνοες σας αρέσει, ηδονίζεσθε, να σας μαστιγώνει ο κ. Ερντογάν; Δεν αντιλαμβάνεσθε ότι υπάρχει κλιμάκωση; Γιατί δεν σημαίνετε συναγερμό;
  • Την ίδια συγκρότηση του Ταμείου, όπως την είχα αναλύσει την στήριξε με κείμενό του στα ΝΕΑ (21-12-19) ο καλός δημοσιογράφος κ. Γ. Μαλούχος που πρότεινε, μάλιστα, το Ταμείο πρέπει να γίνει για την επέτειο της 200ετίας από την Επανάσταση, γιατί, συγκυριακά, το Έθνος απειλείται από τον ίδιο εχθρό.
  • Την Κυριακή 12-01-20 η εφημερίδα το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ παρουσίασε έρευνα σύμφωνα με την οποία η Κυβέρνηση θα προχωρήσει σε σύσταση Ειδικού Ταμείου Άμυνας στο οποίο θα κληθούν να συμβάλλουν ιδρύματα, επιχειρήσεις και ιδιώτες από το εσωτερικό και εξωτερικό.
  • Την επιούσα (13-01-20) τα ΝΕΑ επανήλθαν πανηγυρίζοντας ότι η πρότασή της (Γ. Μαλούχος) βρήκε γόνιμο έδαφος και υιοθετήθηκε από την Κυβέρνηση! Την ιδέα της είχαμε ρίξει εμείς πριν 8 μήνες, επαναλαμβάνοντάς την κατά διαστήματα. Είχαμε μάλιστα αναφέρει τότε ότι η ολιγομελής Επιτροπή που θα χειρισθεί το θέμα πρέπει ν’ αποτελείται από κορυφαίους Αξιωματικούς ε.α. και Δικαστικούς γιατί, απλούστατα, οι πολίτες, οι προτιθέμενοι να καταβάλλουν τον όβολόν τους, δεν έχουν ουδεμία εμπιστοσύνη σε πολιτικούς μετά τα όσα συνέβησαν στο παρελθόν. Είχα προτείνει μάλιστα ως Πρόεδρο της Επιτροπής τον έχοντα, κατά τη γνώμη μου, ειδικόν τάλαντον τ.Α/ΓΕΣ Στρατηγό Αλκιβιάδη Στεφανή, νυν ΥΦΕΘΑ. Αυτά, και εν αναμονή εξέλιξης του θέματος που πρέπει να «τρέξει» ταχύτατα…. Ελπίζω ότι η αιτούσα χείρα θ’ απευθυνθεί πρωτίστως στον κ. Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους κυρίους τέως που προ μηνών ζήτησαν αναδρομικά! Το παράδειγμα εσείς κύριοι εξουσιαστές.

Άμυνα: Φέρτε μου ένα μαντολίνο για να δείτε πως πονώ

Κρίσεις και επικρίσεις

  • Πάλι θα μου ζητήσεις

λογική εξήγηση,

και πάλι θα σου απαντήσω ότι

να αντέξεις είναι το ζητούμενο

όχι να καταλάβεις.

(Κική Δημουλά – Ήχος απομακρύνσεων)

  • Ροκαμβολικές, αμοραλιστικές και εντελώς αντιδημοκρατικές θεωρίες υποστηρίζουν ότι οι Εξουσίες συνάπτουν συμφωνίες για να τις παραβιάζουν και εκδίδουν νόμους για να τους ανασκολοπίσουν.
  • Η αυθαιρεσία και η αλαζονεία είναι χαρακτηριστικό της εξουσίας.
  • Πριν γράψω τις παρακάτω αράδες έχω τη γνώμη ότι η επιλεγείσα νέα Ηγεσία των ΕΔ είναι αρίστη. Ουδεμία αντίρρηση. Άξιοι… Καλή τύχη.
  • Πλην όμως το ασυνεπές Κράτος που επικαλείται τη νομιμότητα, την οποία καταπατεί, έχει ψηφίσει νόμο με τον οποίο καθορίζεται θητεία των Αρχηγών Επιτελείων οι οποίοι δεν είναι πατσαβούρες να τις πετάει κανείς όποτε θέλει ούτε καφενόβιοι πολιτικάντηδες αλλά προσωπικότητες, θεσμικά πρόσωπα επικεφαλής στελεχών που δεν δέχονται προσβολές. Ο Νόμος μπορεί να παραβιασθεί μόνον όταν ένας Αρχηγός αποδειχθεί ανεπαρκής ή ύποπτος οπότε πρέπει ν’ απομακρυνθεί.
  • Ερωτώ λοιπόν κ. Υπουργέ  και συγγνώμη που σας ενοχλώ σε τέτοιες δύσκολες στιγμές, εφαρμόσατε το Νόμο; Όχι, ασφαλώς φυσικά δεν αποπειρώμαι να σας ελέγξω για να μου εξηγήσετε αλλά αποστρατεύσατε τον Α/ΓΕΣ πριν κλείσει χρόνο στον θώκο, ο οποίος, όπως έχω ακούσει, έκανε πολύ καλά τη δουλειά του. Η αυθαιρεσία αυτή πληγώνει όλους τους Αξιωματικούς του ΣΞ και τους ρίχνει πάλι στο στρόβιλο της αβεβαιότητας. Το ίδιο έγινε για τον Α/ΓΕΕΘΑ. Θ’ αρχίσετε το σύστημα των Αντωνομπένηδων που αποστράτευαν Α/ΓΕΣ, άνευ λόγου και αιτίας, κάθε επτάμηνο;
  • Ευτυχώς που ο νέος Α/ΓΕΣ Στρατηγός κ. Χ. Λαλούσης είναι άριστος, έμπειρος, υψηλού επιπέδου. Εδώ έγινε εξαίρετη επιλογή.
  • Άριστος επίσης, ο νέος Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κων. Φλώρος

Ελλάς – Τρελάς

  • Πάνω από 300 εκ. € καλούνται να πληρώσουν οι συνεπείς πολίτες – πελάτες της ΔΕΗ για να καλύψουν το κόστος των ρευματοκλοπών. Το τι πράττει η μεγάλη ΔΕΗ, μην ρωτάτε. Αφού υπάρχει το Κράτος που την ανέχεται και οι καλόβολοι πολίτες που πληρώνουν, γιατί να συγχύζεται;
  • Παντρεύτηκε, παντρεμένο (με τις ευλογίες παπά) ο οποίος έχει αποβιώσει προ… 30ετίας!

STAR 17/01/20

  • H κ. Ντόρα Μπακογιάννη, αδελφή του κ. Πρωθυπουργού αλλά μη ησυχάζουσα και μη ελέγχουσα τις φιλοδοξίες της, υποστήριζε, με όλο τον «οπλισμό» της τον κ. Πάκη Παυλόπουλο για την Προεδρία.
  • Χρέη άνω των 230 εκ. € στα Ναυπηγεία Ελευσίνας… Οι επενδυτές έρχονται…
  • Την Πρωτοχρονιά μας διαφήμιζαν το Κρατικό Λαϊκό Κοινωνικής Αντίληψης. Στη γωνία, με ψιλά γράμματα, βλέπαμε εκδότη: Εταιρεία Ιδιωτικού Ομίλου ΟΠΑΠ (Τσέχοι δηλαδή). Σύντροφοι μπορεί να είμαστε Νότιοι, πλησίον των Αφρικανών, αλλά δεν μασάμε.
  • Χρυσοφόρος όρνις ο ΟΠΑΠ για τους Τσέχους, σχολιάζει η Καθημερινή (10-01-20). Σχόλιο: Όταν ήταν υπό Κρατική Ελληνική Ιδιοκτησία ο ΟΠΑΠ ήταν ζημιογόνος γιατί τον κουμάνταρε το Κόμμα. Τον αγόρασαν νοικοκυραίοι και ιδού.
  • Σπεύσατε: Ζητείται προσοντούχος manager για να αναλάβει τη Διεύθυνση του Πολιτικού Γραφείου της Πάτρας του κ. Γιωργάκη Παπανδρέου Γ’ στην Πάτρα. Να γνωρίζει, απαραίτητα, ιστοσανίδα, χρήση ποδηλάτου διπλής αλυσίδας και άριστα ελληνικά.
  • Ο Αρχηγός κ. Κ. Βελόπουλος δηλώνει ότι δεν ψηφίζει ως Πρόεδρο την κ. Κ. Σακελλαροπούλου  διότι είναι άγνωστη στο εξωτερικό και δεν μπορεί, ως γυναίκα, να επισκεφθεί το Άγιο Όρος! Ως μάναμ τι πάθαμεν…

Ο κ. Πάκης Παυλόπουλος ήταν γνωστός; Ο κ. Παπούλιας; Σήμερα κ. Αρχηγέ εκτός Ελλάδας ένας εν ζωή είναι γνωστός: Ο Μίκης Θεοδωράκης, λιγότερο ο Σταύρος Ξαρχάκος και λιγότερο ακόμη οι κ.  Μητσοτάκης και Τσίπρας. Όσον αφορά το Άγιον Όρος μην στεναχωρείσθε. Θα έλθει αυτό δια των Ηγουμένων του Βατοπεδίου να την επισκεφθεί. Μέχρι την Τετάρτη μπορεί να αλλάξετε γνώμη γιατί αλλιώς θα σας σφυρίξουν.

  • Και ο έτερος, μέγας Αρχηγός, Γιάνης (με ένα ν) δήλωσε προτείνει την κ. Φύσσα, μια εξαίρετη, όντως, πονεμένη κυρία αλλά με το προσωπικό της δράμα και μακράν πολιτικής. Γιάνη μου το μαντήλι σου, Γιάννη μ’ (τι με έπιασε σήμερα με τα Ηπειρώτικα).
  • Το μόνο που θυμάμαι από τη θητεία του κ. Μηταράκη στο Υπουργείο Εργασίας είναι ότι υπέγραψε, προθυμότατα, την καταβολή αναδρομικών στους δύο υπερήλικες τ. Προέδρους κ. Σαρτζετάκη και Παπούλια. Έχουν τόσες ανάγκες οι άνθρωποι.
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης