Με τους ανήλικους ασυνόδευτους πρόσφυγες και μετανάστες που φιλοξενούνται στην «Εστία» της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ», έφαγε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ.κ Ιερώνυμος μαζί με τον υποψήφιο Δήμαρχο Αθηναίων, κ. Κώστα Μπακογιάννη.
Ο κ. Μπακογιάννης συνομίλησε με τα 18 παιδιά της «Εστίας», ηλικίας 12 ως 17 ετών,  που προέρχονται από διαφορετικές χώρες, τα άκουσε να περιγράφουν όσα πέρασαν μέχρι να φτάσουν στην ασφάλεια και την θαλπωρή της δομής του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» στην οποία ζουν,  και να εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους για την αγάπη και τη στοργή με την οποία αντιμετωπίζονται στη χώρα μας.
«Το έργο που γίνεται εδώ γι’ αυτά τα παιδιά τα οποία έχουν περάσει τόσα πολλά είναι μοναδικό και αξιοθαύμαστο» δήλωσε ο Κώστας Μπακογιάννης. Και πρόσθεσε:«Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κύριος Ιερώνυμος, οι άνθρωποι της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» και συνολικά η Εκκλησία της Ελλάδας δείχνουν τον δρόμο της ουσιαστικής κοινωνικής αλληλεγγύης για όλους όσοι έχουν ανάγκη. Ξέρουμε καλά ότι κρύβονται τεράστιοι κίνδυνοι κακοποίησης και εκμετάλλευσης γι’ αυτά τα παιδιά  έξω  από τις  κοινωνικές δομές. Είναι ανάγκη λοιπόν να γίνουν ακόμα περισσότερα και από την Πολιτεία και από την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Χρειάζεται ένα συνολικό σχέδιο που σήμερα δεν υπάρχει για τα ασυνόδευτα ανήλικα αλλά και γενικότερα για το προσφυγικό. Ένα σχέδιο στο οποίο ο Δήμος της Αθήνας θα πρέπει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο»
Ο κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας, Γενικός Διευθυντής της “ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ”, ευχαρίστησε τον κ. Μπακογιάννη για το ενδιαφέρον του για τα ασυνόδευτα παιδιά πρόσφυγες, τον ενημέρωσε για τα προγράμματα της “ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ” και για τον Ξενώνα “Εστία”  που τα φιλοξενεί και έκανε έκκληση στον Περιφερειάρχη και Υποψήφιο Δήμαρχο Αθηναίων για στενή συνεργασία: “Κύριε Μπακογιάννη για μας στην “ΑΠΟΣΤΟΛΗ” και για την Αθήνα σημασία έχει η ομόνοια, η συνεννόηση και η συνεργασία για να δημιουργήσουμε όλοι μαζί την πόλη που κάθε Αθηναίος οραματίζεται και παράλληλα να σταθούμε στο πλευρό και να βοηθήσουμε τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη και παιδιά πρόσφυγες όπως αυτά που βρίσκονται μαζί μας σήμερα, “φιλοξενούμενα” της Ελλάδας και της Αθήνας”.

Φωτογραφίες: ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016